CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Videotéka Netflix bude bránit přístupu k zahraničnímu obsahu přes VPN a proxy

Torrent, torrent, torrent, ...
V puvodnim prispevku jsem psal, ze jsem nadseny a ze konecne je to tady. No kdyz jsem zjistil, kolik je tam obsahu, tak zustavam v klidu na sharewebech a torrentu. Podvadet s VPN nehodlam a to co Netflix nabizi v CR a jeste bez titulku a ceske lokalizace webu, hahahahaha, fakt jako muze na placeni zapomenout. Skoda.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tohle není vina Netflixu, oni sami bojují za to, aby se podobnými blbostmi nemuseli zabývat, ale to Hollywoodští giganti tlačí na pilu.

Jinak Netflix podporuje přidávání titulků do jejich přehrávače (je na to nějaká klávesová zkratka) jenom si ti titulky musíte stáhnout sám.
Dokonce velké české uskupení překladatelu seriálu EDNA má začít na své stránky s titulkama přidávat novou kategorii "titulky pro netflix verzi".

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Nějaká idea, jak přidat externí titulky i na Androidu? Nemůžu nic najít.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem zvědav, jak si s tímto Netflix v Česku povede. Asi moc zákazníků mít nebude, řekl bych.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tak sám CEO Netflixu jasně identifikuje zdroj problému, ale namísto proti tomu bude bojovat s platícími zákazníky. To jako fakt? Demence, neasi.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Tak u netflixu za to nemůžou, blbci sedí u producentů obsahu. Vůbec nechápu, proč se o něco takového snaží, proč mít obsah o dva týdny dříve v USA? Má to nějaký důvod? Vždyť je to úplná pitomost, pokud je někdo tak natěšený, že to musí vidět hned po uvedení, tak jsou sami proti sobě. Takový divák za nimi běží s otevřenou peněženkou, oni mu ukážou prostředníček a co udělá divák? Sežene si to z "jiných zdrojů".

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A kdopak že je producentem třeba u v článku zmiňovaného House of Cards? ;)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslíte Netfix, tak ten to není, ten je distributorem. Produkční společnosti jsou:

Media Rights Capital
Trigger Street Productions
Wade/Thomas Productions
Knight Takes King Productions

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z mála důvodů proč za tuto službu platit je "legální" přístup k obsahu, který nikdo jiný v mé zemi nenabízí. Proč si budu platit Netflix, abych si pustil Ordinaci, když si ji pustím v televizi? A když budu na dovolené, nebudu moci pravidelně Ordinaci sledovat ani přes Netflix. To je pak služba totálně na nic.

Tohle blokování je postavený úplně na hlavu. Na dovolené nemohu sledovat obsah, který jsem zaplatil v rámci poplatků za TV, daní a nemohu si ho pustit ani pokud zaplatím za dodatečnou službu.

Doufám, že EU tento postup brzo zakáže.

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

ROFL .... jsem ochoten platit sluzbu, kde je VSECHNO .... ne jen vsechno od netflixu a par dalsich ...... ale ono tam uz nejsou ani vsechny veci od netflixu:o) A jeste budou delat ofuky, kdyz se najde vocas, co to jak debil plati a chce se dostat k obsahu, na ktery ma defacto pravo:o)
Proc pan CEO netflixu nenapise rovnou, ze existuje https://cs.wikipedia.org/wiki/BitTorrent
Je to levnejsi, bez problemu, clovek si to stahne k sobe, da si tam titulky jake chce, upravi titulky atd ..... cim dal tim vic mam pocit, ze filmovy prumysl zaspal dobu ne o 15, ale o 45 let .... to je uz podobne jak ochrany her. Bud si to clovek koupi a bude se vocasit s ruznyma rootkitama .... nebo si to clovek stahne z netu zadarmo:o) No, z netu je to sice zasvinene jinym bordelem, ale chapete mou pointu:)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jeste napis, kolik ses ochotnej za tu sluzbu platit a upresni, jak realisticky ocekavani mas ohledne vyznamu slova "vsechno". :) Takovou sluzbu by brali vsichni, ale pust to u nas za petikilo a pro pulku zajemcu to bude moc. A dalsi hromada z nich neprenese pres srdce, ze "vsechno" neznamena i film, kterej zrovna bezi v premiere v kine. Byt nejakym majitelem prav, myslim, ze bych se do toho asi taky prilis nehnal.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno myslim vazne vsechno. Jak myslis, ze je vzdalena doba, kdy lidi proste nebudou chodit do pitomeho kina? Petikilo mi prijde OK za vsechno, opravdu VSECHNO ..... treba litr i za uplne novinky.
Ono jim do budoucna ani nic jineho nezbyde. Ted je prvni prekazkou to, ze je milion produkcnich spolecnosti a netflix zastupuje jen par z nich a nektere jen castecne .... nejdriv prijde sluzba, ktera bude zastupovat VSECHNY a pak prijdou i novinky a na chozeni do kina se jim kazdy vysere.
Ale je to zatim beh na dlouhou trat, dyt furt jeste nepochopili, ze herec je normalni povolani a nemuze si rict za film miliardu ..... az to pochopi, tak to mozne bude:)

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s tebou, ale je nerealny to ocekavat. Me by stacila i cast obsahu a treba za 200. A pokud bych si zaplatil dve maximalne tri sluzby, to jest 600 mesicne, tak bych mel vsechno nebo 99% toho co me zajima. Co bych ale pozadoval je nejen obsah stejny jako v USA, to znamena ne ten orez nejzajimavejsich serialu, ktere v CR proved Netflix, ale i slusnou kvalitu - teda fullHD a neminimalizovany bitrate, aby to bylo opravdu HD. Dal samozrejme pozaduju mit moznost to sledovat s titulkama, ono neco jde sledovat i bez titulku, ale zdaleka ne vsechno, tak dobre anglicky rekl bych vetsina lidi neumi. Pritom kdyz se clovek podiva na ceske fanouskovske weby, tak titulky skoro ke vsemu jsou, staci aby Netflix dal autorum par korun z kazdeho predplatneho, titulkaru jeste pribude a Netflix to skoro nic nestoji.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je nutne, aby se to dalo jednak stahnout offline a jednak aby udelali directshow filtr a tim padem, aby to mohlo byt prehravatelne vsude/v kazdem prehravaci ...... pripadne fakt udelat ten jejich prehravac poradne, aby umel externi titulky a posouvat je, kdyz se rozsynchronizujou atd.
Problem je ten, ze pokud chces vic veci, tak potrebujes nekolik sluzeb a stejne nemas ani zdaleka vsechno. Pak by taky clovek chtel, aby mel to co v kine a hned. Jako je to zatim tezka bida, netflix je jedna z prvnich vlastovek, ale je to jen uplny zacatek ..... takove 3% mozna. Dovedete si ale predstavit jak by poklesl zajem o disky, kdyby byla sluzba za par stovek, kde by byl KOMPLETNE VSECHEN A/V OBSAH?:o) Troufnu si tvrdit, ze bych vystacil s pulterovym SSDckem misto 50+TB dnes.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to predpoklada, ze by se museli prvne domluvit mezi sebou. Sledovat pocet prehrani za ucelem deleni zisku neni problem, ale urcite bude kazdej chtit dostat vic penez za zhavou novinku nez za neco dvacet let staryho. A kdyz nekdo natoci neco, o cem bude presvedcenej, ze je to film roku, bude chtit jeste vic. A to mu zase ostatni zucastneni neprenechaj jen tak. Tem nejvetsim peckam se asi vzdycky vyplati nebyt v nejakym balicku, ale zkusit aspon ze zacatku jet samostatne a vyrazit neco z exkluzivity. A uz se nam ten model "vsechno v jednom" hrouti.

Co se tyka kin, nekteri navstevnici si to chvali, ze to ma lepsi atmosferu. Ja jsem sice v susticich, zvejkajicich, kaslajicich, komentujicich, smskujicich a dalsich veselych typech spoludivaku nikdy zadnou pridanou hodnotu nepozoroval, ale netroufl bych se prohlasit za reprezentativni vzorek. ;)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jeste jinak, ruzne ty multiplexy kolikrat spoluvlastni ty distribucni firmy, takze oni maji jasny zajem dostat divaka do kina, aby zaplatil za listek, koupil si tam predrazeny popcorn a kolu a ne mu prodat jen obsah. No ja podobne jako BTJ uprednostnim pred kinem domaci pokoukani, takze holt kdyz chtej bejt nenazrany, nedostanou nic - dekuji vsem seederum na torrentech.
Obzvlast co existuji 40" a vic TV, tak nevidim v kine zadnou vyhodu, at mi nekdo rekne, ze v kine si vychutna film vic nez na 55" obrazovce v pohodli domova. (Samozrejme nemluvime o romantickych filmech, jejichz ucelem je se v posledni rade muchlovat s holkou, to je ale u me uz pase, to prenechavam mladsim. ;-))

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je to taky rozdil ... v NYC zaplatis v kine treba 3$, u nas 200Kc .... a to jsem zjistoval v dobe, kdy dolar stal 17 korun. U nas se na tom prizivuje milion dalsich lidi, takze v realu ten vyrobce filmu, kdyz ma z divaka dvacku, tak je rad a nejspis to bude daleko min. Takze kdyz bude za kilo mesicne premium sluzba ke klasickemu streamingu, ze nabidne ty nejnovejsi veci, tak na tom jednoznacne vydela. Uz jenom proto, ze ten kdo do kina skutecne chodi, tak urcite nejde v prumeru vickrat jak jednou do mesice a tohle je jak s kopirovanim filmu ... ze se podiva za mesic na pet, neznamena (a to ani omylem), ze by na ne sel do kina.
Chapu, ze pred takovyma 20ti rokama jsme chodili do kina furt .... stalo to par kacek, no tak levne to uz tenkrat nebylo (ale ja to mel gratis), takze se tam tahaly leda holky. Ale pred 20ti lety hlavne nebyly zadne torrenty. Dnes uz kazda socka ma doma velkou TV nebo projektor, dokaze si stahnout film z netu (bluraye hadam uz nikdo nekupuje - a nikdy nekupoval).
Cili dnes takovych 95% lidi do kina chodi, protoze chcou, a ne protoze musi. Urcite tam lidi nechodi proto, ze v rozumne kvalite si na torrentu musi dva mesice pockat, to je snad kazdemu u prdele, proste bude mit dva mesice skluz a co jako?
Tim chci rict, ze kdyby byla takovato sluzba, tak jim stejne divaci v kinech neubudou, protoze budou chodit, protoze chcou, a ne, ze musi. A navic by samozrejme vydelali tezke prachy na te sluzbe. Ale oni to furt nejak nechapou ..... to je problem toho jak jsou zkostnateli ... se podivejte, neni zrovna vzacne, ze film vydela 4 mld USD, to je temelin kuwa! Zaslouzi si to? Opravdu? Kdyz dokazou lidi presvedcit, aby platili tak ANO. Ale nemuzou cekat, ze to takhle pujde vecne .... herci chcou dnes za epizodu bigbangu milion dolaru kazdy ... jako neni to spatny serial, ale WTF? Jednou se proste stane, ze herec bude vydelavat jak zednik, no a co? Povolani jako kazde jine ... to same fotbalisti, hokejisti .... kdyz dostanou misto 100mega rocne, jenom mega, tak stejne budou hrat:o) Protoze nic jineho neumi .... a az se jim vyplati jit na pracak misto hrani ve filmu, tak muzem hovorit o krizi kinematografie, ale ta doba je opravdu hodne daleko:o)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jj, honoráře herců jsou neuvěřitelně vysoké, ale přitom každý z nich má (z faktického hlediska) vlastně běžné povolání na volné noze. Není mi jasné, proč někteří herci mají honorář třeba 20 mega USD (případně i víc) za jeden film.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Protoze ovlivnuji politiku, ty prachy nejsou za herecke umeni, ale za to, ze bud aktivne prispivaji k udrzeni vladnouci tridy nebo se aspon koukaji jinam. Ono to zni jako klise, ale takhle je to u vsech medialnich osob, VIP apod. Proc ma CT dan zdroj prijmu zakonem, proc platime ke zbozi poplatky OSA, DILIA, proc mame autorsky zakon, ktery chrani autorske dilo jeste 70 let po smrti autora? Jako co to je? Chapu, ze Rowlingova je diky Harry Potterovi napsanemu pred 20 lety do konce zivota za vodou, ale ona je tezce za vodou ikdyby to zacalo bejt volne k pouziti uz dneska a misto toho se bude cekat az zemre a pak jeste dalsich 70 let nez to bude moct bejt volne verejne?
Takze jasne preju umelcum, at si klidne vydelaji miliony, ale oni si je vydelaji stejne ikdyz by se uvolnil autorskej zakon nebo se zacalo streamovat pripadne stahovat za penize, vzdyt uz dneska spousta lidi plati za premium ucty na sharewebech, aby mohli stahovat neomezene co chteji a kdyz nekdo jako Kim Dotcom pochopil, ze timhle zpusobem by se dalo vydelat spousta penez i naprosto legalne, tak na nej vyrukujou fizlove? Jako bohuzel kdyz jsem zpravu o Netflixu uslysel prvne, byl jsem nadseny, ale kdyz vidim jak je to zase omezene idiotskym autorskym zakonem, tak to podporovat fakt nebudu, kdyz holt zustava jedna strana zakopana na svych pozicich, tak ja z toho svyho zakopu nikomu naproti vylejzat nebudu.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k tomu House of Cards. Na Netflixu to neni, CT to vysila v noci tak, ze se na to bezny pracujici, ktery vstava do prace v 5 rano stejne nepodiva, takze u nas v praci si to nekteri kolegove nahravaji pro pozdejsi shlednuti a nekteri se na to vykaslali, ze pry si to az to bude ke stazeni v ceskem zneni na uloz.to stahnou a mrknou na to potom. V archivu CT se na to pres web podivat neda.
WTF???
Takze ve vysledku si ty lidi plati CT, zaplatili za shlednuti toho serialu a nemaji moznost znovu zaplatit na Netflixu a budou cekat, az to nekdo hodi na uloz.to, aby se k tomu obsahu pokoutne dostali?
Jako na tohle se da snad odpovedet jen nekolikahodinovym smichem nebo pobrecenim si, to jako fakt nekdo mysli vazne???

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Pro me nejvetsi WTF?! je, ze to ma zrovna CT. Konkretne tenhle serial neznam, ale to samy je s Game of Thrones, kterej je nepochybne popularni a tezko se mi veri, ze by o to nemela zajem nejaka komercni TV. Jinymi slovy, pokud na to nedavaj nejakou "verejnopravni slevu", asi to nemohlo byt levny. A to koupi CT, ktera se ohani tim, jak musi existovat, aby vysilala dulezity, ale komercne nezajimavy veci. CT, ktera se furt tvari, jak nema dost penez, az kvuli tomu musi prostrednictvim statu (na kterym je udajne nezavisla :) nutit pod pohruzkou nasilim k platbam vsechny obcany, ale kanalu musi mit milion. A tahle CT koupi popularni serial, kterej pak uvede v divacky atraktivnim case nekdy v tydnu pred pulnoci. Bomba.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, ze CT je normalni komercni TV, akorat si lobingem dokazali zajistit krome beznych prijmu jeste dalsi prijmy v primych statnich dotacich a prijmy odvadene z poplatku nebo-li dani, dan CT je jedinna dan, ktera se nevybira pro stat, ale pro konkretni soukromy subjekt, ikdyz je maskovan jako verejnopravni. Vsechno okolo je jen mazani medu okolo huby, aby prijmy nevyschly, ale naopak se snad jeste zvysovaly.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Problem s Kimem a sharewebama obecne je v tom, ze jejich obchodni model je bohuzel skutecne primo postavenej na porusovani autorskych prav. At si kazdej uprimne odpovi na otazku, kdo by si tam platil nejakej premium ucet na stahovani, kdyby to nebylo narvany filmama a dalsim zajimavym obsahem? Nikdo. Provozovatele se sice tvari, jak strasne je to mrzi a jak radi by tomu zabranili, ale kdyby existoval kouzelnej filtr, kterej by tam tyhle veci neumoznil nahrat, bylo by do pul roku po sharewebech. Jina vec je, ze je blbost drzitelu prav, ze neco takovyho neprovozujou sami. Muze se jim to zdat blby, ze by takhle svoje dila prodavali pod cenou, ale porad by to byl prinos oproti tomu, co z toho dostanou ted.
To je totiz zajimava vec na soucasnym stavu, ze to vlastne funguje naprosto skvele. Filmu, serialu, hudby, atd. je vsude jak na***. Sice se masivne pirati, ale zjevne se to tvurcum porad vyplaci. Konzument zaplati za to, co ho zajima nejvic a zbytek postahuje. Tim automaticky vznika spravny rozlozeni odmen, nejzajimavejsi veci dostanou nejvic penez, bez ohledu na to, ze jsou i nejvic stahovany. A jestli nekdo ceka, ze kdyby se podarilo zarazit piratsky stahovani, budou zisky x-nasobny, tak ceka marne, to proste neni realny.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne sharewebu samozrejme, ale tam slo o to, ze utok proti Kimovi byl veden v dobe, kdy zacal mluvit o tom, ze byznys zlegalizuje a zacne tvorit vlastni obsah a ten pak stejnym zpusobem jako do te doby cizi distribuovat mezi uzivatele.
Jinak samozrejme shareweby bez sedeho obsahu by brzy zkrachovaly. Take mi je nepochopitelne, ze tvurci nechapou jednoduchou matematiku, ze kdyz daji obsah za 500,- a jeste si zakaznik musi jit pro placku, ze urvou treba deset zakazniku, to jest 5000Kc. Ale kdyz ho daji za 50,- a bude si ho moci uzivatel stahnout, tak ze tich zajemcu bude najednou tisic, takze oni ve vysledku opravdu mohou vydelat nasobne vic.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak ... v dobach predkolejnetem delali lidi co? Chodili 5x denne do kina nebo kupovali tuny dvdcek?:o) Kdyby neslo "piratit", tak by se lidi na ty sracky proste nedivali ..... jedine, kdo je na tom tratny jsme my, co na ty hovadiny cumi, kdyz jsou zadarmo a oni, ze by i na nas mohli brutalne vydelat, kdyby se prizpusobili roku 2016 ....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, mi je to zcela jasne ... kdyz jim to nekdo zaplati a kdyz ten film tak brutalne vydela, tak proc by brali jen pul mega? Aby pak meli nejaci papalasi od 19.5 mega vic? Problem neni v hercich, ale tech papalasich ...... nez pochopi, ze uz je jednadvacate stoleti, tak cely ten business nejdriv bude muset zhrachovat a herec bude makat i za 100 tisic .... a pak ejhle, objevi ameriku, kdyz zjisti, ze miliarda uzivatelu bude ochotna platit treba pul bilionu mesicne za vsechno, co si nekde tutlaji v archivu a radi by to prodavali za 15kil za kus na nejakem posranem blurayi, ale nikdo to nechce .... pak si budou zase vsichni zit jak prasata v zite .....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Doba, kdy lidi nebudou chodit do kina, je VELMI vzdalena.
Mohl bych napsat mnoho argumentu, ale inteligentni clovek si na ne prijde sam.
No, 2 poznamky k tomu preci jen pro jistotu pridam:
1. Zazitek - malo kdo ma doma vybaveni takove, aby mel zazitek jak v kine. Velke platno je proste velke platno.
2. Podivej se, kolik prosperuje restauraci, kavaren ci vinaren, I kdyz jidlo si kazdej muze dat doma, kafe si taky asi doma umi udelat a vino muze chlastat rovnou z flasky.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy mezi 1995-1998 jsem chodil do kina UPLNE na kazdy film, protoze jsem to mel zadarmo. To bylo v dobe, kdy jeste nebyl internet.
Posledni na cem jsem byl, bylo na vyroci 10 let Olympie, v prvni rade a film mi proste blikal. Ale jinak pohoda. Teda az na lidi, co tam zerou, ceny a zvuk, ktery je na muj vkus prilis hlasity.
No a kdyz to srovnam s BENQ projektorem za cca 10k, ktery jsem si cirka pred 7mi lety koupil, tak je to nebe a dudy .... promitam na 4m uhlopricku na bilou zed, lezim si hezky v posteli .... pustim si co chcu, kdy chcu, kdyz je to picovina, tak pustim neco jineho, zvuk si dam jak chcu, kdyz se potrebuju vychcat, tak to pausnu ..... sedim/lezim tak, ze mi to zabira presne cele zorne pole, takze zazitek urcite lepsi nez v kine.

Ad tve body ... to s tou kavarnou je to presne naopak. Do hospody clovek chodi proste proto, ze se mu treba varit nechce, neumi to atd - aspon ja to tak mam:) Taky tam muzes jit posedet za lidma a pokecat, coz se v kine neda ..... ikdyz to nekteri praktikujou a to je treba dalsi duvod, proc tam nechodit:o)
A zcela naopak je to proto, ze do kina se clovek musi pripravit, nakoupit predem listky, dojet tam ..... doma kliknu na dalkovy ovladac a pustim film ....
Z toho duvodu restaurace prezijou, ale kina ne ....

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, "dva dny volna jako umrti v rodine" :-D Proste nastoupilo auto a holt ten povoznik, co jezdil s konma skoncil a i ty kone skoncili. Podobne je to s kinem a klasickou TV, proste jednou skonci uplne, moznosti nahradit je jinak lepe, ktere odpovidaji technologiim 21. stoleti proste jsou. Na druhou stranu hospody tu mame od nepameti a pokud funguji nejakych 3.000 let, je tu docela velka sance, ze jeste dalsi 3.000 let fungovat budou, na kino bych si nevsadil ani na dalsich 25 let. ;-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych do te sazky na 25 let sel. Jsem ochotny akceptovat jakekoliv podminky, jdes do toho?:-)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Copak? Doufas, ze budes za 25 let pod drnem?:o)
Jako kina budou, o tom zadna .... asi tak jak jsou dnes a za 25 let stale budou trabanty, gramofony .....

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Mel bys oddelovat sva prani a realitu.
Trosku mi to pripomina ten boj linuxaku za to, ze za xy let uz ten Linux uplne prevalcuje windows.
Ja chapu, ze TEBE OSOBNE to tak je. Ale kdyz by ses nad veci zamyslel alespon trosku vice do hlouby, musel by jsi prehodnotit sve nazory.
Ano, ty mas doma v loznici 4 metry bile zdi a muzes si na ni promitat. Pokud pominu, ze i tak ten zazitek neni jak v kine, tak ok - mas super zazitek. Mas zed 4 metry, na kterou muzes promitat...dozajiste tam mas nejake fajn ozvuceni...ok.
Vetsina lidi ale nema v loznici takovou volnou plochu...dokonce ji nemusi mit nikde ve svem byte...Ja osobne mam byt 3+1 a nemam nikde zed, kde bych mel 4 metry mista. Ani 3 metry, kdyz na to prijde. Proste to tu mam tak udelane. Kvuli tomu promitani bych musel prekopat celej obyvak, strhat drevene oblozeni a podobne. A situace v tomto ohledu se rozhodne nebude lepsit. Proste stale bude vetsina lidi, kteri nebudou mit moznost mit doma nejake luxusnejsi vybaveni ci ho nebudou mit kam dat.
A take by ses mohl zamyslet nad tim, co jsi psal o kavarnach a o kine. Ve skutecnosti se imho mylis. Do kavarny povetsinou clovek nejde sam - jedna se o urcitou spolecenskou zalezitost, jdes ten "zazitek" s nekym sdilet a proto to delas - jinak by sis to kafe dal doma. Kino mi prijde jako neco dost podobneho - do kina clovek obvykle nejde sam. Ja osobne moc lidi, co by sli sami do kina, neznam. Takze ja vzdycky rad vezmu zname a pujdem do kina - ale I kdybych mel doma super promitacku, tak nesezvu zname na 10 vecer, ze se budeme divat na film. A uprimne - nebavi me se divat sam na filmy...
Je to jak s tema kavarnama. Kavarny tu taky budou jeste moooc dlouho, ackoliv to kafe tam stoji asi tak 100x tolik, za kolik by si ho clovek dokazal udelat doma a jeste k tomu by ho doma mel I lepsi...
Nabizeji proste neco jineho, co to kafe doma nemuze nabidnout. To same ty kina...

Ostatne - co bychom pak meli rikat napriklad o divadlech, ze...Ci o knihach - kazdy preci muze mit ctecku a cist si z ni knizky, ktery si stahne nekde zadarmo, no neni to fajn? Jo je...mnoho lidi m,a ctecku...ale mnoho lidi si proste bude kupovat ty papirove knizky, protoze nabidnou neco, co ta ctecka ne. Divadlo nabidne neco, co nenabidne zaznam na DVD. Koncert nabidne neco, co nenabidne CD. Takze - vzdycky tu bude vsechno z toho. Protoze ruzni lide maji ruzne preference. Ano, bude se u vsech veci menit v case rozlozeni na trhu. Ale stejne jako TV neznicila radio, internet neznicil tistene noviny, tak projektory neznici kino....

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že producenti to chtějí prodat co největšímu počtu "klientů". Takže televize v jednotlivých zemých se přeplácí, aby to měli a producent rejžuje. To by tak bylo, aby se zaplatila jedna licence "one world" netfixu a televize pak ztratily zájem, protože by to nebylo exklusivní.

Jdem jen o prachy, přátelé, prachy, nehledejte v tom logiku. A globální distributoři v tom musí kličkovat jako chodec na pražském chodnímu mezi lejny.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

To sa chvália alebo sťažujú ? Mohli kludne napísať, platiť budete ako doteraz ale pozerať omnoho menej.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem, zaregistroval někdo z vás, že Dům z karet začal běžet na ČT2? :-P

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

jo, prarodiče to začali sledovat :D

sám bych to taky sledoval, ale jenom jeden díl týdně je dost otravný...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Zaregistroval, ale nikdo koho znam na to nekoukal, uz to vsichni davno videli. Docela by me ale zajimalo, jaky je dabing, jestli je to stejne spatne jako vetsina toho co se dnes dabuje nebo to ujde?

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

to tazko.. HoC s4 zacne az 4.3.2016... Ci myslis ako prvu seriu, ktoru vsetci kto chce vidiet HoC videl pred 3 rokmi v marci?
edit: sorry s1 bola vydana 1.2.2013...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Akože ťažko?! Dávajú asi prvú sériu, ale o tom som nepísal. Ja som písal, že na ČT začali dávať Dom z kariet.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

to vsetci vieme, problem je v tom, ze to nikoho nezaujima, lebo meskaju 3 roky a vsetci to uz davno videli.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ja som to nevidel a i stovky tisíc ďalších divákov v ČR.
Nabudúce poriadne čítajte, než sa zapojíte do diskusie. Trotlovanie je zbytočná otrava.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

:) House of cards 720p H265 s01 ma 2,4 GB, to je nech nezerem hodina, dve, tri???? kazdy bude cakat na utorok 20:00 (priklad, neviem kedy to chodi) kym sa to panom z ct uraci pustit. Buducnost je v on demand obsahu ale musi tam byt vsetko. Tv do 20-30 rokov max zaniknu a zostanu iba spravodajske.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Proc by TV zanikaly? Snad kazda ceska televize, rozhodne kazda vetsi, ma nejakou svoji vlastni produkci. Takze se holt premeni na produkcni spolecnosti, budou pokracovat v produkci svych poradu - zpravodajskych, serialu a podobne - a akorat uz nikoho nebude zajimat jestli to nekdy opakuji protoze kazdy porad bude po uvedeni "v televizi" (na webu televize) dostupny pres ondemand sluzby ...

Porad budou lidi, kteri se budou kazdy tyden tesit na novy dil sveho oblibeneho serialu, ale bude se to tykat jen premier ; porad budou lidi, kteri se na serial koukaji po premiere, ale budou si sami volit kdy a ne cekat az to jejich televize zacne uvadet a pak na to koukat v tydennich intervalech jako blbci. O dost pribude lidi, kteri se o serialu dozvedeli v pulce, tak zrychlene dokoukaji co jim uteklo a pak prejdou na nove premierove dily, a ubude tech, kteri se dozvedeli v pulce a zacli sledovat nove dily hned a kazdou chvili nechapave zirali na neco co nepochopili protoze nevideli nejaky predchozi dil.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Otec Fura - myslenka dne/recnicka otazka: Mam platit tri kila mesicne za netflix, abych si netflixi house of cards musel tahal z torrentu?:o)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Tak takhle jsme si to nepředstavovali ..... a Netflix po roce expanze asi též zakusí trpkou pravdu pokud diametrálně svoji nabídku nezmění - Kde nic není není ani zájem .

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Dost se divím že mediálním kšeftařům vůbec dodnes prochází nějaké nesmyslné rozdělení na zóny a určování v které se kdy na něco může člověk dívat...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.