CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Od příštího roku si budete možná muset zřídit povinné ručení na koloběžku

Cyklista, pokud má mozek v hlavě, má mít dávno sjednané pojištění odpovědnosti za způsobené škody.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pročpak? Já najezdim ročně 10kkm a naposledy jsem boural na kole před 20 lety, kdy mi nějakej debil nedal přednost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě se těžko můžete považovat za cyklistu.

Ale pojištění odpovědnosti by měl dnes mít každý.

(Nejsem pojišťovák)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za posledních 9 let co jsem jezdil celoročně do práce na kole, tak mi nedalo pár aut přednost, kde v jednom případě mi dotyčný musel zaplatit výměnu předního kola, ale on neměl viditelně na autě nic.
Protože je dost malá pravděpodobnost, že bych svojí jízdou na kole způsobíte velkou škodu ve srovnání s většími a těžšími vozidly, tak přece nebudu jednat jako bezmozek a mít sjednané pojištění odpovědnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poradku. Elektricka "kolobezka" neni zadna kolobezka, ale moped bez papiru, co jezdi vsude.

U zahradniho trakturku, ktery nikdy neopousti zahradu nebo hriste, je to totalni nesmysl a dalsi poslanecka prihravka kamaradickum v pojistovnach. Jak je u soucasne vladni sebranky zvykem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv jen u současné....
Jinak koukám, diskuse ve vedlejším tématu byla smazána. Spousta plků o cenzuře a zlé vládě a nakonec je z toho cenzura tady. Inu klasika :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, za vlády ODS se to dělo vždycky. A řeči o cenzuře jsou samozřejmě dezinformace, jako všechny skutečnosti, které se nehodí do oficiálního evropského světonázoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kecáš nesmysly a dobře to víš. Cenzura je to místní a s EU nemá co do činění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože něco jako Digital Services Act asi neexistuje... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> „Elektricka "kolobezka" neni zadna kolobezka, ale moped bez papiru, co jezdi vsude.“
Čili žádnou nemáte a jen vás ty okolní strašně serou :). Tohle uvažování je typické pro voliče Anofertu: ne abych se já měl líp, ale aby se ostatní měli hůř. Klasický syndrom sousedovic kozy. Neříkám, že jste volič Anofertu, jen říkám, jak oni v převážné míře uvažují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to tam presne pisu, pokial s tym traktorom neopustis zahradu, tak sa to na teba nevztahuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celý ten systém povinného ručení je už teď špatně. Je úplný nesmysl, aby povinné ručení bylo vedené na vozidlo, mělo by být na osobu, protože je to právě ta osoba, která vozidlem nebo čímkoli jiným (klidně koloběžkou, nebo i chůzí) způsobuje tu škodu. Ta koloběžka nebo auto samo o sobě škodu způsobit nemůže. Takže mně by se líbilo, kdybych mohl být pojištěn jako řidič a tím pádem bych měl pojištění na cokoli, co se rozhodnu řídit. V pojištění by nanejvýš mohl být definovaný rozsah toho, co mohu takto pojištěný řídit, ale připadá mi jako pitomost mít pět pojistek jen proto, že mám pět aut, přičemž není fyzicky možné, abych řídil zároveň víc jak jedno z nich. Jasně, asi (asi určitě) by ta pjistka byla dražší než na jedno auto, ale rozhodně by byla levnější (měla by být) než třeba na tři či čtyři.

Ale všichni víme, proč je to tak, jak to je. Protože prachy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne protože prachy, ale protože je to mnohem jednodušší. Auto je snáze identifikovatelné než člověk, který třeba zdrhne. A lze předpokládat, že majitel ví, kde se jeho auto nachází, taková ta překvapení, že majitel nevěděl, kdo s tím jede, jsou víc hraná než reálná.
O prachách to není. Pojišťovna si pojištění vždy nastaví tak, aby vybrala dostatečně víc než zaplatí na škodách. Jestli to bude vyplácet na člověka nebo na auto, to už je jedno, určitý zisk si prostě bude držet. Reálně by tak pojištění pro majitele jednoho auta zdražilo, pro majitele deseti zlevnilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. Rovnako prives na auto by ziadne poistenie mat nemal, prives na auto nemoze sposobit skodu (ako kolobezka nemoze) a ak pri jazde s privesom sposobim skodu, tak na to je poistka na auto. Kolobezka.. tak nejaky kkt ma zrazi a ja ked to prezijem mam platit jemu oskrety lak na aute, ked on mi rozflaka celu kolobezku aj somnou spolu? Bicykle jazdia na cestach uz 300 rokov, tie nesposobia skodu, ked do nich auto narazi? Kreteni nevedia uz co zdanit, tak idu kolobezky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl že další na řadě budou elektrokola a nedivil bych se ani povinné SPZ s integrovaným blikátkem.

Jestli někoho na kolobrndě nějaký kkt srazí, hele, vím že jsou řidiči aut taky prasata, ale koukni čeho jsou schopní pumpičkáři a lidi na elektro koloběžkách. Stopka a červená jsou sprosté slova a dávat někomu přednost? Na co, šak on uhne když mu to struhnu přes přechod před čumák.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele vono je to úplně jedno jaký prasata někerý pumpičkáři sou. Pointa je v tom, že z fyzikálního hlediska nemaj šanci způsobit žádnou velkou škodu. Přinejhorším cykloblb vytáhne šrajtofli a z ní dva tři litry a škodu uhradí. Autem můžete raz dva způsobit škodu přes mega, to je pak trochu horší cálovat tohle ze svého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"že z fyzikálního hlediska nemaj šanci způsobit žádnou velkou škodu. "

Tak to by si sa teda kur*vsky divil čo dokážu u nás cyklisti alebo kolobežkári !
Nedávno jeden imbecil keď vchádzal plnou rýchlosťou na zebru zrazil chodkyňu, ktorá stála a čakala na zelenú a ako sa snažil zdrhnúť spôsobil ešte dve dopravné nehody. Nielenže by mali mať aspoň základné poistenie, ešte by som im dal povinnosť mať ŠPZtku a pravidelnú STK !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a cyklistom preco nie? Bicykel ide rychlejsie ako kolobezka.. na kolobezke neviem ist na rovine viac ako 25, na horskom lowendovom co som mal som som isiel aj 40. Co sa tyka chodcov.. tak u nas spravili genialny tah.. vybudovali cyklochodniky po meste... vacsina je, ze na existujuci chodnik pre chodcov osadili znacku cyklochodnik a na zaciatok nastriekali na asfalt obrazok bicykla. Uzasne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele jako debily co bezohledně srážej chodce a ujížděj najdeš jak mezi plechofkářema tak i pumpičkářema. Myslím si ale, že patří mezi minoritu, tudíž bych z několika ojedinělých incidentů nevyvozoval žádné všeobecné závěry.

Propíchal si tomu imbecilovi obě gumy? Když budeš mít na to šikovnej nástroj, co se schová mezi prsty, tak by si toho nemusel vůbec všimnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, vytáhne šrajtoflu, maximálně ti ukáže prostředník a zdrhne pokud to bude možné. Když se dobře trefí tak to není pár tisíc, nedejbože když sejme pěšího, což vzhledem k ignoraci semaforů a dop. pravidel obecně je celkem vysoké riziko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jak tohle souvisí s pojištěním? Bez ohledu na to jestli zdrhne pojištěnej nebo nepojištěnej ocyklekec , výsledek je stejnej. Není řidič, platí to CKP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže by šlo o všeobecné pojištění? To by se rovnou mělo strhávat z platu jako zdravotní, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WFTe, na to už je pozdě toto měnit. Auto může shořet, může být špatně zabržděno a způsobit škodu na majetku někoho cizího. Přichází, teda zatím pomalu ale přichází, doba samořiditelných aut a tam zrovna pojistka na auto smysl dává.
Když vidím, jak po pěší+cykloztezce jeden někdo na Capirelli URBANO 2, tak jsem jednoznačně pro aby to bylo pojištěno. Na silnici to nesmí a na cykloztezku je to jako tank.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Mame privela roznych poisteni . Chcelo by to jedno povinne kompletne poistenie pekne vsetko spolu :zdravotne+nemocenske+dochodkove+ havarijne+povinne rucenie proti akymkolvek skodam ktore sposobim , zasah horskej sluzby , poistenie proti nesplacaniu uveru /hypoteky atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.