CDR.cz - Vybráno z IT

Tablet Adam ve druhé verzi nabral v pase: tloušťkou k interaktivnímu hřbetu

Notion-Ink-Adam-II-Tablet
Indická společnost Notion Ink se po delší odmlce vrací zpět do boje s druhou generací svého tabletu Adam. I když výrobci nezaznamenali s prvním modelem z roku 2011 až tak velký komerční úspěch, své štěstí chtějí poškádlit znovu, tentokráte s novými zbraněmi.

Tablet Notion Ink Adam II má být obdařen 1 GB RAM paměti a dvoujádrovým procesorem ARM Cortex A9 s frekvencí 1,5 GHz, na němž poběží operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean. Vše má pohánět baterie o kapacitě 6000 mAh, která by měla dle informací vydržet až deset hodin nepřetržitého provozu na jedno nabití. Mezi další vlastnosti patří technologie Wi-Fi, Bluetooth, HDMI výstup, port microUSB nebo slot na paměťové karty microSD s možností kapacity až 32 GB. Podle Notion Ink má Adam II přijít na trh s podporou Google Play, dvěma předními reproduktory a slotem pro 3G SIM kartu.

notion ink adam II

Nový tablet Adam však nabídne i něco navíc. Přesněji řečeno nabídne o jeden displej více než je běžné. Hlavní displej s úhlopříčkou 10,1" s poměrem stran 16:10 disponuje rozlišením 1280 x 800 pixelů. První displej bude doplněn ještě o monochromatický LCD panel, který bude sloužit především pro čtení informačních zpráv. Má být umístěn trochu netradičně a to na boční straně tabletu (podobně jako na hřbetu knihy).

notion ink adam II 2 notion ink adam II 1

Kvůli druhého doplňkového displeje by měla být tloušťka tabletu o něco větší, ale doplňkové informace bude možné přečíst o to lépe. Tuto funkci by mohli zákazníci ocenit především v případech, kdy si tablet položí někam na stůl nebo noční stolek a nechce se jim k němu chodit, aby si přečetli nová oznámení. Stačí jeden pohled na hřbet tabletu a člověk ví, zda se může zase v klidu věnovat své činnosti.

Procesor ARM Cortex A9, dvoujádrový 1,5 GHz
Displej 10,1" IPS, 1280x800 px, 16:10
Displej hřbetu STN, rozměry: 100 x 5 X 2
Konektivita Bluetooth, WiFi 802.11 b/g/n, HDMI, microUSB 2.0, 3,5mm audio jack
Kamera Přední a zadní, 2 Mpix HD
RAM 1 GB DDR3
OS Android 4.2.2
Baterie 6000 mAh

Tablet by se měl začít prodávat ještě letos. V Indii by se měla cena pohybovat kolem 150 dolarů, což představuje cca 3000 CZK.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tablet Adam ve druhé verzi nabral v pase: tloušťkou k interaktivnímu hřbetu

Žádné komentáře.