CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mobilní operátoři se bojí a slevy pokračují: Levnější neomezený mobilní tarif má nyní i T-Mobile a Vodafone [srovnání]

Ludry, jestli dokážou jen tak snížit ceny na 1/4, tak je jasné, že předtím to musely být nehorázné pálky. Jestli přijde někdy 4. operátor, tak jdu k němu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ja prejdu i kdyby mi nabidnul stejny tarif proste jen z principu.. ale to nehrozi, jelikoz novy operator bude muset nabidnout lepsi tarify aby ziskal nove zakazniky. kazdopadne uz mnoho let me operatori okradali, tak dam sanci "okradat" me nekomu jinymu. hosri to byt uz nemuze

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Už před 4-5ti lety byl T-Mobile shopný dát větším společnostem slevu na volání 95%. To jen tak co jsem slyšel od zaměstnance jedné kosmetické firmy. V tu chvíly se mi veškeré iluze vytratily.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nj, ale tak zas, někdo ty slevy musí zaplatit, že :D Nemůžou mít VŠICHNI slevu 95 %.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

a proč ne? se podívej do rakouska nebo německa. zatímco tady maj ti hajzli zisky v miliardách, tam to jsou desítky mega i přesto, že jich je víc....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je treba si uvedomit, ze ceny v CR jsou predrazene i ted, nebot naklady na lidsky faktor jsou u nas 3-4x nizsi, nez treba v Nemecku, coz je jedina rostouci ekonomika v EU a ze kazdy CR operator vykazuje CELKOVY (tedy ne na hlavu) vetsi cisty zisk, nez cele Nemecko, coz je docela sila, kdyz si vezmu jejich kupni silu a precisleni !

Duvod proc si operatori uvazuji zakazniky a chteji si jich uvazat co nejvice je ten, ze k nam prijde konkurence, pak virtualove, nasledne vnitrostatni a v koncenm dusledku EU rouming a z cena roumingu je v halirich/min (mene nez 10 haliru) a je uctovan po sekundach.
EU rouming znamena, ze cela EU bude jedna sit a vsude v EU se bude volat za lokalni tarif, spise schengen, protoze Svycarsko a Norsko tam bude asi taky.

A pak uvidite ten ficak, takze pro operatory je NUTNE si lidi uvazat na 2 roky, aby si zachovali nadprumerne zisky, proto vam nikdo nenabizi treba levne predplacene karty ala BleskMobil, to nechaji jinym, treba Tesco otom uvazuje i v CR. Cil je jasny, novi uzivatele nejsou a stavajici budou moct brzy odejit za opravdu ferovymi tarify, tedy je treba si je navzajem prebrat, nebo spon uvazat ty stavajici, se vsadim, ze kazdemu, kdo ma nevyhodny tafif jej nabidnout s bonusem prevezt, mozna daji i slevu, ale s uvazkem znova na 2 roky, odedne prechodu ... a cim relanejsi bude konkurence, tim vice budou tlacit na pilu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikam přecházet nebudu, zůstanu u paušálu za 30Kč od Vodafone. Víc neprovolám. Raději vykecávám live ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ja mam ten 55 kc pausal od vodafonu ten mi taky staci ...pro me je 691 predrazene ..internet v mobilu nevyuziji .. za tech 55 kc mam i zadarmo volani a sms bez omezeni na VPN takze spokojenost

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně kdyby taky nabídli něco na připojení. Tuhle jsem valil oči, že maxima na HSPA+ jsou už docela solidní rychlosti, to bych si hned něco lepšího na cesty pořídil (hlavně teda telefon, zatím mám nejlepší EDGE), ale zatím to je jak s hovory, těch pár giga měsíčně za pár stovek, to nee. To někde mimo budu chtít mrknout na pár vidí a (za předpokladu použitelné rychlosti) jsem za dva dny na 32 Kbit, protože ta FUPka padne za vlast hned.

Do budoucna ovšem i na telefonní tarify zásadně maximálně roční smlouvy a s tříměsíční výpovědní lhůtou bez pokut. Kde mi to dají, tam skončím. Pořád řeči o tom, jak se na trhu nic neděje a během roku a něco spadly ceny na úplný zlomek, přičemž jsem ovšem zavázán smluvně až do prosince…

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ako zákazník slovenských operátorov Vám radím:

1.) neviažte sa na 24 mesiacov, pokiaľ to nieje nutné, ak áno, za tie prachy žiadajte mobil
2.) skúste trik s prenosom čísla ku konkurencii, dostanete ešte lepšiu ponuku
3.) ešte vyčkajte, nevižte sa. Tie pravé ponuky ešte prídu počas uhorkovej sezóny v lete
4.) je mi jasné, že za tie prachy, čo ste doteraz platili za veľmi obmedzený paušál s pár minútami Vám dnes ponúkli "neobmedzene", no hľadajte háčik (počet minút, ktoré môžete skutočne prevolať, koľko je za volania navyše, aká je tarifikácia za minúty navyše - u nás je už dávno štandard sekundová od prvej sekundy, počet telefónnych čísel na ktoré môžete volať, doba kedy môžegte čerpať neobmedzenú prevádzku, aby sa nestalo, že to bude len v nejakom hluchom čase - ideálne by to malo byť bez obmedzenia)

Pozrite na slovenské cenníky, hlavne u lídra ponúk O2 (ten to spustil aj u nás na Slovensku).
Držím palce, som rád že revolúcia v tejto oblasti prišla aj k vám!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

při pohledu do rakouského ceníku si musím položit otázku: Jaká revoluce??? Spíš panika a pokus o závazky před příchodem virtuálních operátorů.
https://www.orange.at/Content.Node/tarife/einer-fuer-europa/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a hlavně si řádně prostudujte small print páč drtivá většina těch "neomezených" tarifl stejně bude mát FUP a pokud si někdo bláhově myslí, že nacpe SIM kartu do GSM brány a bude přes to routovat hovory 24/7 tak brzy spláče nad výdělkem (nehledě na to že operátoři většinou toto vyslověně zakazují ve smlouvách).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem na smluvni podminky O2 od 1.4.2013 a jestli si nekdo mysli, ze bude volat 6 hodin denne a posilat kazdy den 400 SMS zprav, tak by si je mel precist taky. Novy free tarif tak uplne free zase neni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze jsi zrovna nedal nejaky odkaz potvrzujici tva slova. Zatim tam cmucham a nemuzu nic najit v duchu, o kterem pises.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.