CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový ruský malware AcidPour ohrožuje ukrajinskou infrastrukturu

"byl pravděpodobně vytvořen stejnou ruskou skupinou" hmmm zajimave v celem clanku je jasne receno, ze je to Rusky malware, vytvoreno Ruskem .... opravdu? Nebo sirite dezinfo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čerpáme z originálních zdrojů, jestli sis nevšiml, právě kvůli takovým lidem, kteří pak v diskusi budou labutit tvrzením, že je něco "dezinformace" :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prdlajs čerpáte, v původních zdrojích je napsáno něco jiného. Jako ruský ho neoznačují. Takže dezinformace. Už chybí jen že ho napsali Pat a Mat z Vrbětic.
Analytici SentinelLabs sdíleli hash malwaru, jehož vzorek lze nalézt na VirusTotal, a vyzvali komunitu IS k účasti na společné analýze, protože cíle AcidPour a rozsah jeho šíření jsou v tuto chvíli nejasné.
Odborník na IS Juan Andrés Guerrero Saade v článku Social Network X uvedl některé podrobnosti o nové variantě malwaru a poznamenal, že zatím není známo, zda byla použita při skutečných útocích a kdo mohl být jejím cílem.
AcidPour je v mnoha ohledech podobný AcidRain, například v tom, že se zaměřuje na určité adresáře a cesty, které jsou běžné ve vestavěných distribucích Linuxu, ale kódová základna viper je stejná jen z 30 %. To svědčí buď o výrazném vývoji malwaru, nebo o jeho odlišném původu. Expert se domnívá, že jiná skupina útočníků mohla některé funkce AcidRain zkopírovat.
https://xakep.ru/2024/03/20/acidpour/
Ano stránka se jmenuje hacker.ru a jsou tam i ukázky kodu.

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak se to pozná kdo to vytvořil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked to objavil zapad, tak je to zly rusky alebo severokorejsky virus, ked to objavi vychod, tak je zly americky, anglicky alebo izraelsky virus. Nevies take lahke? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.