CDR.cz - Vybráno z IT

Moov - váš osobní fitness trenér s 3D senzorem polohy

Připevněte, noste a poslouchejte. Tak by se dalo několika slovy popsat nové revoluční fitness zařízení, které vás při cvičení nejen monitoruje, ale také vám radí, jak správně a efektivně cvičit.

Produkt Moov je výrobci popisován jako nositelné fitness zařízení druhé generace. Jedná se o patentovanou technologii, která sleduje váš fyzický pohyb. Tento plastový disk o velikosti mince je možné připevnit skoro kamkoliv podle toho, jakou činnost chcete zrovna provozovat. Když chcete běhat, můžete jej připevnit na tenisku, když chcete plavat, zase na ruku, nebo třeba na golfovou hůl, když chcete hrát golf.

Zatímco se většina ostatních výrobců zaměřuje pouze na přesný monitoring lidského těla, počítaní kroků a spálených kalorií, Moov poskytuje uživateli funkci virtuálního fitness trenéra, který s vámi mluví v reálném čase. Moov nesleduje pouze to, co děláte, ale jak to děláte, přičemž vám radí, jak to dělat lépe. Nebude však po vás pouze chtít, ať překonáváte sami sebe. Spíše naopak, v pravý čas vás umí zastavit a dát vám čas na oddech. Moov by měl také dokázat předejít nepříjemným zraněním dříve, než to sami přeženete.

Společně s kalifornskou firmou na vývoji spolupracovali vědci z Harvardské univerzity a univerzity v Kapském Městě. Zařízení bylo testováno několika atlety, kteří přispěli k vylepšení výsledného algoritmu a 3D senzoru pohybu, který kontroluje správné držení těla.

Moov je vodotěsný do jednoho metru. Na jedno nabití vydrží při nízké aktivitě uživatele až sedm dní nebo osm hodin při nepřetržitém sledování pohybu. Jestliže cvičíte hodinu denně, čtyři dny v týdnu, baterie údajně vydrží v provozu až dva týdny. Moov je možné propojit s chytrým telefonem přes Bluetooth 4.0. Zařízení je zatím kompatibilní pouze s telefony iPhone 4S a výše, ale tvůrci pracují také na podpoře OS Android.

Moov je v základu vybaven aplikacemi na pět sportů - běh, cyklistika, plavání, box a základní cviky pro posilování. Další bezplatné aplikace se budou postupně přidávat po zahájení prodeje. Můžeme se těšit například na jógu, golf, tenis nebo vzpírání. Gadget by měl být dostupný v červenci 2014. Nyní si jej můžete předobjednat s 50% slevou na stránce Moov.cc. Jeden kus za 60 dolarů (1200 Kč) namísto 120 dolarů (2400 Kč) nebo dva za výhodnější cenu 100 dolarů (2000 Kč) oproti 200 dolarům (4000 Kč).

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Moov - váš osobní fitness trenér s 3D senzorem polohy

Žádné komentáře.