CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nokia N900 se vrací k životu v podobě Neo900

Teda jako majitel umírající N900 jsem zbystřil do doby, než jsem narazil na cenu.
To už mi zdaleka rozumnější přijde nástupce Open Pandory - Pyra, který bude na podstatně nižší (možná i poloviční) ceně.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zcela nezaujatě ... a má takový upgrade vlastně smysl ? Musím být až takový nadšenec do nechtěného parchanta Nokie abych za dnešní podprůměr dával 27 000 Kč bez daně ?
Já mám jasno .
Jinak pokud se Pyro podaří , má určitě větší šanci na úspěch (to říkám jako Dingoo pozitivní )....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tohle je trapne .... na N900 neni nic kultovniho, aby si to zaslouzilo byt takovou vec v teoreticke rovine uvah ..... uvest to do praxe je pouze zoufalost ...... kdyby nekdo nabidl novou desku do, bezpochyby daleko kultovnejsiho, ZX spectra (gumaka) a umoznil tomu telefonovat a nejaky maly display a reminek na ruku jako srandu ... tak jo, ale za tri petky taky neeee. Borci se museli zblaznit ..... nemeli by lepsi vyparat srackoid treba z takoveho desire z s daleko lepsim HW, ci jineho telefonu s HW klavesnici, a dat tam nejaky svuj linux nez delat takovehle kokotiny se starym strepem?
EDIT: vidim, ze na tom novem ani to Maemo nepojede, ale jenom nejaky debian ... bude to stale umet aspon telefonovat nebo se jenom pripojit k siti? Za ty prachy tam meli dat baytrail a mohl by to byt fakt takovy maly pocitac. Ts, to vlastne neni spatne, kdyby to melo lepsi display, mohl by to byt fakt takovy maly tablet s HW klavesnici, kdyby k tomu dali nejaky idealne kulickovy trackpad nebo aspon lenovo klitoris, tak by to mohlo byt sakra cool:o) Takove "retro" zarizeni by si i sve kupce asi naslo (kdyby umelo i telefonovat). Asi vic nez jine pochybne tablety a aspon by se za to clovek nemusel tak stydet jak za apple watch:o) Tak co? Kdo zalozi kickstarter?:o)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdo neměl N900 nepochopí :)

V době kdy jsem si ji koupil tak neexistoval telefon s integrovanou pamětí 32GB krom N900.
Pustit si na telefonu DOSbox.
Taktovat procesor i grafiku?
Flash na mobilu?
Instalovat si balíčky podle libosti.
Multi boot.
Torrenty, no prostě cokoliv co bylo překompilované do ARM.

Tohle byly vlhké sny tehdejších "smart" phonů. A já nosil telefon s HW klávesnicí který to všechno uměl! Nejlepší vzpomínky na tento mobil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A na jiných telefonech s HW klávesnicí nejde například DOSbox?
sám právě přímo teďka vybírám mobil a tak mě to jako nováčka zajímá

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No N900 byla novinka v roce 2009 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nevylučuje moji otázku :-).

Já teď pomrkávám po telefonu s Windows desktop OS a... co mi řekli na mobilmania fóru, tak výrobci zakazují přeinstalovávat OS v mobilu. A je to prý hodně složité, až nemožné.
O driverech se mi pak ani slůvkem nikdo nezmínil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.