CDR.cz - Vybráno z IT

Návod: Jak zdarma a rychle nainstalovat Windows Phone 8.1

nepřehlédněte
Nová aktualizace operačního systému Windows Phone 8.1 se sice oficiálně objeví v prvních mobilních telefonech až za několik měsíců, uživatelům však nic nebrání v tom, aby si svůj smartphone s Windows Phone 8 upgradovali sami už dnes.

V několika následujících krocích si ukážeme jednoduchý postup, jak nainstalovat nový OS Windows Phone 8.1 do svého zařízení. Mějte na paměti, že po dokončení instalace se již nebudete moci vrátit ke starému systému.

Před instalací připojte telefon k internetu, zkontrolujte si stav baterie, která by měla být alespoň z půlky nabitá, a velikost volné paměti (min. 1 GB).

1. Vývojářský účet

Abyste si mohli nainstalovat novou verzi systému Windows Phone, v prvé řadě potřebujete mít registrovaný účet se statusem developera, protože pouze s tímto účtem dostanete předčasný přístup k aktualizacím systému. Vývojářský účet běžně přijde na 19 dolarů za rok, avšak existuje způsob, jak si jej zřídit zcela zdarma. Zaregistrujte se stránkách Microsoft App Studio se stejnými údaji, které máte u svého Microsoft účtu v telefonu. Stáhněte si bezplatný vývojářský nástroj Windows Phone App Studio a vytvořte nový projekt. Nemusíte ho navrhovat, ani někam posílat jeho finální verzi. Vytvoření projektu je dostačující k tomu, abyste si od teď mohli pro naše účely říkat "developer". :)

Windows Phone 8.1 - ukázka centra upozornění

2. Smartphone s WP8

Dále budete samozřejmě potřebovat chytrý telefon s Windows Phone 8, který má minimálně nainstalován Update 2 (verze OS je 8.0.10327.77 nebo 8.0.10328.78).

3. Instalace aplikace

V dalším kroku do svého přístroje nainstalujte aplikaci Preview for Developers. Po otevření odsouhlaste licenční podmínky a na další obrazovce zaškrtněte možnost "Enable Preview for Developers".

4. Kontrola aktualizací

Následně přejděte do nastavení telefonu a v sekci Aktualizace telefonu si nechte vyhledat všechny nové aktualizace. Nainstalujte je a vyčkejte, než se proces instalace dokončí.

5. Máme Windows Phone 8.1

A to je vše. Nový Windows Phone 8.1 máte nainstalován a nyní ho můžete vyzkoušet. Mějte však na paměti, že na tento způsob instalace se nevztahuje žádná záruka funkčnosti a veškeré tyto kroky tak podnikáte na vlastní riziko.

Je libo Windows 10? 

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Návod: Jak zdarma a rychle nainstalovat Windows Phone 8.1

Pátek, 18 Duben 2014 - 09:53 | Pety | No tak letos se končně dočkal: http://technet....
Středa, 16 Duben 2014 - 23:11 | John Doe | Na VUT v Brně šel známý v roce 2003 k doktorce a...

Zobrazit diskusi