CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Může za Brexit Rusko? Facebook prošetřuje manipulaci na sociálních sítí

I za suchý z nosu může Rusko ... :-P Vždyť je Facebook americká firma, takže určitě něco najde...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A i kdyby našla, tak co? To jako zruší platnost referenda jen proto, že se našla drobná skupina lidí co jsou snadno ovlivnitelní a naznali pocitu, že bez EU jim bude líp?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najväčší záujem o rozpad EU má hlavne USA, preto toto "vyšetrovanie" vyznie dosť komicky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

USA nemá zájem na rozpadu EU - jednotlivé země by pak razily vlastní politiku místo centrálního lezení celé EU do amerického zadku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Novinové titulky mluví jasně:
2017-10-30 Russian Influence Reached 126 Million Through Facebook Alone
2017-09-07 Facebook says likely Russia-based group paid for political ads during US election
2016-11-11 Facebook's fake news: Mark Zuckerberg rejects 'crazy idea' that it swayed voters

1) Všechno popřít. Takže volby v UK určitě nikdo neovlivnil.
2) Volili lidi. Počítají se hlasy všech - i těch hloupých, špatně hlasujících a ovlivněných.

Ta demokracie je pěkně nebezpečná. Možná by se měla zakázat...
- No jo, ale to by pak USA nemohly tu demokracii vyvážet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Sionistov a Rusko sa dá hodiť všetko.
Čakám kedy vyjde správa, že za chyby v Intel procesoroch môže KGB a Putin osobne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale po přečtení titulku ten zbytek ani nečtu. Jako někdo kdo žije v Británii 12 let vím, že za Brexit může především bývalý britský premiér David Cameron, který podplatil voliče tím, že jim slíbil brexit referendum pokuď vyhrajou volby. Dalším velice významným faktorem byl příliv emigrantů jako mě, ale hlavně desetitisíce Poláků, kde nejvíc pro odchod z EU byli města s největším přílivem východoevropanů v posledních letech. Tak asi tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Este bych k plodne diskuzi dodal, ze uz tento patek muzete jit volit Putinovu devku za prezidenta republiky. Doufam, ze co nejvic lidi teto moznosti vyuzije a proruskeho kandidata spolecne zvolime, facebook se muze stavet treba nahlavu. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez obav, Kalouskova kandidáta volí jen nemyslící a nesvéprávní, normální lidé to hodí Zemanovi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Normální lidi, tedy ti, co věří lžím :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni lidé věří lžím, jinak by se tak naprosté většině lidí nevyplácelo lhát...
Popravdě raději zvolím toho jehož "lži" lze snadněji "odhalit" a od kterého vím co očekávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si minule mylně myslel taky (vím, že je to hovado), ale reálné provední překonalo očekávání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tedy nepochybuji o tom, ze tyhle zalezitosti se snazi a ovlivnuje daleko vice dalsich stran. Jsem dale taky presvedceny, ze nektere i ve znatelne vetsi mire..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě za demenci obyvatelstva může Rusko. To se bude říkat i u nás, až vyhraje Zeman. Hovnajs Rusko, nevzdělanost či vyloženě tupost obyvatel za to může.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsou volební preference vyrovnané a Rusko pak zaplatí nějaký propagandistický blábol (uvidíme, co vyjde v pátek v Blesku), tak jdou volby ovlivnit docela snadno. Nějaké to procento blbů se vždycky chytne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé a blby definujeme jak? Jako ty co mají jiný názor než "já"?
Veškerá předvolební aktivita za posledních x let je vedena jako "antizemanovská kampaň", to nemůže dobře dopadnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blby definujeme tak, že skočí na každou lež. Viz inzerát při minulé volbě Zemana v Blesku. Bylo to ovlivnění voleb, vyšlo to v době, kdy už je volební propagace zakázaná, ale prošlo mu to. Vždyť on ho nezadal. Tak jako nyní nevede volební kampaň, tu vedou "přátelé". A co vyjde zítra za inzerát, to se můžeme nechat překvapit.
Antizemanovskou kampaň vede nejvíc sám Zeman, neboť dnes je z něj hlavně pomstychtivý vládce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zeman povede jakoukoliv kampaň, protože jeho ego posiluje pozornost ostatních, ať pozitivní nebo negativní. Chřadl by na nezájem.
Jesli někoho mobilizovaly inzeráty "Stop imigrantům a Drahošovi" (účast ve 2.kole vyšší než v 1.), pak máte vizitku jeho intelektu a (ne)ovlivnitelnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Během posledních několika let jsem nabyl dojmu, že jenom za opravdu velice výjimečné události, jako byl například Big Bang, nemůže Rusko. Všechno ostatní je Putinova práce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi mi všichni vynadáte, ale EU v dnešní podobě je dle mne nepoužitelná až nebezpečná.
(a určitě mi Puťa nenapovídal)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, EU v dnešní podobě stojí za prd, na tom se shodne většina. Je ovšem chybou, když toho někteří využívají k zařazení směru na východ. EU je možná naprd, ale Rusko je a vždycky stálo za h... Čína pro nás taky těžko bude vzorem řízení společnosti...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase propaganda ? "Směr na východ"? Co dělá USA když "leze do zadku" číně? Že by směřovala "na západ"? Jedinci s podobným dvoubarevným viděním jsou právě ti, co se snaží zcela nesmyslně rozeštvat společnost.
Jinak EU je v pohodě dokud se nezačně místo obchodní a personální unie montovat i do všeho ostatního. Není v našem zájmu z EU odejít, ale je v našem zájmu EU dokopat k tomu aby s podobnými věcmi přestala. Tím že se budeme "klanět" německu francii a spol toho ale nedosáhneme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

USA leze do zadku Číně obchodně, tak jako celý svět. Nepoklonkuje ji politicky a nedovedu si představit nějakého západního politika, který by tvrdil něco o tom, že se od Číny budeme učit řídit společnost. Kdyby řekl levně vyrábět a obchodovat, tak to jistě. Výsledkem našeho poklonkování je přitom investice do Slavie, vysmátý Tvrdík a Zemanova propaganda na číňany zaplacené Soukupově TV Barrandov. Prakticky nic víc.
O klanění se Německu a Francii mluví obvykle ti, kdo se chtějí klanět k východu. To, že je Unii potřeba změnit, na tom se shodnem. Ale tu změnu nezajistí ani Zeman ani Okamura. Ti jenom vykřikují.
Viz problém s uprchlíky - ti, co o tom nerozhodovali a ani rozhodovat nemohli, šiřili kecy o měkké vládě. Ale nakonec jsme prakticky jediní, kdo uprchlíky skutečně nepřijal a máme na krku žalobu EU. To ovšem rozhodli právě ti, co byli Zemanem okopáváni. Jen to udělali bez řevu jako Poláci nebo Maďaři a bez švejkování jako Fico.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vláda určuje JAKÉ uprchlíky bude ČR přijímat. Mohli to být třeba "nezletilí křesťanští sirotci", které by bylo snadnější integrovat do místní kultury než dospělého muslima, Takže legitimní důvod. Že jich není z Afriky nebo Syrie zrovna moc? No a že ten dospělý chlap do ČR ani nechce, protože jde do EU kvůli vydělávání EUR je taky neposlední preference.
Jinými slovy : jedině česká vláda to dala na vlně populizmu na papír. Jak si tímto bezpáteřním populismem Sobotka vůči Okamurovi (ne)pomohl víme podle podzimních voleb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle bych nenazval bezpáteřním populismem. Mohli jsme to klidně vyšvejkovat, ale co z toho. Kvóty jsou skutečně pitomost a měli bysme dát jasně najevo, že o otázkách suverenity (které se kvóty zásadně týkají) by se mělo rozhodovat na premiérské úrovni, tedy jednomyslně. A ne aby to EU přesouvala na ministerskou úroveň a tam nás přehlasovala. Lisabonská smlouva je prostě paskvil, jen to nemá nikdo odvahu vyslovit nahlas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvóty jsou nesmysl, o tom žádná, ale nabíhat si na vidle a dávat na papír, že nevezmeme nikoho? Selekce azylantů není švejkování, ale nutnost. Azyl jen pro opravdu potřebné, ev. ještě integrovatelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na papír se dalo, že nevezmeme nikoho nadiktovaného kvótami, ne nikoho obecně. Vzhledem k tomu, že hrozí Dublin 4, kde by se kvóty staly trvalé, je to rozumný výraz odporu. Tam už by se švejkovalo hůř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.