CDR.cz - Vybráno z IT

Na internet uniklo 90 videí z připravovaného GTA 6, hacker chystá pustit další

GTA 6 je pravděpodobně nejočekávanější herní titul posledních i nadcházejících let. Většinou jsou díly z herní série GTA zahaleny tajemstvím, ale v tomto případě uniklo na internet hned 90 videí předtsavující příběh i záběry ze hry.

zdroj: Shutterstock

Herní série Grand Theft Auto je jednou z nejpopulárnějších a nejprodávanějších značek, nad kterou mnozí proseděli stovky až tisíce hodin. Letos je jí věnována větší pozornost něž kdy jindy, protože se očekává příchod dalšího dílu. Vydavatel Rockstar Games je přitom notoricky známé tím, že s představením nových dílů dlouho otálí a nic neprozrazuje, dokud se nevytasí s plnohodnotným trailerem. 

K velkému překvapení se však na veřejnost před nedávnem dostal popis příběhu GTA 6 včetně popisu hlavních hrdinů, mezi kterými tentokrát nalezneme ženskou postavu Luciu. O další senzaci se postaral jeden hacker přezdívaný teapotuberhacker.

Ten totiž nahrál na GTA Forums balíček o velikosti 3GB, který obsahuje 90 videí právě ze hry GTA 6. V tuto chvíli se neví, jakým způsobem se teapotuberhacker k těmto citlivým a chráněným datům dostal. Hacker ale uvedl, že v budoucnu má úmysl zveřejňovat další videa, zdrojové kódu či buildy.

Z videí je patrné, že hra není ještě zdánlivě hotová a že se na ní stále pracuje. Na druhou stranu záleží, jak stará jsou tato videa, ale podle odborníků určitě ne více než dva roky, protože tyto buildy běží na grafických kartách RTX 3060 Ti a RTX 3080. Vyvstala i otázka týkající se věrohodnosti. Pravost nepřímo potvrdilo i Rockstar Games, který okamžitě zařídil smazání veškerých kopií kvůli porušení autorských práv. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Na internet uniklo 90 videí z připravovaného GTA 6, hacker chystá pustit další

Úterý, 20 Září 2022 - 14:46 | Zog Zogothowics | Než se Čihák probere a opíše článek tak je 16...

Zobrazit diskusi