CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můžeme se těšit na cestování v čase? Vědci provedli simulaci s fotony.

No tak do budoucnosti je to relativně jednoduché. Než dopíšu tenhle komentář, tak jsem v budoucnosti. Hele a jsem tam...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cestování do minulosti by teoreticky mohlo jít, ale problém je spíš s návratem z něj do přítomnosti :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Něco ve smyslu...
Výprava do období pozdní křídy se povedla, ale návrat vedl k obrovské nukleární katastrofě.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo proto to vymírání dinosaurů. :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve, když v období pozdní křídy rozšlápnete motýla...to je pak nadělení :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Simpsonovci v jednom strasidelnom diele tuto problematiku celkom dobre prebrali.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zvlast kdyz k tomu nekdo vymysli vybuch sopky, ktera by toho rozslapleho motyla stejne zabila o 15 sekund pozdeji :-) To by melo urcite velky vliv na evoluci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mě tak napadla třetí teorie o cestování v čase. Teda spíš taková věta na zamyšlení: "Pokud je cestování v čase možné, tak proč dnes nepotkáváme cestovatele z budoucnosti?"

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A nestretavame ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že Steve Jobs přišel z budoucnosti. Cestování časem ale nejspíš vyvolává rakovinu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Teorije je že náckům pomáhali buď mimozemštani nebo cestovatelé z budoucnosti, a že nácci experimentovali s cestováním v čase. Teď si představte že budete cestovat do minulosti sejmete Hitlera během první světové a když se vrátíte EU nebude existovat a pravděpodobně bude zuřit nějaká nekonečná válka o moc.
A to že se ta částice potká se svím předchůdcem nejedná se o nějaký paradox který může zničit náš vesmír?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenom když do Google napíšete Google.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pak ale nebudes existovat ani ty, takze bys ho nemohl sejmout. Proste ukazkovy casovy paradox.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ovšem, jak se píše ve článku, se změny nedějí ve vlnách. V takovém případě můžeš provést takovou změnu, která povede ke Tvé neexistenci. Změnou vznikne vlna nové reality šířící se časem až dosáhne okamžiku, kdy přestáváš existovat... Rychlost této vlny pak udává dobu, po kterou se můžeš kochat svým dílem (ať už jsi učinil cokoliv)... Pokud by změna byla okamžitá, pak bys přestal existovat v okamžiku Tvého činu... prostě sebevražda a zcela určitě masová vražda. Bude-li mít cestovatel možnost změnit minulost, pak už jen samotná existence v minulosti musí vyvolávat změny (Na daném místě původní realitě nic nebylo a nyní tam něco je a interaguje s prostředím).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

nakonec zjistíme že UFO a podobné úkazy jsou jen cestovatelé v čase.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:) Proto je třeba mít na paměti , že podobné úkazy už nyní ovlivňují konstruktéry a pokud snad existují i hmatatelné důkazy a materiály dnes nevyrobitelné došlo již ke změně reality - zcela přirozeně a pro všechny současníky v jediné platné časové posloupnosti . Takže vzdálené ovládání průzkumné entity z budoucnosti by bylo dalším paradoxem . Pokud ....Pokud ovšem existují paralelní reality a cestovatel nemá možnost vstoupit do kterékoli verze reality - ovšem pak je otázkou co dalšího kromě času nám zabraňuje již nyní v současném vnímání paralelních realit .

At´je to jak chce akcelerace pokroku na přelomu devatenáctého a dvacátého století se nedá srovnávat s ničím v naší předchozí historii a dnešek , kdy tři čtvrtiny populace ovládají zařízení , jejichž principy nejsou na elementární úrovni schopny vysvětlit , připisovat pouze zásluze komplexní dělby práce v rámci společnosti , kterou globálně ovládá pouze několik ekonomicky dominantních států , to už chce hodně víry v předurčení a vyjímečnost .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Znamená ten druhý odstavec, že jste velký fanoušek Transformerů? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak cdr nezklamalo ...... ze skoncil truecrypt nevime, ale dnesni hoax se tu uchytil perfektne ..... bravo .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O Truecryptu se psalo tuším na diitku, ne?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

IMHO jednou prijdeme na to, jak cestovat do minulosti, ale ukaze se, ze neni prakticky mozne vratit se do tak vzdalene minulosti jako je 21. stoleti, o jeste starsi nemluve.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Existence času je úzce spjat s naším vědomím. Bez existence vědomí čas ani prostor nemůže existovat, neexistuje entita která by jej mohla interpretovat. To co patří do našeho světa nemůžeme v čase posouvat protože vše je interpretováno navzájem všemi tvory kteří mají vědomí. To, že můžeme měnit čas jednotlivých fotonů je dáno tím že neinteragují s okolím ( v době testu foton do ničeho nenaráž, žádným způsobem není provázány s okolím, není registrován žádným přístrojem ze kterého by jsme se dočetli jeho polohu a vlastnosti. Interagovat začne až po vytvoření většího celku kdy šance na provázanost s okolím vzrůstá, objekty velikosti člověka nikdy v čase nepřesuneme ( tedy pakliže člověka neuzavřeme do Schrodingerovy klece ). Existuje jediná reálná možnost, jak měnit čas a to jen během spánku, kdy jsou naše smysly odpojeny od těla a zmizí nám jakákoliv interakce s okolím, v ten okamžik se naše vědomí stane vlnou od nevidím do nevidím v nekonečné kvantové pravděpodobnosti a začnou se nám zdát sny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to podobne ako v terminator serii. Kazdym navratom sa zmenila doba prveho utoku strojov. Ja osobne asi najviac inklinujem k teorii ze kazdym navratom sa prakticky vytvori nova paralelna realita a teda vsetko co sa zmeni, sa stane len v tej novej a neovplivni to ziadnu buducnost pred cestovanim do minulosti(staru realitu).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nebo je tu třetí možnost. Totiž že "změna minulosti" nedává žádný smysl, protože časoprostor může obsahovat jen vnitřně konzistentní uzavřené smyčky (Novikovův princip), a jakýkoli dojem cestovatele v čase, že zasahuje do minulosti, je prostý sebeklam a projev ztráty informace (ke které v nějaké míře dochází neustále).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.