CDR.cz - Vybráno z IT

Nadšenci vytvořená plošinovka MiniDoom má pokračování. Dostupné je zdarma

Od doby, kdy se podařilo spustit starý Doom na tiskárně, nemůže z této oblasti vzejít více překvapující zpráva. Příznivci vytvořené pokračování plošinovky MiniDoom by však mohla zvednout pár obočí. Anebo potěšit – je všem zdarma přístupné.

Stěží by někdo očekával, že dva roky starý MiniDoom, pokus přeložit hektický Doom do formátu dvourozměrné plošinovky, se dočká pokračování. Inu, dočkalo.

MiniDoom si všichni oblíbili natolik, že se vývojáři, studio Calavera, rozhodli pro řádné pokračování – MiniDoom 2. Původní jednoduchou verzi obohatili o sedmnáct nových úrovní, dva nové bossy a počet zbraná rozšířil na celých čtrnáct. Aby se udržel i tématický, tak zařadil i několik nepřátel z Doom 2, a aby se udržel aktuální, přidal i pár nepřátel z nového Doom.

Bouřlivý zážitek jako z originálu z něj zřejmě nedostanete, je ovšem hezké představit, jak by slavný Doom vypadal v jiných žánrech. Kdo ví? Třeba se příště dočkáme strategie. Podívat se můžete sami. První i druhý titul si můžete zdarma stáhnout buďto na oficiálních stránkách studia nebo na Itch.io.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nadšenci vytvořená plošinovka MiniDoom má pokračování. Dostupné je zdarma

Středa, 14 Březen 2018 - 16:14 | randomofamber | Bohužel nefunguje nahlašování chyb, tak hlásím...

Zobrazit diskusi