CDR.cz - Vybráno z IT

Nová herní konzole Nintendo NX na obzoru, patent odkrývá inovativní vzhled

Nintendo Controller Patent 01
Nintendo získalo patent na netradičně vypadající herní zařízení s celodotykovou obrazovkou. Předvoj přenosného herního ovladače má však zatím zůstat utajen.

Herní společnost Nintendo získala patent na neobvykle vypadající herní ovladač, který předznamenává příchod nové herní konzole s kódovým označením NX. Již nějakou dobu se očekává představení nové generace herní konzole Wii, nicméně prezident společnosti Nintendo Tatsumi Kimishima uvedl, že zařízení Nintendo NX nebude novou verzí konzole Wii nebo Wii U. Výrobce se nyní vydává jiným směrem...

Dle zveřejněných informací vznikne zcela nová platforma, můžeme očekávat něco úplně jiného a jedinečného. Jedním z důvodů je, že na nástupce herní konzole Nintendo Wii je údajně příliš brzy. Prodejnost konzole Wii U pokořila hranici 10 milionů prodaných kusů a uspokojení těchto zákazníků je dle Kimishimy stále v popředí zájmu.

Nintendo Controller Patent 02

Než tedy dojde ze strany Nintenda k vylepšení mobilních aplikací, vývoji nové konzole Nintendo NX nebo jiným aktivitám, plně se zaměří na stávající sektor zákazníků. Firma si je navíc vědoma toho, že přechod zákazníků z jedné platformy na druhou není nic jednoduchého. O chystané konzoli Nintendo NX tedy neuslyšíme nic nového dříve než v roce 2016.

Nintendo Controller Patent 03

O nové konzoli Nintendo NX si zatím můžeme udělat alespoň letmý obrázek díky zveřejněnému patentu, jenž odhaluje herní zařízení, jehož ovládací prvky jsou přímo součástí displeje. Nákres zobrazuje oválnou obrazovku s rukojeťmi na bocích a dvěma joysticky. Když člověk konzoli drží v ruce, vidí pouze displej, který bude moci v některých částech hry použít rovněž jako ovládání pro výběr různých činností. Výhody nového ovládacího prvku jsou zřejmé. Jednak jsou lehce dosažitelné palci a navíc mohou v průběhu hry měnit svou funkci.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová herní konzole Nintendo NX na obzoru, patent odkrývá inovativní vzhled

Úterý, 15 Prosinec 2015 - 09:44 | Ondřej Košťál | Dle obrázků v PDF u patentu to vypadá, že to...
Úterý, 15 Prosinec 2015 - 09:44 | CyberAngel | Přesně jsi popsal moje pocity.
Úterý, 15 Prosinec 2015 - 01:22 | Xspy | Doufám , že tenhle patent znamená pouze dotykovou...

Zobrazit diskusi