CDR.cz - Vybráno z IT

Night Dive odkoupilo práva na System Shock. Plánují remake, možná i třetí díl

System Shock Enhanced
System Shock je jednou z ikon herního průmyslu, která už ale novou generaci hráčů míjí zubem času. Studio Night Dive jednadvacetiletou značku odkoupilo a má s ní velké plány.

Před nedávnem jsme informovali o vylepšené verzi prvního System Shocku, která nabídla lepší kompatibilitu se současnými systémy a příjemnější rozlišení. Nemluvě o System Shocku 2, jehož modernější verzi naleznete na GOGu už pár let. Druhý díl spravovala od roku 2013 společnost Night Dive Studios (prvního dílu se chopila teprve letos), která v rozhovoru s Fast Company prozradila, že značku odkoupila celou a plánuje ji oživit ve formě remaků.

Poslední dobou se remaků rojí čím dál tím víc (zda více než zdrávo nebo každý takový počin je vítaný, už záleží spíše na vkusu). Není tedy divu, že se podobného osudu dočká právě tato slavná série, na kterou mnozí rádi vzpomínají i po neuvěřitelných 21 letech, od roku 1994.

Night Dive Studios nakousli i myšlenku pokračování, tedy System Shocku 3. Prý tuto cestu prodiskutovávali, ale bylo by asi zapotřebí nějaké finanční podpory třetí strany. Aktuálně se soustředí na oživování postarších herních značek, jako I Have No Mouth, I Must Scream, 7th Guest, Wizardry, Sid Meier Pirates Gold, Strife, Terra Nova: Strike Force Centauri a další.

System Shock Enhanced 7System Shock Enhanced 1System Shock Enhanced 4

V případě těchto titulů se však jedná víceméně o původní podobu, která je akorát funkční na současných mašinách. V případě System Shocku by se jednalo o plnohodnotný remake, s nímž by rádi vkročili i na pole konzolí. Ve spolupráci jim údajně výrazně pomůže Robert Waters, grafik původních dílů.

Měli byste zájem o třetí System Shock? Nebo byste byli raději, kdyby značka zůstala netknutá, bez rizika úpadku?  

Diskuse ke článku Night Dive odkoupilo práva na System Shock. Plánují remake, možná i třetí díl

Neděle, 15 Listopad 2015 - 11:34 | stativ | Herní zkušenost je podle mého názoru dost jiná....
Pátek, 13 Listopad 2015 - 22:16 | Psycho Mantis | Podle obrázků (nemůžu soudit dle herní zkušenosti...

Zobrazit diskusi