CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix začne omezovat příživníky. Službu poskytne jen registrovaným uživatelům

Pouzivam Netflix na dvou IP adresach, doma a na chalupe, tudiz co z toho plyne?

Zprava v tom podani, ve kterem byla napsana, nema zadnou informacni hodnotu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z toho plyne jen jedno. Jsi mimo jako obvykle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za to ty jsi jako obvykle nejchytrejsi ze vsech. Vubec me uz neprekvapis!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nic. prostě se jen čas od času ovříš přes email nebo telefon, že jsi to na té chalupě opravdu ty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Plyne z toho, že si budeš muset zaplatit Netflix dvakrát :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tedy zdražují a chtějí toho uživatele uzemnit a nebo platit a platit. Co třeba tablet, hotelové pokoje a obchodní cestující?

Kdyby byli fér, tak řeknou fajn, odteď jen dvě další zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tablet a mobilní zařízení jsou bokem. Hotelové pokoje mají spešl smlouvu.
To jste trochu nepobral. Řeč je o televizích které nejedou v tabletovém módu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak obchodní cestující mají problém. Tedy nový problém, ten původní samozřejmě pořád ještě mají také. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Netflix začne ověřovat vlastnictví účtu pomocí ověřovacího kódu zaslaném na e-mailovou adresu či telefonní číslo majitele účtu. "

Pokud jste majitelem účtu, prostě jenom překopírujete zaslaný kód a budete se dívat z nového zařízení. Ale spousta lidí používá účet svých přátel, expartnerů a ti daný účet poskytují svým partnerům, až najednou z jednoho účtu jednoho kamaráda je účet, který nevyužívá jen 5 jeho přátel, ale i 5 jejich partnerů, 5 jejich expartnerů a 5 partnerů jejich expartnerů...

Takže tímto krokem Netflix vymýtí tyhle nezastavitelné řetězce.

Kdo bude mít kámoše, který mu skutečně chce poskytovat účet, klidně mu poskytne i zaslaný kód. Ale když majiteli účtu přijdou klíče k udělení přístupu někomu-přes-páté-koleno, tak daný člověk už bude mít smůlu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba používám netflix všude, na cestě do/z práce z mobilu, doma na TV a PC. Pro mě je problém i to, že přijdu do práce a pošlou mi kód. Nemohu ten jejich kód v práci zkontrolovat - na mobilu nemám nastavený e-mail, kvůli bezpečnosti. Heslo je příliš komplikované k zapamatování a používám ke správě password manager. Dokonce i heslo na netflix mám komplikované a obtěžuje mě i to, že ho minimálně jednou měsíčně musím zadat do té mobilní aplikace v netflixu, i když máte nastaveno "zapamatovat si heslo" a když se mě to zrovna ten den zeptá, tak jsem bez netflixu, dokud nedojedu domů, abych mohl naťukat heslo. Jestli tedy přidají další buzerativní featuru (teď je to 1 měsíčně zadat heslo a při každém přihlášení chodí e-mail "New sign-in to Netflix" i několikrát denně), tak s nima končím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To nejde. Jestliže je limit na 5 zařízení, tak můžeš být připojeno jen 5 osob. V momentě, kdy si platící majitel zapne netflix a ten mu napíše, že se zrovna kouká na 5 zařízeních a tudíž jeho 6 instanci mu nespustí, dokud netlfix nevypne na jednom z běžících zařízení, tak tenhle řetězec vezme hodně rychle zkrátka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se majitel účtu dostane do situace, že opravdu v jeden daný okamžik se dívá 5 lidí, tak ano. Ale ne všichni v dnešní době mají čas furt čučet na Netflix, já používám Netflix kámoše, který ho zapne tak možná jednou do měsíce. Já možná tak jednou týdně.
Ale samozřejmě, že když to někdo má tak extrémně roztahané, jak jsem popisoval výše, že se může snadno stát, že to někoho už nepustí. A když ten smolař je zrovna majitel, a zrovna si pozval babu, že to asi vezme zkrátka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud ho zapne jednou do měsíce, tak je netflix pro něj příliš drahý. I tvůj týdenní interval (byť by to bylo dejme tomu na celé nedělní odpoledne) je v podstatě nevyužitý účet. V takovém případě sdílení smysl dává.

Jinak obvykle je tzv. souběh. Pokud 10 lidí bude koukat hodinu denně, tak to samozřejmě čistě matematicky denní hodinová dotace pokryje. Jenže pokud to nejsou lidi na různých turnusech, tak jejich okno zájmu bude mezi 19-21 hodinou a to už na limity souběžných zařízení narazíš snadno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. To co pise Jachym nedava smysl, protoze to ma Netflix pokryte maximalne soubezne bezicima zarizenima.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je takovy problem nechat zakazniky platit proste podle poctu zarizeni? Stejne je to neuhlidatelne, napr rodina, jejiz clenove studuji a bydli pres tyden na koleji, kde na to to pak s nima kouknou i kamaradi, atd. Stejne tak muze byt domacnost studentsky byt s mnozstvim lidi. Nebo nekdo pracuje v jednom meste, kde ma byt na prespani a dum kde zije ma v druhem.
Tak nejak naivne jsem ocekaval, ze s prichodem ditalizace podobnych veci tyhle blbosti zmizi. Dneska se spis obavam, kdy vodarny nainstaluji nove vodomery, ktere kazde otoceni kohoutkem vykazou jako odebrany kubik vody.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.
Navic Netflix dela tu traparnu, ze pokud chces Netflix pro jednoho cloveka zijiciho singl, tak mas u Netflixu narok maximalne na SD rozliseni. Pokud chces HD rozliseni, musis si zaplatit 2 soubezne bezici ucty.
Vubec to nedava smysl. Respektive smysl doted byl, ze proste Netflixu platis podle odebiraneho bitrate. Jestlize se jim nelibi sdileni, tak at udelaji i ucet pro jednoho v HD i ve 4K rozliseni. Na 4K navic potrebujes 4 soubezne bezici ucty. Proste kokoti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"aby si zřídili vlastní plnohodnotný přístup"
Jo tak plnohodnotný? A jaký že je momentálně poměr nabídky USA / ČR? Když jsem s Flixem začínal, tak v ČR bylo cca 12% nabídky oproti USA....ale cena přirozeně stejná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

netflix nedavno prisiel o velku cast obsahu (Jessica Jones, Daredewil, Luke Cage.. a kooooopec inych) a teraz este idu nasierat ludi? Ak je v podmienkach 4 pristupy naraz, tak je 4 naraz a nech sa nestaraju do toho, kto to pozera. Lebo su potom aj ine VOD sluzby, clovek nemusi platit presne Netflix.
btw. ked uz sme pri tom obsahu, co stvaraju s takym Black mirror, 3 epizody poslednej sezony a odvtedy ticho. 6. sezona este neohlasena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co to meleš, ale všechny ty tři věci, cos vyjmenoval, jsou normálně na Netflixu k dispozici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mhmm, tie postavy su z marvel universa, ktory vlastni hadaj kto, Disney. A hadaj kto spustil svoju VOD tesne po tom, ako na netflixe vsetky tie serialy zrusili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Netflix realtime prověřuje, zda z jednoho účtu v jeden okamžik neběží více relací. Max jsou 4. Naprosto reálně mohu použít i několik IP adres a být stále v jedné domácnosti. Doma, mobilně na telefonu, na wifi ve vlaku, v práci :) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nějak mně to netrápí. V rámci předvánoční akce jsem to zkusil koupit rodičům, ale moc se to neujalo. Já osobně jsem sjel 3 seroše co zrovna v lednu vyšly a pak už nebylo na co koukat. Je to takové trochu příjemnější kabelové HBO. Ale nabídka je chudá, originální seriály a filmy prolezlé buzi-femi-negro propagandou a s dabingem se taky nepřetrhnou (netflix nenabízí věci nadabované ostatními společnostmi a stanicemi, takže je člověk odkázán pouze na dabing netflixu, který logicky netflix dělá jen tam, kde se mu to vyplatí).
Takže po měsíci zdarma jsem to zrušil a vrátil se zpátky k uložištím.

Bohužel situace čím dál více podporuje neplacení. V momentě, kdy by si člověk musel platit pro pokrytí alespoň 90% filmů a seriálů televizi, kabelovku, netflix, hbo max a disney+, tak to ani jinak dopadnout nemůže. Dtto se děje u her, pirátství je na vzestupu právě kvůli tomu, že se scéna čím dál více mělní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S timhle nesouhlasim, sorry.

Mam Steam a GOG, jinak nic nevedu. Na techto dvou platformach je vic her nez dokazu uhrat. Kdyz vyda nekdo nejakou zajimavou hru jinde, tak on ma smulu, ze mu nezaplatim a nezahraju si ji, ja proste vedu jen Steam a GOG. Pro me to vzhledem k siroke nabidce tech dvou problem neni.

Uplne stejne to mam s filmama. Mam Netflix a HBO Go, nestiham na to koukat. Kdyz vyjde nekde jinde neco peknyho, tak se o tom ani nedozvim, protoze scenu filmu a serialu nesleduju tak moc jako hry.

Proste sire nabidky je dneska tak velka, ze musi byt zajmem tvurcu, aby byli vsude a kdyz nebudou, tak oni prijdou o zakazniky. My jako zakaznici naopak neprijdeme o nic, vic casu nez 24 hodin denne proste neni a k tomu vetsina z nas pracuje a spime asi vsichni. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle jsou žvásty. Představ si, že by tvé oblíbené obchody na žrádlo vyškrtly nabídku masa jen proto, že se producenti masa dohodli s konkurencí. Stal by jsi se veganem? To asi těžko.

Ty prostě jedeš ještě na vlně, kdy byl jen Steam a konurence byla tak marginální, že se exkluzivity na PC prostě nevedly. Jenže ta doba se změnila a Epic je jen jeden z mnoha. Vlastní obchody Ubisoftu, EA, Blizzardu a teď Microsoftu a zjistíš, že celé žánry jsou a nebo poměrně brzo budou nedostupné na Steamu. Nezapomeň, že pokud začne obchod s exkluzivitami, obvykle stáhne i hry, které už na Steamu byly.

A dtto se děje v oblasti VOD. Netflix se brutálně vyprazdňuje jak si HBO, Disney, Amazon, CBS a další berou svůj obsah na své VOD portály. Netlfix to sice lepí lokálními filmy a seroši a také intenzivní vlastní tvorbou, jenže to je většinou odpad za pár šušní a podle toho to vypadá. Občas Netflix usmlouvá, dočasný pronájem nějakého seriálu, ale obvykle jen starších sérií a pouze na omezenou dobu (Startrek Discovery například).

Prostě tahle fragmentace je proti volnému trhu, kterého jistě jsi zastáncem.
Mimochodem, tvůrci mají minimální slovo do toho, kde bude jejich dílo dostupné. Je to něco jako hudební scéna po roce 2000 kdy se mnoho tvůrců dostávalo do křížku se svými vydavateli kvůli nové platformě - internetu. Tam nakonec došlo k transofrmaci klasických vydavatelství a obchodního modelu aby se nakonec přešlo na streamovací platformy, ale nějak se podařilo zajistit, že tyto mají všechno. Asi to bude tím, že stramovací platfromy hudby nepatří vydavatelstvím, zatímco v případě videí to tak je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi, co na to lidi. U tech her dali docela najevo, ze jsou ochotni tolerovat jen Epic a to jen proto, ze jim dodava obsah zdarma. Vysledkem je, ze jsou na Epicu vsichni zaregistrovany, ale nikdo tam mimo Fortnite nic nekupuje. Vydavatele si sice jedou ty sve UPlaye, Xbox appky atp., ale prodavaji to i s tim na Steamu. I EA, ktera si dlouho hrala na svem pisecku, se vzpamatovala a zacala to davat zase na Steam. A dokonce i Sony zacina portovat hry z Playstationu a prodavat je na Steamu. Dokud budou zakaznici verni Steamu, tak si ostatni moc vyskakovat nemohou, ikdyz verim, ze by chteli.

U toho filmu je to zase o tom, jestli si zakaznici budou ochotni porizovat vsechny ty platformy jednotlivych vydavatelu. Pokud ano, tak proc by to davali na Netflix? Pokud ne, tak jim nakonec nezbude nez to na Netflix vratit. Nemusi nakonec jit ani o Netflix, treba si vsichni poridi Disneyho a ostatni je budou jeste prosit, aby jim vzal jejich filmy k sobe. Proste se casem situace nejak vykrystalizuje.
Osobne mi proste staci to, co poskytuje Netflix a HBO a o nic dalsiho nemam zajem, protoze uz bych stejne nemel cas, kdy na neco dalsiho koukat. Jak to bude dal netusim, ale co vim, ze i z financniho hlediska urcite do vice sluzeb, jak dvou rozhodne nepujdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne tím jen dávají najevo, že jim dochází prachy ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Netflixu si moc neuvědomují, že tihle lidi jim platí peníze.
- Je jedno kolik, nebo že se 4 lidi skládají na jedno předplatné... oni platí!
- A díky těmto výhodným podmínkám... přešli z "šedé zóny" do legálu.

Takže pokud Netflix míní otravovat platící zákazníky, tak fallbak na "šedou zónu" je možný okamžitě, zdarma, bez reklam, předplatného, úvazků, s možností uložení pro pozdější sledování i ve 4K s HDR.
- Pokud placené služby nabízí horší kvalitu (třeba otravná protipirácká reklama na orignálním Blu-ray), tak je čekají temné zítřky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.