CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nostalgická strategie OpenTTD je nyní ke stažení zdarma na Steamu

OpenTTD jsem zrovna minulý týden zkoušel. Takovej bordel v možnostech nastavení se vyrovná snad jen konfiguraci linuxu a jeho součástí v mufnácti konfiguračních souborech rozesetých na různých místech. Jak v tom jednoduše a intuitivně rozchodit hi-res grafiku, na to jsem během hodiny nepřišel. Tak jsem to zase odinstaloval s tím, že už si asi OpenTTD nikdy nezahraju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co myslíš tou hi-res grafikou? Já to instaloval někdy před vánocema a kromě nastavení AI u oponentů (je potřeba stáhnout přímo v GUI hry některý z nabízených algoritmů a pak ho přiřadit CPU hráči) to v podstatě stačí jen spustit a roztáhnout okno - co jde vidět na takové 27" 1440p ploše je parádní ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta hra je super, ale souhlasím, že nastavení je jeden velkej bordel. Co se týká té grafiky, tak tu si musíš nejdřív stáhnout... což ale znamená, že musíš nejdřív vědět, která to je, protože jich tam jsou mraky... což ti teda úplně neporadím, protože já to hraju s originální grafikou z TTD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenene, grafiku o vysokém rozlišení ne. To nedává smysl. Proč by to kdo dělal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nektera ta hires grafika (treba zBase) je fajn, neni to zas tak jinaci, ten vzhled baraku,stanic,celkove sveta je stejnej, jen je proste ve vetsim rozliseni, takze se da na velkem 4K displeji zazoomovat, a vsechno je takove peknejsi, jemnejsi, a pritom vlastne stejny jako kdysi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na tu hi-res grafiku je nejjednodussi stahnout si tam abase/zbase

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kouzlo OpenTTD je PRÁVĚ V TOM, že vypadá jako před 28 lety. Dělat z toho hi-res modernu je škoda. Podobně platí pro HOMAM3 ale třeba i ten Skyrim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OpenTTD je super věc a Steam to stahování zjednodušuje, takže za mě palec nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, není nad to čekat až přiteče a nainstaluje se další 300MB+ aktualizace Steamu kvůli tomu, abych si pustil OpenTTD. To už jsme fakt tak zlenivěli, že ručné stažení a instalace OpenTTD binárky je problém? A pokud ano, tak nestačí OpenTTD v Microsoft Store?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám Steam na většinu ostatních her, kde přiteče desítky GB nových aktualizací, takže 300+ MB fakt dneska neřeším. Zvlášť, když se to stáhne během 30 sekund.
OpenTTD mám ručně stažené už 10 let, ale proč nevyužít automatiky a mít to na jednom místě jako ostatní hry, včetně automatických aktualizací?
Zlenivěli nebo si prostě nechceme přidělávat zbytečnou práci, když to něco umí udělat za nás?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápad dát to na Steam je geniální a nezbývá než autorům poděkovat. Vlastně se divím, že Epic takovou příležitost propásnul. Umístit na svém obchodě takovou hru a zdarma ji distribuovat je dle mého názoru pocta a skvělá příležitost k reklamě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen se divím, proč je zdůrazněné že to je to zdarma. OpenTTD je přece opensource projekt. Jediné s čím byl problém, byla ta originál grafika z TTD.
Já jsem AI moc nepotřeboval, protože jsem hrával na serverech proti HI, ale je to už dávno ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V originálním TT/TTD byla ta AI tak pitomá, že jsem si zvykl hrát to jen pro zábavu ze stavění a proti počítadlu. U TT došlo na konci k přetečení a firma zkrachovala, u TTD to částečně ošetřili, takže stav konta nepřetekl, ale zastavil se. Některá čísla ohledně hodnoty firmy ale do záporu i tak šla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Open source obecně neznamená zdarma. Ale OpenTTD bylo vždycky, akorát tam nebyly grafické soubory a musel tam člověk nahrát originální nebo nějaké free.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.