CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k NortonLifeLock se chystá odkoupit Avast za 170 miliard korun

Otázka zní, jestli po případné akvizici zůstane home verze bezplatná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď zní, je to naprosto jedno. Avast je to nejhorší, co člověk může do počítače dát. Většinou, když se mi dostane do rukou nějaký slabší PC/notebook, že je jako šnek, je tam Avast. Po odinstalaci je výrazné zrychlení hned znatelné. Po spuštění Defenderu je zpomalení nepostřehnutelné. Účinnost těchto ochran je velmi obdobná. Nevím jediný důvod, proč cpát do PC Avast, když existuje bezplatné, dobře integrované do Windows a výkonově nenáročné obdobné řešení. A v obou případech je to stejně jen taková berlička, používat mozek u počítače to nahradit nedokáže.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak free se v poslední době stalo spíše adware, že se až divim, že o akvizici nemá zájem McAffe.
U Avastu jsem mival problem s rychlosti jen specifických berzí. Bitdefender je lepší. Jen má občas moc přísnou / chybnou detekci. Ale jelikož jde koupit licenci na Eset doslova za par korun, tak není co řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám opačnou zkušenost. Vzpomínám na dvě konfigurace, nějaký vícejádrový Atom a jeden Celeron. Clověk stáhnul velký instalační soubor, Defender se hned pustil do jeho zkoumání a laptop byl deset minut nepoužitelný - úlohu jsem pak musel shodit Task managerem. S Avastem byl laptop taky zpomalený, ale dalo se s ním aspoň něco nenáročného dělat. Možná to už v MS doladili a Defender se chová rozumněji, ale od té doby ho všude nahrazuji antivirem třetích stran.
Nechci tvrdit ze Avast je nejlepší, ale až na občas matoucí vyskakovací nabídky na placenou verzi si nikdo z mého okolí nestěžoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.