CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tam kde Asus skončil, Nokia chce začít. Chystá vlastní tablet s Windows RT

Hmm a nezaměstnávají v nokii bývalé vedení sazky? Mě přijde že dělají posledních pár let všechno proto aby zbankrotovali...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nokia z Finské socialistické republiky dělá patrně všechno, co jí "někdo" nařídí. Samostatně myslící společnost takto nemůže existovat. Vše směřuje k tomu, že tento neznámý hráč v zákulisí snižuje její tržní potenciál a hodnotu na minimum a pak skoupí patenty. otázka je, kdo to je. Pomůže akvizice Nokie Microsoftu? Těžko. Takže se ptám, kdo je tu kupec?
Další případ je Opera z Norské socialistické republiky.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nokia byla vždycky přibrzděná, ale připravovat tablet na mrtvých Windows RT, to je opravdu vrchol kretenismu. Je mi jasné, že vývoj začal asi ještě v době, kdy někteří naivkové stále skákali Microsoftu na špek s prodejnosti jeho Surface, ale v ekonomice prostě nelze hledět na již investovamé prostředky, pokud mi dokončení projektu přinese ještě větší ztrátu. Měli by to fofrem zrušit a začít přemýšlet nad tím co dál, protože tudy cesta nevede, respektive vede, ale do pekla.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

MS dava Nokii 250M rocne za podporu WP. Ako viete, ze taketo nieco nie je aj pri RTckach a pre nokiu to nakoniec nie je vyhodne ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Protože je 250M$ dost málo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pre nokiu viditelne nie. Vzhladom na ich zisky a straty to nie je tak malo.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl - pokud MS jenom na slevách za Surface musel zatím odepsat 1G USD, tak 250M USD za rozjetí produkce tohoto neperspektivního zboží musí být pro Nokii nepodstatné drobné, protože ztráty mohou být daleko vyšší.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

850 M nie je strata ale odpis typu znizenie hodnoty skladu vzhladom na znizenie trhovej hodnoty veci na sklade. Surface RT je nenormalne predrazeny, tak sa necudujem. Za cenu 219 USD by sa mozno aj predaval, ale uctovna strata pre bulvarne media by bola este ovela vacsia.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude tym, ze uz zacali a musia (alebo chcu) to dokoncit. Len dufam, ze do vyroby nezadaju 10 milionov kusov, lebo to si potom mozu zaknihovat vacsiu stratu ako MS. Predavat sa m to bude len vtedy, ak to bude lacne a ak ponuknu nejake zaujimave aplikacie (mohli by napr. svoju offline navigaciu).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím, jestli někdo z Vás poslední dobou kupoval Lumii, ale můžu potvrdit, že je to docela šikovný telefon :-). Nokia dokonce vydává některé updaty dřív než Microsoft sám, což mluví o velké míře starostlivosti. Uvidíme.
Bohužel si ho asi nekoupím, protože mám prakticky tablet v mobilu a na hry mám počítač :-).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, pokud to bude pod 4000 Kč včetně DPH, tak se to dá, aplikací už je dost na to, aby si s tím člověk užil nějakou srandu.

Ale v úspěch stejně nevěřím a ty 4000, to si budeme muset vynásobit nejmíň třemi.

Co se týká systémem zabraného místa, jsem zvědavý, o kolik MS Windows 8.1 zeštíhlí - alespoň něco takového sliboval.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Manažment Nokie asi kolaboruje so Samsungom. Ináč si túto sebevraždu neviem vysvetliť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se pletu v číslech, tak mne omluvte, ale manželka měla Nokii 3110 a když spadla na zem, tak se zem rozbila a mobil vydržel. Já měl 9110i (?), tu jsem měl asi 7 let, a kdybych s ní vzteky netřísknul o zem, tak by vydržela taky dalších 5 let. O čísla, ale nejde, byly to telefony minimálně na 5 let a mě v té době stála asi polovinu platu, což bylo 12000. Co se stalo, že Nokia nyní dělá telefony s Windowsama za 500 a dává je do Afriky nebo kam. Dříve přece byla marže cca 5000, nyní je to cca 200? Nyní mám služební Samsung, super - má to maily, web, ale nabíjím ho každý den, má stará Nokia na sms a telefony to vydrží cca 12 dní. Jak to, že se Nokia z lídra z telefonů za 10000 posunula na telefony za 1000 nebo méně?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No trochu bych řekl že se pleteš, protože i já měl Nokii 9110i a opravdu nestála 12000,- ale kolem 25000,- A 9210 byla ještě větší rychta, okolo 35000,-. Pokles cen komunikátorů od Nokie přišel až s 9500 která byla zase kolem 20000,- resp 9300 okolo 16000,-. Zásadní problém všech komunikátorů byly praskající panty a uvolňující se flex kabel při pádu na zem. Časem jsem ho uměl rozebrat za 3 minuty, domáčknout kabel a zase smontovat. 9500 už měla ty panty o trochu lepší, a ani problémy s flex kabelem nebyly, ale také praskaly. Když pak přišla E90 mohl jsem se vzteknout, že opustili s90 a nahradili ho s60 a trvalo mi tak měsíc, než mi došlo že to je první komunikátor kde je často mnohem rychlejší používat vnější displej. Když jsem pak doinstaloval Alon contact guide, stal se mým nejoblíbenějším komunikátorem. Navíc měl konečně vyřešené panty, takže přežil bez úhony všechny pády. No a tady asi Nokia skončila. V té době se začal prodávat iPhone i u nás a myslím že nejen já jsem zjistil, že můj mnohaletý problém se správou kontaktů přestal existovat. Telefon i počítač se mi poctivě synchronizoval s Googlem a od té doby jsem Nokii neměl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pitomci, co dodat .... kdyby tam dali intel, tak by meli urcite uspech .....
Ale zas nepredbihejme, nokia umi srazit cenovku velmi slusnych zarizeni, velmi nizko ..... navic pro WRT existuje zkompilovana uz spousta krucialnich aplikaci ..... a pokud bude cena 3-5 tisic, tak ma naopak velmi realnou sanci .... preci jen ten 800 snapdragon nebude uplna sracka (samozrejme jenom v konkurenci jinych ARMu) a o takhle vykonnem tabletu za klidne tech 5k si clovek muze dnes jen nechat zdat. Navic vsechno to pohodli skoroplnohodnotneho OS (pri jailbreaku zcela plnohodnotneho) by bylo velmi lakave. Otazka jaka bude vybava a zda zas nebude neco podstatneho chybet (GPS, 3G, 3D ......). A jeste vetsi otazka, pokud budou baytrail tablety za 10k, pak se uz vetsine vyplati zainvestovat a mit skutecne delo. Zene jsem koupil acer A1, (jako je to shit, musim to rootnout, aby tam jela aspon samba a mohl jsem na tom aspon sledovat filmy), ale stal nekrestanskych skoro 5k a to bych si uz teda joooooo rozmyslel ......
Pravdepodobna realita ale bude, ze ten nokia kram bude za 15k, takze GAME OVER .....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.