CDR.cz - Vybráno z IT

Osedlejte si dinosaura v survival open-world hře ARK: Survival Evolved

Ark Screenshot 01
S novými technologiemi a s vyšším výkonem počítačů se ve hrách stávají trendem otevřené světy a realismus, který v dřívějších dobách nebyl v takové míře možný. Titul ARK: Survival Evolved znázorňuje, jak ohromné věci mohou dnes vývojáři tvořit.

Čerstvě oznámený ARK: Survival Evolved představuje online survival hru s otevřeným světem. Dnes nic neobvyklého, že? V době výkonných počítačů a schopných vývojářských nástrojů si takovou hru dělá na koleně další druhý nadšenec, který se snaží svézt na vlně tohoto herního žánru, který zpopularizovalo DayZ.

Nicméně ARK se odlišuje zasazením tamějšího světa. Hráč se nahý a bez vybavení probudí na ostrově plného prehistorických ještěrů a ostatních "trosečníků". V tomto díle od nezávislých vývojářů budou moci všichni na vlastní oči prozkoumat, jak ona tajuplná, dnes již nežijící, zvířata vypadala. Pohled to bude ještě krásnější díky zakomponovanému hnacímu motoru od Epic Games, Unreal Engine 4.

Ark Screenshot 02

Nejde však o virtuální prohlídku, ale o čistokrevný survival, který bude nutit k neustálému ukrývání, shánění potravy, nástrojů, zbraní a bezpečného přístřeší. Nejenom chodící fosilie totiž číhají na správnou příležitost zasadit hráči poslední ránu. Rozhodně nebude chybět propracovaný systém pro kutily, kteří rádi tvoří na virtuálním ponku věci možné i nemožné. Samozřejmostí je přítomnost dynamické změny denní doby a počasí.

Ark Screenshot 03

Vzhledem k tomu, že tamější prostředí lze považovat za opravdu rozlehlé, tak zde musí být implementován i nějaký systém rychlejší dopravy než po vlastních nohách, a tak můžete osedlat nějakého dinosaura. Raději to zopakujeme, DINOSAURA! Svůj hřbet si nechají osedlat i ty potvory s blanitými křídly či dokonce obrovští škorpióni. Nechte se přesvědčit videem níže. 

Titul vyjde v Early Accessu na Steamu již 2. června a krom operačních systémů Windows a OS X si jej odzkouší i majitelé vybraných linuxových distribucí (pravděpodobně Ubuntu a Linux Mint). Později by titul mohl pravděpodobně vyjít i na konzole PlayStation 4 a Xbox One. 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Osedlejte si dinosaura v survival open-world hře ARK: Survival Evolved

Pátek, 15 Květen 2015 - 10:14 | trodas | No tedy... vypadá to hezky. Tak snad se to bude i...

Zobrazit diskusi