CDR.cz - Vybráno z IT

Největší mobilní veletrh MWC Barcelona se poprvé za 33 let ruší kvůli koronaviru

Obavy z koronaviru donutily mnoho z významných vystavovatelů odhlásit svoji účast. Výsledkem je, že i sám organizátor potvrdil oficiální zrušení celého veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Výrobci a fanoušci mobilních telefonů se celý rok těší na největší veletrh mobilních telefonů na světě – Mobile World Congress, který se koná v Barceloně. Letos však budou všichni zklamaní, protože ředitel společnosti GSMA John Hoffman, která je pořádající organizací, oznámil, že pro letošek se tento veletrh ruší.

Důvodem jsou obavy z rozšíření koronaviru Covid-19m, vzhledem k tomu, že nezanedbatelná část výrobců mobilů pochází právě z Číny, kde je nákaza nejvíce rozšířená. Stalo se tak poprvé od jeho založení před 33 lety. Je velice pravděpodobné, že zrušení veletrhu s sebou přinese i mnohé náklady, vzhledem k tomu, že vše mělo propuknout již za pár dní.

Tento krok se však dal i poměrně logicky předpokládat, protože mnoho z vystavovatelů se začalo hromadně odhlašovat právě z obav z hromadného šíření nákazy. Mezi nimi byly i takové společnosti jako je Deutsche Telecom, Vodafone, Nokia, AT&T, Ericsson, Sony, LG, Nvidia, MediaTek, Intel, Facebook nebo například i Amazon.

Až doposud se na základě hromadného odhlašování pouze spekulovalo o možném zrušení veletrhu. Jeho organizátoři dokonce usilovali, aby v Barceloně byl vyhlášen mimořádný stav. V tom případě by totiž veškeré náklady spojené se zrušením akce hradila pojišťovna. Podle posledních zpráv to vypadá, že organizátor ponese náklady sám.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Největší mobilní veletrh MWC Barcelona se poprvé za 33 let ruší kvůli koronaviru

Pátek, 14 Únor 2020 - 17:49 | Stan | Aspoň je teď vidět kde je většina firem co dělá...
Pátek, 14 Únor 2020 - 07:56 | Kert | Jelikož celý ten kongres je jen jedna velká...
Čtvrtek, 13 Únor 2020 - 20:16 | Misko Uško | ano asi to tak dopadne - letecke spolocnosti...
Čtvrtek, 13 Únor 2020 - 14:56 | Kert | To bylo keců co nám tam AMD všechno představí....

Zobrazit diskusi