CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mozilla končí tam, kde začala. Zastavuje vývoj Firefoxu pro Modern UI Windows 8

No ono zruba těch 1000 uživatelů používá dotykové ovládání na deskopech u W8. Skoro každý nadává na metro, dokonce vypnutí PC je celkem složité (musíte se nejdřív odhlásit a pak až můžete vypnout pc). Spíš tvůrci mozilla měli nejdřív zjistit od výrobců Monitorů s dotykovým ovládáním kolik jich vůbec prodali. Pokud si člověk nekoupí Hybrit Tablet/Notebook tak dotykové ovládání na W8 nevyužije.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pane Křenský, promiňte, ale kecáte. Osmičky a 8.1 používám už hodně dlouho a ještě jsem se kvůli vypínání nemusel odhlásit ani jednou.
Je jasné, že používání ModernUI zůstalo za očekáváním; tablety a konvertibly s Windows jsou nesmyslně drahé a na desktopech se dotykové programy používají minimálně, obvykle tak jednoduché hry, sem tam někdo mailového klienta a počasí. Shánět alternativní ModernUI browser bude jen hodně málo uživatelů, IE je hodně dobrý a ostatní mají jen malé šance.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prozradím vám sladké tajemství, abyste nemusel šířit nepravdy. Win+D Alt+F4

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No, výrazně nejjednodušší je ťuknout prstem do tlačítka Zap/Vyp na stroji. :-) V 8.1 pravá myš vlevo dole otevře menu, ve kterém je druhé zezdola vypínání, takže vypnete (nebo restartujete a pod.) na dvě kliknutí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja to nemam jak vyzkoset jelikoz mam start ale sousedka z plochy musi do metra v metru odhlasit uzivatele (neni tam vypnou) a pak se ji vpravo dole objevuje tlacitko na vypnuti. Na NB bez mysi je to zahul jelikoz se rozklikne menu nahore rezim spanku, podnim vypnout, a reset na ktery kdyz najede obcas NB reseruje jelikoz touchpad je citlivi. Ano jde celi nb vypnout tlacitkem vypnout ale u lidi co to nechapou tak by mohli NB ci pc natvrdo vypnout a casem ho i znicit.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Neni nahodou i nejaky trik, jak se prehlasit z jednoho uzivatele na druheho, pokud nemaji nastaveno heslo?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pripadne jak Win8.1 presvedcit, ze interni ctecka karet na USB neni odebiratelna a kdyz uz se da odebrat v ni zasunuta karta, tak ze se ma opravdu jen odebrat karta a ne cela ctecka (takze se musi PC pred dalsim pouzitim ctecky rebootnout)?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale mně jde karta normálně softwarově vysunout. Čtečka sice zmizí (standardně se nezobrazují prázdné jednotky), ale po zasunutí karty se zase objeví. Možná máte nějaké zhovadilé ovladače.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovladac je default MS z roku 2006. :)
Skousel jsem si ted jeste v BIOSu hrat u ctecky (mimochodem je to Apacer AE300) s forcnutim druhu zarizeni. Vysledek je takovy, ze ted uz jde karta normalne vlozit a softwarove odebrat bez odebrani vlastni ctecky, ale stejne se zobrazuje ikona "Bezpecne odebrat..." i kdyz neni odebrat co.

Ad Zentivo zminene nize: hmm 30$. Mozna casem skusim ten trial.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za vyzkoušení stojí utilita USB Safely Remove resp. Zentimo. Přinejmenším dokáže virtuálně vysunuté USB zařízení znovu zasunout. Při vysouvání varuje, že např. celá čtečka bude odpojena apod.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To by nemělo být těžké.
1) Buď můžete jít do Modern UI rozhraní a kliknout na avatar svého profilu a z nabídky si vybrat patřičný účet, viz: http://cdr.cz/file/prepnuti-uzivatele-windows-8
2) Nebo lze použít klasiku CTRL+ALT+DELETE a vybrat "Přepnout uživatele".

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Diky za nakopnuti. Ja k prepnuti uzivatele pouzivam Win+L a to je ten kamen urazu. :(
Takze holt zastupce "tsdiscon" do Verejne plochy. Diky!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Odkial beriete, ze Win+L nefunguje vo W8 a W8.1? Co slo vo W7 3 sposobmi ide vo W8 1-2 dalsimi (t.j. len sa rozsirila ponuka ovladania)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Viz zacatek tohoto vlakna:
>Neni nahodou i nejaky trik, jak se prehlasit z jednoho uzivatele na druheho, pokud nemaji nastaveno heslo?

Win+L u 8.1 stale funguje, ale jiz trosku jinak nez na Win7. Neda se s nim prepnout mezi uzivateli, pokud nemaji nastavene heslo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak jsem jeden z tisice:o) RT firefox jsem zkousel z jedineho duvodu, jestli tam pujdou pluginy, konkretne adblock, protoze je hodne nesmyslne, kdyz se natahujou plne stranky zasvinene reklamou, zvlast kdyz clovek pouziva GSM. Mimochodem existuje nejake systemove reseni? Treba proxyna s adblockem?
Vysledek byl, ze jsem stravil nekolik hodin hloubanim ve forech, abych tam dostal tu peknou modrou ikonu = aby se poustela RT verze a ne desktopova. Pocitam, ze bezny uzivatel skonci s tim, ze to proste nejede ..... tusim, ze dokonce se ani neinstalovala zadna specialni verze, proste normalni firefox, ktery obsahuje i RT verzi, ale uz nevim.
Zkratka jde o to, ze jsem zkousel i nejakou tu midnight verzi .... no proste zadne pluginy to neumi, je to pomale jak cyp, zadna konkurence pro IE na RT. Zkousel jsem jeste tusim chrome nebo operu? Fakt nevim, ale bylo to jeste nepouzitelnejsi nez firefox.
Ono ruku na srdce, ta RT verze IE je opravdu superluxus (narozdil od desktopove, ikdyz uz se to mohlo taky zmenit, ale nepouzivam). Na dotykovem rozhrani (nikde) neni ani vzdalene tak dobra alternativa.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Řešení existuje velice jednoduché: privacy filtry do IE. Z toho seznamu, co je u MS v iegallery, jsou použitelné hned ty dva první a je hotovo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

At hledam, jak hledam, nevim wocogo. Nejaky odkaz plz:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, odkedy mam dotykovy device (T100) Metro aj pouzivam. Dovtedy bolo pre mna len skaredy launcher desktopu. Metro IE by si zasluzilo konkurenciu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím jednoduše: pokud se Mozilla pokoušela vytvořit jen Metro-prohlížeč pro x86 či x64 platformu, tak se nemusela namáhat. Měla udělat prohlížeč pro WinRT (ARM) verzi. Tam konkurence chybí jak sůl (to, co je tam za konkurenci, je bída s nouzí). V x86/x64 světě se imho typicky používá desktopová verze prohlížeče a ne Metroidní, a tady je konkurence dost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K tomuto jednoduchému pohledu si dovolím zopakovat jednu větu z článku: "Nakonec k domluvě došlo, výjimkou však nadále zůstává v tomto ohledu RT linie produktů"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dojem, že i pro Windows RT existují nějaké alternativní metroidní prohlížeče, ale je to všechno od hodně neznámých značek a mám takový nejasný pocit, že Internet Explorer z toho pořád vychází nejlíp, nebo aspoň dost dobře na to, aby mělo cenu se těma alternativama zabývat (já se jimi tedy ani nezabýval, když jsem měl RTčka pod rukama).

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Díky za komentář WIFTe. Pokud vím, politika se v tomto duchu nezměnila a skutečně na WinRT nelze nainstalovat "oficiálně" prohlížeč třetích stran, je to pro tuto platformu zatím takové specifikum. Jediná cesta, která to umožní, je jailbreak...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ako ze by neslo... Ale ako Windows Store aplikaciu :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě by bohatě stačilo, kdyby Firefox uměl to co umí Chrome. Když je nastaven jako výchozí prohlížeč, spustí se "jako Metro aplikace" maximalizovaný s tím, že neotravují žádné systémové hlášky. Čili chová se jako Metro aplikace, i když spuštěný je klasický x86/x64 Chrome se vším všudy.

Firefox jsem taky zkoušel, jak nějaké nightly verze, tak tu betaverzi a popravdě nebylo to ono. Bylo to takový nedodělaný a pomalý. S tím Chromem taky nejsem na 100% spokojený, ale je to to nejlepší co jsem na tablet sehnal.
P.S Mám samozřejmě tablet s Atomem

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chrome se v Metro-verzi chová tak trochu jako ChromeOS, aspoň jsem z toho získal ten pocit (skutečný ChromeOS jsem sice neviděl, ale matně si vybavuji, že snad základní pointa ChromeOS je vlastně fullscreen Chrome vč. jeho aplikací). Potíž je v tom, že je jen pro x86/x64 platfromu, pro ARM (Windows RT) bohužel nic. Tam je IE jednooký mezi slepými králem. A abych pravdu řekl, nevím, jestli je to tím, že by byly třeba Windows RT takový fail, že by je nikdo nechtěl a tudíž se nikdo neobtěžuje pro ně udělat pořádný prohlížeč, anebo se nikdo neobtěžuje udělat pro ně pořádný prohlížeč a proto jsou Windows RT tam, kde jsou (imho je to jedno s druhým, když jsem RTčka zkoušel, připadalo mi to, že mám v rukou skvělý systém, který je skvěle zabitý umělými omezeními, podle mě kdyby ty ARM wokna nechal Microsoft stejně odemčená jako klasická, tak by si ty aplikace na tu platformu cestu našly, na jailbreaknutý RTčka je prý snad dokonce k dispozici i Far Manager, což mě velmi potěšilo, ale sám jsem to nezkoušel).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.