CDR.cz - Vybráno z IT

Náramek Amiigo pozná, jakému sportu se věnujete

amiigo-naramek0
Chytré náramky, které jsou vašimi pomocníky při sportu nebo cvičení, možná znáte. Na trhu se brzy objeví novinka Amiigo, která je mnohem chytřejší než ostatní.

Amiigo je chytrý vodotěsný náramek, který pozná, jakou činnost právě provozujete, a podle toho upraví své algoritmy. Náramek dokáže rozpoznat přes 100 různých aktivit a díky tomu můžete sledovat detaily vašeho výkonu. Například trvání a intenzitu cvičení, srdeční tep, rychlost, hladinu kyslíku v krvi nebo počet spálených kalorií. Poznáte tedy nejen, co děláte, ale také, jak na to vaše tělo reaguje. S náramkem je možné si vytvářet a zaznamenávat vlastní kombinace cvičení, k nimž se později můžete vracet. Podle získaných dat vám přístroj může doporučit ještě efektivnější techniky cviků.

amiigo-naramek3

Díky jednoduchému zapínání se pomůcka přizpůsobí na jakékoliv zápěstí. Součástí balení je také klip pro připevnění na nohu. To se může hodit, pokud potřebujete detailnější informace o vaší zátěži ve spodní části těla, jako je jízda na kole. Když si pořídíte náramky dva, jeden lze připevnit na ruku a druhý na nohu. Každý tak bude nezávisle monitorovat činnost pro jinou část těla. Výsledky cvičení jsou přes Bluetooth 4.0 zasílány na váš smartphone s iOS či Androidem, odkud je lze dále sdílet s vašimi přáteli. Za dosažené cíle získáváte body, jež je možné využít pro různé akční nabídky.

amiigo-naramek2amiigo-naramek1

Prvních 200 zájemců si náramek mohlo předobjednat za cenu 89 dolarů. Tento počet se rychle naplnil a nyní je na stránce IndieGoGo.com nabídka začínající na 99 dolarech, což je v přepočtu asi 1900 korun. Na náramek si budete muset počkat až do června, kdy je předpokládaný termín dodání.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Náramek Amiigo pozná, jakému sportu se věnujete

Pátek, 25 Leden 2013 - 21:39 | Damel | Vy to nepotřebujete vědět, náramek to potřebuje...
Středa, 23 Leden 2013 - 19:17 | lto | Hmm, kam jsme to dospeli, abych potreboval chytry...
Pondělí, 21 Leden 2013 - 11:39 | HEC | Umm - opravdu to rozpozná každý "sport...

Zobrazit diskusi