CDR.cz - Vybráno z IT

Mozilla ukončuje podporu pro RSS feed. Prý se jí nevyplatí

Prohlížeč Firefox Mozilla nebude od verze Firefox 64 již podporovat RSS a ATOM z důvodu neefektivnosti a nerentabilnosti. I nadále chce však podporovat případné doplňky a aplikace, které tuto službu uživateli zprostředkují.

Populární prohlížeč Firefox Mozilla ukončuje podporu pro RSS a Atom. Tato změna by měla nastat od verze Firefoxu 64, která má být vydána nejdříve letos v prosinci. RSS patří do rodiny XML formátů určených ke čtení novinek z webových stránek.

Pokud chtějí uživatelé i nadále využívat RSS, budou si muset do prohlížeče doinstalovat doplněk, který jim tuto službu umožní. Gijs Kruitbosch, jeden z vývojářů prohlížeče, uveřejnil na svém blogu stanovisko, že vývoj a údržba těchto služeb jsou pro společnost neefektivní a nerentabilní.

Podle Kruitbosche chce společnost i nadále podporovat doplňky, které budou umožňovat RSS a uspokojovat tak potřeby jejich uživatelů. Při ukončení podpory RSS by zde podle Kruitbosche měla být možnost exportovat veškeré RSS odkazy v podobě OPML souboru. Díky tomu by pak neměl být problém RSS odkazy uživatele zpětně naimportovat do případného doplňku.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Mozilla ukončuje podporu pro RSS feed. Prý se jí nevyplatí

Žádné komentáře.