CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čtvrtina aplikací v Google Play má přístup k soukromým informacím

Nie je v tomto iOS aspon o zdanie bezpecnejsi? Minimalne tym ze aplikacie si pytaju pristup k jednotlivym sluzbam v mobile/tablete, a to co sa im povoli je nastavitelne aj v Nastaveniach kde to je prehladnejsie. Po nainstalovani sa tam clovek pozrie a zisti ze napr. aplikacie popularneho dennika chcu pristup k lokalizacnym sluzbam atd., co sa da promptne vypnut.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že v APP nás čeká podobná cesta, jako bylo zavedení UAC ve Vistách, kdy spousta aplikací se muselo naučit lépe chovat k oprávněním...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa to uz na UAC podoba. Vzdy pri instalacii ti povie ake to vyzaduje prava a ci suhlasis. Problem je, ze vela ludi patri k odklikavacom. Citat je zbitocne. Ja ked vidim ako uplne trvialna aplikacia ako FuelLog pyta prava skoro ku vsetkemu, tak viem, ze mi na telefon nesmie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim ze je to otom ze nemuzes danemu programu zakazat ci povolit kam muze a kam ne. Napr. proc spravce wifi program stazeny ze storu chce opraveni cist v telefonich kontaktech atd. Podle meho by mela vzniknout nejaka kontrola sice nevim jak by to melo fungovat ale je to muj nazor.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.