CDR.cz - Vybráno z IT

Na Hromnice o hřích více: Mód do Skyrimu o cestování v čase se dočká vlastní hry

The Forgotten City se stalo historicky vůbec první modifikací, jejíž scénář vyhrál ocenění sdružení amerických vývojářů. Vyřešíte záhadu vraždy, která uvěznila starověké římské město v časové smyčce? Měli byste, jinak se z něj už nikdy nedostanete.

The Elder Scrolls V: Skyrim patří mezi jedny z těch her, které jsou silně nakloněny fanouškovským modifikacím. V mnoha případech však díla herní komunity předčí původní titul, skrze který se pokoušejí prosadit. The Forgotten City představilo neotřelý koncept, který zkombinoval cestování v čase s detektivními prvky. Modifikace neunikla ani sdružení amerických vývojářů, které se rozhodlo její scénář ocenit.

Vývojářské studio Modern Storyteller v rámci E3 2018 oznámilo, že se právě tato populární modifikace dočká přepracování v plnohodnotný titul poháněný Unreal Engine 4. Vystupovat však bude i nadále pod stejným názvem, The Forgotten City.  A přestože historie na tuto populární modifikaci nezapomněla, v příběhu hry se vám takového štěstí už nedostane.

V kůži jednoho člena průzkumné výpravy objevíte podzemní starověké římské město, které bylo zakleto v čase poté, co někdo z jeho obyvatel spáchal smrtelný hřích, vraždu. Skrze portál vedoucí do minulosti se stanete součástí časové smyčky, během které máte pouze omezený čas na získání stop, abyste vraždě včas zabránili. Selžete-li, kletba celé město promění ve zlato a vrátí vás zpět na začátek.  

Cílem hry není uspět hned napoprvé, ale postupně se s každým pokusem dozvědět něco nového, vyslechnout nové lidi, zeptat se na jiné otázky, zvolit odlišná rozhodnutí a další. The Forgotten City navíc disponuje několika různými konci, a ani po přehrání si nemůžete být jisti tím, zda jste náhodou nemohli vyřešit některé pasáže lépe.

Předělávka si bere z původní modifikace pouze koncept a téma hry, nikoliv příběh samotný. Pokud tedy patříte mezi 1.6 milionu hráčů, kteří si tuto hříčku komunity stihli stáhnout a zahrát, očekávejte zbrusu nový zážitek, zasazený v jiném městě, s jinými postavami a upraveným přístupem k řešení případu, jelikož už není titul svázán mechanikami Skyrimu. Zabavit by vás měl přibližně na 6-8 hodin.

The Forgotten City vychází někdy v roce 2019. Prozatím si můžete vyzkoušet původní modifikaci, kterou stáhnete z komunitního portálu Nexus Mods kompletně zdarma. Modifikace je kompatibilní i s novější verzí Skyrimu: Special Edition.

Diskuse ke článku Na Hromnice o hřích více: Mód do Skyrimu o cestování v čase se dočká vlastní hry

Žádné komentáře.