CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Revoluce? YouTube experimentuje: Přepínejte různé pohledy kamer v reálném čase

Ale jo to sa moze zist. Asi nie casto ale dobre ak bude taka moznost.
Pametam si ze kedysi taku moznost slubovali aj TV stanice . Napr. pri priamom prenose Formule 1 castokrat je v zabere nieco kde sa nic nedeje a to zaujimave ukazu az z Replay alebo vobec.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jsem si to vyzkoušel, má to pár much.
Asi největší mouchou je, že ty jednotlivé streamy mají snad každý vlastní zvuk, byť jsou ty stopy stejné, takže při přepínání dochází k přeskakování zvuku.

Kosmetickou vadou na kráse je, že ti dva sice umějí hrát na kytáry a maj skladbu, která by celkem ušla, ale neumějí ji zazpívat čistě a nefalešně. Takže jsem to nemohl dokoukat, protože se to nedalo poslouchat. Já vím, zvukový projev u tohoto videa není to hlavní. A tím se dostávám k poslednímu bodu…

… není nad to, když střih kamery za vás udělá profík a vy se můžete soustředit jen na vychutnání celého videa a nemusíte se rozptylovat přepínáním někam, kdy vlastně ani v daném momentě nevíte, kam to bude, protože ty náhledy na rozdíl od střihače nemáte rozhodně živé.

Aneb mně tahle funkce přijde naprosto zbytečná a vůbec se nedivím tomu, že se to na DVD, které to též umožňovalo, prakticky vůbec nerozšířilo. Já si osobně myslím, že lidi nechtěj přepínat. Chtěj se dívat a neřešit. U mě to bylo poprvé a asi i naposled, co jsem tu funkci použil.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Su ale specificke pripady, ked je prepinanie pohladov velmi uzitocne. Tak napriklad mam DVD bubenickej skoly a je az nevyhnutne potrebne prepinanie pohladu zhora a zospodu, teda na ruky a na nohy... ;-) Taktiez som to raz videl u jedneho instruktazneho DVD, tusim pre potapacov.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Jsou samozřejmě specifické případy, kdy se to hodí, o tom není sporu. Ale že bych si dokázal představit takhle sledovat třeba koncert nebo film, to fakt jako ne :). Dokonce i u toho bubenického DVD by to šlo snadno vyřešit tak, že se ty dva záběry promítnou prostě postupně, případně paralelně vedle sebe, stačí, když střihač nebude úplný lempl :).

Neříkám, že se to nehodí, říkám, že to není a nebude masovka.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono se to nesmi delat MISTO strihace. Na koncertu i u sportu ma dost smysl mit jeden stream od strihace a pak pridane jednotlive kamery kdyz se strihacem obcas nesouhlasite. U bezneho filmu to skutecne smysl nema, tam je co zrovna sleduje kamera dulezita soucast scenare. Kdyz uz dva streamy pro stejnou scenu, tak treba jeden normalni a jeden PG13 se sikovne postavenym kvetinacem, a to zase staci prepnout na zacatku. Pokud ma divak videt stejnou scenu dvakrat, musi se to dat za sebou a ne cekat, ze si to pusti dvakrat rucne.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Na porno dobrý. Čudlík s automatikou od střihače to jistí. :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.