CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nové MK802 V přichází s RK3288. V malém těle nabídne také 2 GB RAM a Ethernet

A v malem tele se upece az mu date trochu zahul. To hnani se za pidi rozmery je dost kontraproduktivni.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Pekny kousek, nedavno jsem zkoumal trh s nejruznejsima android TV boxy... Zatim vyckavam a pouzivam misto boxu Note 2 pres MHL.

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem se nechal strhnout wow efektem android boxu po takovem lehkem preview NEO X5 zde. Po S3 Savage asi nejhorsi koupe meho zivota. 3/4 roku trvalo nez vydali firmware, ktery byl pouzitelny pro prehravani full-hd. Nekolikrat vydali zabugovane FW vc. bugu, kdy krabicka do 10ti minut sama zamrzala :) Android krabicky leda s dobrou podporou vyrobce, nespolehat ve vsem na komunitu. Kdybych kupoval nyni, tak: http://www.xtreamer.net/Wonder/. Podpora xmbc jako zaklad.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

S3 Savage bola tak zla ?

Tiez osobne cakam na nieco dobre. Mam aj R Pi, kto by nemal za tu cenu, ale je to pomale. Chcel by som sa hrat s niecim podobnym ale co ma 2 GB Ram, GBit ethernet, niekolko nasobne lepsie CPU a hlavne taku podporu ako R Pi. Vsetky cuboxy a oDroidy su super po HW stranke, po SW je asi vsetko okrem r pi zanedbane. (jeden cubox mam doma, ale ma asi chybny hdmi, riesit tam nieco je ovela zlozitejsie ako na R Pi)

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

No prave, v dobe kdy jsem kupoval NEO X5 rozplyval se nad procesorovym vykonem a vybavou mel kolega u televize XBMC na R.PI. Tehdy jsem nechapal, vzdyt to je pomale a vubec, mam dual core a vsechny ty papirove parametry. Jenze na R.PI jela ukazkove HW podpora pro h.264 a video krasne plynule. na NEO X5 nejelo prakticky nic, pak po temer roce to konecne jelo a clovek musel mit upraveny FW aby se to nesekalo. Nekoukat na dual/quad cory, gbit ethernety, ramky, ale na to jaka je SW podpora. OT: S3 savage byl zabity na podpore ze strany ovladacu, nekonecne zaseky z duvodu kompatibility.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Za to nemůže komunita, ale právě VÝROBCI - když je dokumentace k SoC neveřejná, jak myslíte, že komunita může zařízení podporovat!?

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Ethernet v RJ45 je výborná vlastnost.
Podpoře miracast u mám rozumět tak, že to se umí chovat jako miracast přijímač? Například, že mi to umožní připojit k TV (bez miracastu) telefon (s miracastem) skze tento bazmek?
A ještě dotaz na BT 4.0 - umí to i BLE (Bluetooth Low Energy, nebo také Bluetooth Smart), ví to někdo? Výhledově bych potřeboval, aby to umělo připojit i BLE zařízení ( http://golemarcana.com/ ).

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Miracast je přesně tak, jak říkáte.
K Bluetooth bohužel více informací zatím nemáme.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Dík za odpověď.
Teď koukám, že HW je prakticky totožný z MK902 II, akorát MK902 II má rovnou více USB děr (USB HUB v sobě). Z toho mi vychází, že by bylo možná lepší koupit spíše MK902 II. Ten miracat na tom musí fungovat taky, ne (IMHO je to jen SW záležitost, když je ten HW stejný (téměř stejný))? Jdu to omrknout na net...
Ten BLE je problém. Teoreticky by to měl umět každý aktuální HW s BT 4.0 + Android 4.3+, nebo 4.4+, ale prakticky by se to muselo zkusit. A protože zatím nemám nic s BLE... Si asi koupím nějaký levný HRM, abych to mohl zkoušet. :-)
---
edit: Tak ano, miracast fugnguje od Androidu 4.2+ a i na některých starších - třeba MK902. Takže asi risknu ten MK902 II - líbí se mi spíše provedení ve větší krabici. Stejně tam nějak musím dotáhnout napájení. Miracast mě potěšil. Aktuálně jsem přemýšlel, že si koupím Miracast dongle a najednou nemusím :-)
edit2: Tak tu MK 902 II navrhoval nějakej imbecil. Podle manuálu je jedno z USB host a druhé je slave, ale obě mají USB A samici - WTF? místo aby teda pro slave použili správně USB-B, aby šlo použít standardní kabel a aby bylo naprosto jasné, která díra je která. Ale i tak mi řešení v krabičce přijde jako lepší, než přerostlý palec, kam se ještě musí zapojit UTP kabel... Ještě si to nechám projít hlavou.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Nedělá taky někdo takové klíčenky s X86 procesorem aby na tom běžely Windows. Android mne po několika androidích telefonech moc nenadchnul.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Klíčenku přímo od Mrkvosoftu si můžete koupit na http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/wireless-display-adapter ale buhví, jestli v ní je x86 procesor nebo ARM. Spíš bych řekl, že ARM.

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

MS chystá do výroby jen Miracast dongle, žádný pidipočítač s Windows.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.