CDR.cz - Vybráno z IT

Navrhněte si svůj vlastní procesor. Silicon Zeroes je hra o hardwarovém designu

Vraťte se zpátky v čase do 60. let a staňte se členem vůbec prvního startupu ze Silicon Valley. Simulátor hardwarového designu představuje puzzle, které provedou hráče od jednoduchých matematických úloh po návrh vlastního procesoru.

Nezávislá herní scéna v digitální éře otevírá možnosti i titulům, které by u mainstreamového publika jen stěží uspěly. Videohry o programování jako takovém jsou tomu zářným příkladem. Silicon Zeroes je hra o tvorbě komplexní elektroniky, u které by nejeden hráč jen po pár úrovních narazil na dno svých možností. 

V mnohém se Silicon Zeroes podobá starším titulům TIS-100, zaměřeném více na programovací aspekt a logiku, a Shenzhen I/O zaměřeném na budování obvodů z trochu jiné perspektivy a psaní kódu. Sám autor zmíněného TIS-100, Zach Barth, prohlašuje, že Silicon Zeroes je nejlepší hrou o procesorovém designu, kterou si dokáže představit. 

Pomineme-li externí výpomoc s obrázkovými cutscénami a soundtracku, jedná se o titul jediného vývojáře tvořícím pod názvem PleasingFungus Games. 

Na rozdíl od programování se věnuje spíše skládáním jednotlivých komponent do obvodů a hrátkami s pamětí. Přestože některé kroky a postupy hra vysvětluje, většinou dává hráči volnou ruku a svádí ho k vlastním řešením. Na místě jsou tak buďto možnosti samostudia nebo metody pokusů a omylů.

Silicon Zeroes vyšel tento víkend na Steamu a nabízí se za €14.99 (= 400 Kč). K dispozici je ve verzi pro Windows a Mac OS X. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Navrhněte si svůj vlastní procesor. Silicon Zeroes je hra o hardwarovém designu

Žádné komentáře.