CDR.cz - Vybráno z IT

Next Car Game: Tvůrci FlatOut mají na další hru už půl milionu dolarů

next_car_game_ikona
Textury s vysokým rozlišením, parádní jízdní model a úžasná dynamická destrukce objektů. To je hra, na které pracují vývojáři závodní série FlatOut. Hra je zatím ještě ve vývoji, ale můžete pomoci ji zafinancovat. Odměnou vám za to bude pravděpodobně další kvalitní herní titul.

Pokud vám říká něco Bugbear Entertainment, pak jste pravděpodobně vášnivým závodníkem herní série FlatOut. Hlavními přednostmi této hry byl dobrý fyzikální engine, ale hlavně detailní destrukce automobilů a okolního prostředí. Tvůrci této série a ještě pár závodních her nyní pracují na dalším projektu, zatím nazvaném Next Car Game.

next_car_game_1

Vlastnosti hry mají být opět velmi podobné. Má se jednat o závodní hru na motivy derby, můžeme tedy očekávat podobné, jako od série FlatOut. Důležité ale je, že studio Bugbear nemá žádného sponzora a vydavatele, který by je platil, ale rozhodli se pro cestu skrze Kickstarter. Zde však postup nebyl takový, jaký se očekával, a tak byl zrušen. Tým si tím alespoň zajistil nějakou reklamu. Nyní si již díky financování samotnými hráči vydělali přes 500 000 dolarů.

next_car_game_2

Vývojáři staví na svém původním enginu ROMU, který je již z roku 2000. Ovšem pokud se podíváte na video, nebo si zkusíte sehnat demoverzi hry Technology Sneak Peek 2.0, která je dostupná všem, kdo si hru předobjednají, tak zjistíte, že destrukce a ohnutí každého plechu je velmi dobře provedené. A přitom se nejedná o finální verzi. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. Auto je tvořené součástmi, které jsou dynamicky propojené, a kolize nejsou jen předdefinované akce.

V současnosti je hra v alfa verzi a počítá se primárně s verzí pro PC. Verze pro konzole, ať už pro Xbox 360 a PS3 nebo pro Xbox One a PS4, je teprve ve hvězdách a bude záležet na vydělaných penězích a úspěšnosti počítačové verze, která přijde na trh na jaře skrze Steam. Počítá se jak se singleplayerem, tak samozřejmě i s multiplayerem.

Tak jak se vám zalíbila nová hra za 500 korun?

Zdroje: 

1, 2

Diskuse ke článku Next Car Game: Tvůrci FlatOut mají na další hru už půl milionu dolarů

Středa, 8 Leden 2014 - 11:03 | Dizz | Njn ale me zklamali teda popisem pozadavku na...

Zobrazit diskusi