CDR.cz - Vybráno z IT

Mr.Beast má problém kvůli výpadku CrowdStrike. Ten ohrozil jeho reality show

Zdroj: Shuttestock

Nedávný globální výpadek IT ve společnosti CrowdStrike způsobil chaos nejen v nemocnicích a bankách, ale také při natáčení populární reality show Beast Games, kterou pořádá YouTuber MrBeast. Více než 2000 soutěžících se ocitlo v nevyhovujících podmínkách bez dostatečného jídla, léků a hygienických prostředků. Jak se MrBeast a jeho tým vypořádají s těmito obviněními a co plánují do budoucna?

Nedávný globální výpadek IT ve společnosti CrowdStrike způsobil rozsáhlé problémy napříč různými sektory, včetně letecké dopravy, nemocnic a bank, a zasáhl přibližně 8,5 milionu počítačů s Windows. Tento incident má nyní další oběť – natáčení reality show Beast Games, kterou pořádá megapopulární YouTuber MrBeast, známý také jako Jimmy Donaldson. Soutěž s ohromujícím prize poolem 5 milionů dolarů přitáhla tisíce účastníků, ale výpadek CrowdStrike způsobil chaos, který odhalil špatné podmínky na natáčení.

Hrozné podmínky během natáčení

Podle zprávy zveřejněné The New York Times čelilo přibližně 2000 soutěžících na stadionu Allegiant v červenci letošního roku mnoha nepříjemnostem. Soutěžící nebyli dostatečně najedeni, nedostali včas své léky a dokonce jim nebylo poskytnuto čisté spodní prádlo, a to i přesto, že organizátoři tyto potřeby slibovali zajistit. Z více než tuctu soutěžících zazněly podobné příběhy o špatném zacházení a nedostatku základní péče.

Jedna soutěžící uvedla, že jí zpočátku bylo odepřeno jídlo potřebné k užívání léků. Zaměstnanci jí řekli, že jíst vlastně nemusí. Po opakovaném dotazování jí byla poskytnuta pouze půlka banánu. Tato situace je jen jedním z mnoha příkladů nedostatečné péče a špatné organizace, které byly během natáčení zaznamenány.

Zdroj: Shutterstock

Odpověď MrBeasta a obvinění CrowdStrike

MrBeast se zatím oficiálně neomluvil za vzniklé problémy. Místo toho jeho mluvčí v textové zprávě pro The New York Times obvinil z problémů externí faktory, včetně výpadku CrowdStrike, extrémního počasí a dalších nečekaných logistických a komunikačních problémů. Podle mluvčího MrBeast zahájil formální kontrolu a podnikl kroky k zajištění, že se z této zkušenosti poučí.

Tento incident připomíná jiné skandály spojené s nedostatečnou logistickou podporou při pořádání velkých akcí. Příkladem je Netflixova soutěž Squid Game: The Challenge nebo nechvalně známý Fyre Festival, který se stal symbolem organizačního selhání a podvodů.

Není to poprvé, co MrBeast čelí kritice za své akce. Nedávno jeho anonymní mluvčí řešil špatnou publicitu spojenou s jeho mladším já. Tento přístup k řešení krizových situací poukazuje na snahu MrBeasta minimalizovat osobní zodpovědnost a přesunout pozornost na vnější faktory.

Dopady na budoucnost Beast Games

Výpadek CrowdStrike a následné problémy při natáčení Beast Games vyvolávají otázky ohledně budoucnosti této show. Organizátoři budou muset přijmout opatření, aby se podobné situace neopakovaly. Je nezbytné zajistit, aby soutěžící měli přístup k základním potřebám, jako je jídlo, léky a hygienické prostředky, aby se předešlo dalším skandálům a negativní publicitě. Pro organizátory velkých akcí je tento incident varováním, že plánování a příprava musí zahrnovat i nepředvídatelné události, jako jsou výpadky IT systémů. Je důležité mít krizové plány a záložní strategie, které zajistí, že základní potřeby účastníků budou vždy pokryty. Transparentnost a rychlá komunikace s veřejností mohou také pomoci minimalizovat negativní dopady a udržet důvěru fanoušků a účastníků.

MrBeast a jeho tým čelí vážným obviněním z nedostatečné péče o soutěžící během natáčení Beast Games. Výpadek IT ve společnosti CrowdStrike, extrémní počasí a další logistické problémy odhalily slabiny v organizaci této populární show. Zajištění lepších podmínek pro účastníky a příprava na nečekané události budou klíčové pro udržení reputace a úspěchu Beast Games v budoucnosti.

Diskuse ke článku Mr.Beast má problém kvůli výpadku CrowdStrike. Ten ohrozil jeho reality show

Žádné komentáře.