CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nejpirátěnější filmy roku 2016? Superhrdinové zvítězili na plné čáře

Ten Warcraft byla docela pekna fantasy pohadka, The Revenant byla silena kravina a Finding Dory bylo takovy hodne jednoduchy, navazuje to na Hleda se Nemo a to teda bylo dvakrat lepsi a zkouknutelny i pro dospeliho, tohle bylo opravdu jen pro nejmensi publikum. Jinak zbytek jsem nevidel a ani me nelaka.

Jakym zpusobem se da odhalit IP adresa pocitace, na kterym bezi bittorrent? Myslim legalnim zpusobem, bez toho aby tam nekdo sam stahoval nebo uploadoval, protoze to je nelegalni. Asi muze tohle odhalit poskytovatel internetu, ale zase jsem neslysel, ze by ten nekdy nekoho zaloval za stahovani pres bittorrent nebo delal svedka zalujici strane, v podstate by to bylo proti jeho zajmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze nekde bezi torrent neni samo o sobe nic nelegalniho. Treba linuxove distribuce muzes sdilet jak chces.

Potrebujes dukaz - coz znamena, ze nabizeny soubor nebo jeho cast musis stahnout aby slo prokazat, ze se pod danym nazvem neskryva video jak se ti rozmnozujou kralici v kralikarne. Legalnost stahovani pro podobne ucely maji zucastnene instituce vyresenou.

Poskytovatel pripojeni se k tomu dostane tak, ze mu prijde od Policie pozadavek na identifikaci, kteremu zakaznikovi patrila konkretni IP v konkretnim case a datu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odhaleni IP adresy na síti torrentů je jednoduché.
"Ochránci autorských práv" ani nemusí nic stahovat, prostě jenom zapnou jednoduchý program, do kterého zadají torrentové metadata (většinou konkrétním malým torrent souborem a nebo dnes stačí i tzv. "magnet link") a program bude automaticky ukládat čísla IP adres všech lidí, co si film stáhli.

A i kdyby neměli nějaký speciální program, tak můžou ručně stahovat torrent a skrz torrentový klient si můžou manuálně zobrazit IP adresy všech připojených lidí (hodně klientů to umí).
Pro ně není stahování chráněného obsahu nelegální, pokud pro tuhle činnost dostali povolení od vlastníka autorských práv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dik, ja torrent moc neznam, tak jsem nevedel, ze to je tak jednoduche.
Stahovani by asi nebyl problem, ale kdyby to delali pres klasicke klienty, tak by prece zaroven sdileli, coz si myslim, ze uz by moc obhajitelne nebylo.
Nicmene plati myslim to same, jak jsme tu onehdy resili klasicke shareweby, maji to uzivatele vsechno pakovat do raru nebo 7zipu a ne davat odkazy nebo v tomhle pripade torrenty primo na video soubory. Tim si akorat vsichni rikaji o problem, u sharewebu to skoro okamzite mazou a tady teda zase hrozi, ze si zjisti uzivatele a zaplati masnou pokutu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rar nebo 7zip nepomuze, akorat to zpusobi, ze stahujes zajice v pytli protoze dokud to nemas cely nemuzes se podivat co to je. Problem je ze dokud je to verejne, tak tezko zabranis, aby se k tomu dostali ochranci zisku producentu. Jenze na tajne trackery se zase nedostanou normalni lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze i ochranci zisku stahuji zajice v pytli. Jako se podivej na dnesni shareweby, MKV kolikrat zmizi do dvou hodin, zatimco RAR vydrzi i nekolik tydnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kcemu jim bude nejaka IP adresa? u soudu by museli dokazat, ze to ja jsem stahoval, ze v ten moment jsem sedel u PC, JA a ne osoba blizka, ze to bylo primo to moje PC a ne soused co mi parazituje na wi-fi... atd. nejaka IP adresa nedokazuje VUBEC NIC!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, že si hlasitě doma vykřikujete svou interpretaci občanských práv, ale v reálu vám na ni všichni kašlou... nejen policisté, ale i vláda a velké korporace!

Jedinou vaši skutečnou ochranou by byla možnost, že na svém routeru provozujete veřejnou Wi-Fi. Jinak bych moc nevsázel na shovívast s výmluvou o "osobě blízké".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No pokud se někdo dival na Revenanta nekde na PC / TV, tak si plne zaslouzi "zazitek", ktery ho potkal. To je film, ktery je bezpodminecne nutne videt na velkem platne, jinak to vubec nema smysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je teda "novinka". LOL

Ono všeobecně platí, že (téměř) každý film vypadá lépe na velkém plátně (kino)... a u filmů s akčními pasážemi to platí dvojnásob.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U Revenanta paradoxne nejde az tak o "akcni sceny", kvuli kterym by to clovek mel videt na velkem platne. Podle me jde predevsim o atmosferu, pocit. Nektere dlouhe zabery na monitoru musi vypadat naprosto o nicem a nudne az otravne, ale na velkem platne to cloveka proste "pohlti"

Filmy s akcnimi pasazemi to chce na platne kvuli "wow efektu", filmy jako Revenant pak kvuli vnoreni se do atmosfery..
(nehadam se, jen se to snazim upresnit / doplnit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jste mě špatně pochopil. Nikdy jsem netvrdil, že Revenant stojí na akčních pasážích. Jenom jsem rozvedl jeden extrémní případ toho všeobecného pravidla ;-)

Jen taková poznámka bokem:
Je mi trochu líto, že Leonardo dostal Oscara právě za Revenant. On totiž natočil už mnohem lepší filmy, ale ty většinou měli daný rok velkou konkurenci. Rok 2015 byl filmově nějaký slabší, za zmínku stojí snad jenom Mad Max: Fury Road a Revenant.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.