CDR.cz - Vybráno z IT

Od 70. let až po rok 2014. Stahujte zdarma nostalgickou encyklopedii RPG her

Až 400 nejpopulárnějších počítačových RPG zpracovává obrovská herní encyklopedie plná obrázků i zajímavostí. Její vývoj trval 4 roky a stáhnout si ji můžete zdarma.

Patříte nejen mezi fanoušky her na hrdiny, ale také náruživé čtenáře? Po čtyřech letech usilovných prací více než stovky autorů z řad novinářů, vývojářů, moderské komunity, ale i fanoušků poctivých her, spatřila světlo světa obsáhlá encyklopedie RPG titulů. Jmenuje se The CRPG Book Project a stáhnout si ji můžete zcela zdarma (odkaz na PDF).

Mapuje hry z žánru RPG od 70. let minulého století, až po rok 2014. V její databázi tak najdeme ty největší skvosty, které se kdy na herní scéně objevily. Základní kameny, prameny a prvopočátky herního stylu, který dnes patří mezi nejvyhledávanější a stále roste na popularitě. Nejen u spotřebitelů, ale také vývojářských studií.

Ostatně třeba letošní nabídka RPG her bude vskutku bohatá. Přesvědčit se o tom můžete v našem přehledu nejočekávanější žánrových titulů pro rok 2018.

Kniha popisuje celkem 400 her, a to v poměrně komplexní formě. Nejde jen o jejich databázi. K většině z nich jsou k dispozici screenshoty, recenze a další texty často doplněné o zajímavosti, které jste o svých oblíbených značkách třeba vůbec netušili. Hráčům, kteří něco pamatují, kniha zkrátka nabídne pravý nostalgický zážitek.

Zda se prozatím digitální encyklopedie objeví také v tištěné podobě, zatím jasné není. Obsahuje totiž 528 barevných stránek, což výrazně zvyšuje náklad na výrobu, který by se logicky odrazil na pořizovací ceně. Do kickstarterové kampaně se prozatím autorům myšlenky jít nechce. Chtějí se zaměřit na korekturu a doplňování dalšího obsahu.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Od 70. let až po rok 2014. Stahujte zdarma nostalgickou encyklopedii RPG her

Neděle, 11 Únor 2018 - 07:51 | xWing | Na cesky preklad budem asi zbytocne cakat, ze...

Zobrazit diskusi