CDR.cz - Vybráno z IT

Odhaleno nové Metro: Exodus, sledujte 5 minut z hraní

Metro Exodus E 3 17
Nové Metro bude akčnější a větší. Proškrtává lineární pasáže a více se zaměří na příběh. Podívejte se na aktuální 5 minutové video z předváděčky.

Metro 2033 si můžeme uvést jako jeden z příkladů toho, kdy hra proslavila knihu. Nebo jí alespoň rapidně pomohla v celosvětových prodejích, a to přesto, že vznikla na její motivy. Podobně je na tom i série Stalker nebo Zaklínač.

Je to už dlouhých 7 let, kdy jsme na E3 v roce 2010 zírali na tuhle úchvatnou postapokalyptickou střílečku z prostředí moskevského metra. Místo, kde bylo lidstvo po sledu katastrofických událostí schopné přežít, ovšem pouze v rámci komunity. A ani tak to nebyl život vůbec jednoduchý. V podzemí se vytvořilo několik vzájemně se ohrožujících rivalských skupin a z povrchu zemského se navíc do tmavých tunelů stahovala zmutovaná monstra.

Metroex 1Metroex 2

Platidlem se stala munice a výstup na denní světlo znamenal takřka jistou smrt. Hazardovat s vlastním životem se ovšem náš hlavní hrdina Artyom nebál. Pokračování s podtitulem Last Light v roce 2013 už celou atmosféru jenom podtrhovalo.

Několik posledních měsíců se mluví o tom, že další Metro bude. Původně mělo nést číslovku 2035, v rámci letošní výstavy Electronic Entertainment Expo ovšem došlo na velké odhalení. Titul společnosti 4A Games se bude jmenovat Metro: Exodus a jak už název napovídá, žádné servítky si rozhodně brát nebude.

Prostředí samotného metra se už vývojářům zřejmě okoukalo, Artyoma teď vyženou do zdevastované ruské divočiny. Na povrchu země bychom se měli pohybovat častěji, než kdy před tím. Nebezpečí bude rozhodně číhat na každém rohu, to by z nového Metro: Exodus mohlo udělat ještě akčnější záležitost v rychlejším tempu. A o lekačky a hororové pasáže určitě nebude nouze.

Další podrobnosti budou tvůrci v průběhu veletrhu nadále odhalovat. O tom nejdůležitějším se dozvíte z našeho speciálního E3 zpravodajství. Nové Metro vyjde příští rok, přesně datum zatím stanoveno není. Dočkají se majitelé Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odhaleno nové Metro: Exodus, sledujte 5 minut z hraní

Žádné komentáře.