CDR.cz - Vybráno z IT

Need To Know je simulátor NSA, ve kterém musíte špehovat a práskat lidi

Needtoknow
Úspěch her typu Papers, please nepramení příliš z pěkného grafického kabátu, ale ze skvělé hratelnosti. Podobnou cestou se vydává Need To Know, které svým uživatelské rozhraní připomíná podobnou šablonu.

Hry podobného typu vrhají před hráče stohy papírů a nespočet rozhodnutí. Papers, Please si získali své fanoušky proto, že pouhým textem na cáru papíru a pár pixely donutily hráče zapřemýšlet o tom, jak vlastně konají a v čem je takový systém kolikrát nespravedlivý.

F 4 D 057616 Fc 4380 B 9 Ef 741 Cfbb 6 F 404 F Original2 D 9 Bc 5363 Ef 2 De 463 E 9235346 Af 67634 Original

Need To Know zachází o něco dále a zkoumá zdi organizace, která je v dnešní době tak často omílaná. Přestože hra výslovně neříká, že se jedná o NSA, přiznává alespoň svoji podobnost. Cíl autorů je však jasný. Úkolem hráče bude sbírat cizí osobní data a určovat, který jedinec je společnosti nebezpečný či ne. Díky podobnosti se zmíněnou hrou si už během krátké doby vysloužil titul přezdívku: Papers, Please: Snowden Edition.

„Musíte špehovat občany, rozebrat jejich osobní životy a určit, jak jsou nebezpeční. Stejně tak se můžete těmto invazím vyhnout a raději pomáhat ilegálním skupinám a pouštět svá data médiím. Nebo můžete využít posbírané informace k vlastnímu zisku. Je to jen na vás,“ zní oficiální popis hry.

Need To Know spustilo před pár dny svoji kampaň na Kickstarteru, kde si vyžádali autoři 29 tisíc dolarů. Svůj cíl už dávno překonali, a tak už nezbývá, než jen čekat. V půlce letošního roku bychom se prý měli dočkat alespoň první kapitoly. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Need To Know je simulátor NSA, ve kterém musíte špehovat a práskat lidi

Žádné komentáře.