CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k NASA zkoušela, zda by odvrátila meteor a zachránila Zemi. Test předčil očekávání

>> „…se podařilo snížit délku oběhu Dimorphosu o zhruba 32 minut, a to z původních 11 hodin a 55 minut.“

>> „Ředitel NASA, Bill Nelson … by za úspěch považoval zpomalení i o pouhých deset minut.“

Tak zrychlujeme, nebo zpomalujeme? Bývaly na CD(-)R serveru časy, kdy by takováhle chyba neměla šanci projít.

Originál:
> „…experiment vastly exceeded their hopes of a 10-minute reduction in the orbit time…“

Je dlouhodobě vidět, že nároky na kvalitu obsahu šly od té doby o několik řádů dolů. CDR revival byla podle mě největší chyba v dějinách CDR serveru. Ubližuje to pověsti DIIT, kterou drží nad vodou no-X a Karáš.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No možná by stačilo mít požadavek na autory větší než vložení článku z Google translatoru. Bohužel laťka je dnes nastavena tak 10 metrů pod zem. A který trochu kvalitní autor by chtěl být vydáván hned mezi Číhákem a Michaelkou? Nikdo. Tak buď musejí zatlačit na kvalitu autorů (v tomto případě sehnat nové, protože pochybuju, že se dá cokoli akceptovatelného dělat se současným ansáblem), nebo nechat CDR umřít. Bohužel už ne důstojně, tuhle šanci prokaučovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Větší čísla znamená větší wow efekt. Proč vyjadřovat ve vesmíru rychlost pohybu v mnoha km/h, když postačí pro představu km/s. 22 530 km/h odpovídá 6,29 km/s, což je zajímavé, protože úniková rychlost z atmosféry země je 7,1 km/s.
Trefit při takové rychlosti těleso s "jenom" 160 m v průměru je docela machrovinka IMO.

Jinak v nadpisu "meteor" (wiki: Meteor je světelný efekt, vzniklý excitací a ionizací molekul atmosféry při průletu meteoroidu atmosférou.) - takže bez atmosféry nemůžeme mít meteor. Meteorit je těleso, které dopadne na povrch Země.
V původním článku není o meteoru, ani meteoritu zmínka - prostě mluví o asteroidu, jehož dráhu změnili. Jakmile bychom mluvili o meteoru, znamenalo by to selhání takových snah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.