CDR.cz - Vybráno z IT

Na iOS 11 se našla další závažná chyba. Nutí iPhony k restartům

Nejnovější verze operačního systému iOS 11 se již od svého uvedení v září potýká s množstvím problémů, špatným UI a je zde i patrný nedostatek pozornosti k detailům.

V nedávné době se problémy s Applem ještě trochu zhoršily, když bylo poukázáno na chybu, která u iPhonů a iPadů spouští procesy, které vedou do stálého nekončícího cyklu a tím přivedou celý software ke zhroucení a nucenému restartu. To přinutilo společnost Apple vydat okamžitou aktualizaci.

Zdá se, že chyba se vyskytuje u upozornění služeb v iOS 11, které spotřebovávají enormní množství paměti a proto dojde k pádu aplikace a následně i celého software. Chybová hlášení od uživatelů, která byla nejprve ověřována na Redditu, potvrdila, že k chybě dochází při použití některých aplikací "třetích stran", které mají oprávnění k vytváření upozornění i v letadlovém režimu. 

Společnost Apple rychle zakročila, aby opravila příslušnou chybu v iOS, čímž dokonce vybočila ze svého striktního rozvrhu publikování nových aktualizací. Nový iOS 11.2 vyšel v sobotu (tedy o tři dny dříve, než je obvyklý termín, původně plánovaně plánovaný na úterý). Mimo opravy této chyby v upozorňování také přináší řadu nových funkcí. Jednou z nich je například nové platební možnosti peer-to-peer, Apple Pay Cash a rychlé nabíjení v bezdrátovém režimu pro iPhone X a iPhone 8.

Pro úspěšné absolvování instalace je ale zapotřebí, aby uživatel překonal úskalí spojené s cyklícími pády iOS při zahlcení notifikacemi. Je důležité, aby uživatel pro jistotu upozornění manuálně vypnul v nabídce Nastavení, odškrtnutím možnosti Povolit oznámení pro každou aplikaci, které by se problém mohl týkat.

iOS 11.1.2 byl původně určen k opravě chyby, která způsobila vypnutí obrazovky iPhone X v chladu, což následovalo bezprostředně po aktualizaci 11.1.1, která měla zabránit chybě při automatických opravách.

V prosinci není tato groteska první závažnou chybou, která poznamenala zařízení Applu. Minulý týden smetla internet kauza o bezpečnostní chybě v MacOS Sierra, která umožnila přístup k zařízení i správcovskému účtu komukoliv jediným kouzelným slovíčkem. 

Tagy: 
Zdroje: 

1

Diskuse ke článku Na iOS 11 se našla další závažná chyba. Nutí iPhony k restartům

Žádné komentáře.