CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Obavy o soukromí: Německo zakázalo chytré hodinky s GPS pro děti

A prodávat mobily dětem nezakáží a nedoporučí jejich zničení? A u dospělých to nevadí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem napsat komentar v podobnem stylu a osolit to Nemcum, jak jsou ujety, ale z clanku snad vyplyva, ze nevadily chytre hodinky, ale to ze to neni sifrovane, coz je preci uplne odlisna situace. Takze zase jen priblblej novinarskej nadpis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" K příslušným nechráněným datům pak není těžké získat při základních patřičných znalostech neoprávněný přístup. "
A o jaký ta citlivá data se má jako jednat. Mám na ruce ty hodinky a co rodiče slyší co si říkám (zakažte chůvičky)? Někdo jiný to může slyšet taky když se připojí? A co je to "základní patřičná znalost" tohle sousloví mně zní jako blábol. Stejně tak se člověk může připojit k sousedově zašifrované wifi, když má "základní patřičné znalosti".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je to jasny, prehledl jsem autora: Jezek v sukni. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mohli postavit mimo zakon prakticky i vsechny androidy. Se podivejte kolik se jeste prodava archaickych androidu treba v alze https://www.alza.cz/mobilni-telefony/18855072.htm?layoutAutoChange=1#f&c...
Pravda vetsinou jsou to vracene lezaky, ale i tak je muzete legalne koupit.
A to ani nevytahuju fakt, ze lidi maji v androidich telefonech kamery, bankovnictvi atd., vzpomenme treba na ty androidi televize, co natacely uzivatele:)
Nicmene ty hodinky mam a za cenu 300Kc je to BOMBA! Myslim, ze moznost pasivniho odposlechu neni, ale da se na ne a z nich volat. Aplikace je typicky cinsky priserna, navic jen pro lagroid a iphone, bohuzel o praktickem webovem rozhrani nebo apce pro windows si muzete nechat zdat.
Ale funguje to a funguje to velice, velice dobre. Za ty prachy to ma regulerni GPS, kterou chytnu i v baraku! Uz jsem si objednal dalsi dvoje:) Je to fakt malicke, kdyz se oddela reminek, hodim to pres zenerovku nekde na napeti do auta a schovam. Zaznamenava to polohu kazdou minutu a je tam i historie. Asi tak milionkrat lepsi nez ruzne sherlocky do auta za desitky tisic rocne. Baterka vydrzi v pohode nekolik dni, je to fakt vychytane, navic za tri kila, bez diskuze! Hodim to na bezplatnou korunovou simku s cenou 1Kc/MB, za mesic me to vyjde na 5-10 kacek (za cirka 14dni tam mam utracene dve kacky) a pohodicka!
Ale jo, zabezpeceni je fakt tristni, navic je to zavisle na serverech toho poskytovatele kdovi kde, ale snad to nejakou dobu vydrzi. Vlastne tam staci zadat kod ze spodu hodinek a jedete:) Na svem diskuznim foru dokonce lidi ten kod posilaji a oni jim na dalku ty hodinky resetujou (patrne jdou pripojit jen k jednomu telefonu?), coz je trosku tristni, ale co uz. Za ty prachy.
4letemu decku to davam, kdyz se jde nekde na nejakou akci, abych vedel, kde je, kdyby se ztratilo treba nekde v ZOO nebo v detskem parku, tak zavolam a domluvime se.
Zakazovat to je uplny bullshit. Ale co cekat od skopcaku ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce přibastlí nějaký šifrovaný kodek a zabezpečení, aby se ochránci osobních dat nažrali, a pojede se dál.
Mimochodem jak se to jmenuje? Předpokládám, že ty hodinky mají nějaké usb na dobíjení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.