CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Next-gen balistické helmy. Vojáci se mají opravdu na co těšit

No, ještě stimpacky a je vymalováno...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmostí musí být i integrovaný HUD display a to jak taktický tak i zaměřovací. V tomto by se neskutečně špatně střílelo z lehkých zbraní a proto tam nejspíš bude muset být prpojení mezi zaměřovačem zbraně a HUD dysplaiem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pre pouzitie s Corner Shot bude zameriavaci HUD idealny

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A jak se z toho plive? ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

S toho se neplive, ale polyká ;-) ..... mňam :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když si vzpomenu na filmové USA vojáky, jak věčně žvejkají a vyhulujou, tak taková helma je pro ně zkáza. =)
Jinak asi chápu, že o tom nejde moc napsat, jinak by "konkurence" mohla vědět až moc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prostě a jednoduše, když má voják plynovou masku, tak taky nemůže plivat. Tedy může, ale zaplival by si vnitřek masky a to jaksi není moc fajn. O vykuřování případně žvýkačce nemůže být v případě chemického ohrožení ani řeč, leda by to byl adrenalinový šílenec :-D a zkusil se zhluboka nadýchnout, sundat masku, vyplivnout a nasadit masku zpět. Jenže je tu ještě problém s plynem, který by v masce zůstal, takže řešení spočívá v odplivávací přechodové komůrce :-D :-D :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kanadská přilba má dvoustupňovou balistickou ochranu. První stupeň představuje vnitřní část, která je složena z protinárazové vložky. Druhý stupeň pak tvoří modulární vnější plášť, který tak vytváří hlavní balistickou ochranu.

Cekal sem ze se dozvim vic podrobnosti. Dvoustupnovou ochranu mam i na motoprilbe. Venku plast (balisticka ochrana), vevnitr polystyren (narazova slozka). A muzu si tam zabudovat intercom, mam integrovanou slunecni clonu, protizamlzovaci plexi, dofukovaci licnice, vetrani venturiho efektem, da se rozsirit o samozatmavovaci plexi a co ja vim co...

Clanek ve me rozhodne dojem specialnosti danych prileb nevyvolal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, ony helmy v armádě doteď moc vybavené nebyly. Běhal jsem s kevlarkou a to byla pořád jenom obdoba blembáku: něco tvrdýho a prohnutýho přivázané pomocí řemínků k hlavě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.