CDR.cz - Vybráno z IT

Motorola Droid 5 a LG Enact jsou smartphony s QWERTY klávesnicí

lg enact
Mnohým z vás jistě dnešní zprávou uděláme radost. Pokud budeme vycházet z uživatelských diskuzí, kde se velmi často objevuje přání po telefonu s hardwarovou klávesnicí, možná vaši touhu naplní jedno z chystaných zařízení.

Na internetu se objevily první snímky nového chytrého telefonu Motorola s QWERTY klávesnicí s názvem Droid 5. Zdroje zatím neuvádějí moc informací o novém přístroji, avšak abychom si udělali aspoň hrubou představu, by to však mohlo stačit. Motorola Droid 5 by měla mít displej s úhlopříčkou mezi 4,3" a 4,5", přičemž tloušťka zařízení má být menší než u předchozí generace. Telefon by měl být odolný proti prachu a vodě. Mezi jeho další vlastnosti údajně patří bezdrátové nabíjení a podpora NFC. Droid 5 bude mít bezpochyby operační systém Android. Zatím není jisté, jakou verzi, protože je na obrázku vyfocen pouze se starším OS Android 4.0.3.

droid 5droid 5 verizon

Podle dosavadních informací bude výrobce tento telefon vyrábět jen pro amerického operátora Verizon, takže není zřejmé, zda se tento smartphone bude prodávat také u nás. (Předchozí model Droid 4 se k nám například nedostal vůbec.) K oficiálnímu představení by mělo dojít letos v říjnu.

Že nejsou přístroje s QWERTY pasé, potvrzuje další chystaná novinka, o které se toho dozvíme o trochu více. Smartphone s výsuvnou klávesnicí s pojmenováním Enact od společnosti LG je svému konkurentovi více než podobný. Tento QWERTY telefon s klávesnicí je vybaven 4" displejem s rozlišením 800 x 400 obrazových bodů a operačním systémem Android 4.1.2 Jelly Bean. Poháněn je dvoujádrovým procesorem Snadragon S4 s taktem 1,2 GHz.

enact-multitask

Vnitřní paměť telefonu má sice jen 8 GB, ale je možné ji doplnit o paměťovou kart microSD. Kapacita baterie 2 460 mAh umožňuje telefonu pracovat až devět dní v pohotovostním režimu nebo nepřetržitě skoro 12 hodin. Nebude chybět ani LTE, Bluetooth 4.0 nebo 5Mpix fotoaparát s možností natáčení FullHD videa.

LG Enact se již prodává (omezeně na americké území) na stránce Verizonu za cenu 349 dolarů, což je asi 6 700 korun. Více informací o novém QWERTY modelu najdete na stránce Verizon.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Motorola Droid 5 a LG Enact jsou smartphony s QWERTY klávesnicí

Čtvrtek, 29 Srpen 2013 - 01:53 | Ondra Bradáč | Povedené modely, jen čkoda, že se jich tu...
Čtvrtek, 29 Srpen 2013 - 01:53 | Ondra Bradáč | Povedené modely, jen čkoda, že se jich tu...
Středa, 28 Srpen 2013 - 13:26 | AndyF1 | NO mne by stacil aj ten Enact. hlavna je ta...
Středa, 28 Srpen 2013 - 10:02 | corwin78 | Radost nám to neudělá, protože Droid se k nám...

Zobrazit diskusi