CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix oznamuje filmovou adaptaci BioShock

Problém je, že Bioshock stojí a padá právě na tom ultimátním příběhovém zvratu, který vešel do análů scénáristické historie. Jinak je to příběhově vcelku průměrná hra v stylovém prostředí. To už více kvalitní příběh dodá BioShock Infinite.

Takže buď okopčí původní zápletku i s mindfuckem, a pak ale to lidi budou znát (ať už skrze hru nebo spoilery z ní). A nebo si vymyslí vlastní slátaninu, kterou jen plácnou do toho stylového prostředí. Tak jako tak jim to nevyjde. Chápu, že u LOLka to vyšlo, ale tam to bylo dáno tím, že to hrají děti, které kouknou na kdejakou blbost a dnes jsou ty děti nejvýše puberťáci. Hráči Bioshocku, jsou už dávno dospělí lidé, které na nudli nostalgie "skvělé" pařby neutáhnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu Bioshock vyšel kdy - v roce 2007, to je před 15 lety. Já ho tehdy hrál (dokonce jsem si kvůli němu kupoval novou GK aby to úžasné prostředí utáhla). Bioshock 2 vyšel v 2010 (dle wiki). Z jedničky si ten dějový zvrat pamatuju, jinak nic z příběhu. Z příběhu dvojky vlastně nevím už vůbec nic (pár útržků).

Takže i když to natočí pro lidi, co to tehdy hráli (jako já) a nehráli to už nikdy potom (jako já) tak to pro ně stejně bude nový film. Ano budu možná tušit, že se "něco stane", ale "jak se to stane" už netuším. A je dost možný, že z toho stejně udělají akčňárnu typu Avengers, kdy ten příběh nebude to hlavní a soustředí se hlavně na vizuál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak minimálně to ten velký zvrat ukáže další audienci. Ono u Šestého smyslu taky hodně lidí znalo ten zvrat už tak nějak před shlédnutím (protože se to rychle stalo kultovkou), ale není pravda, že by si to bez toho člověk neužil, spíš pak může líp vnímat ty náznaky, co tam celou dobu jsou.

U LOL to vyšlo asi hlavně proto, že tam vlastně není tak silná předloha které by se museli držet. Ale rozhodně to není dáno tím, že to hrajou děti, protože ten seriál je poměrně objektivně dobře provedený i pro dospělé diváky - ba naopak si myslím že takový člověk z toho seriálu má spíš víc. Oproti jiným animákům se tam postavy opravdu chovají logičtěji (narozdíl třeba od Dračího prince nebo Avatara apod.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.