CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládejte chytré hodinky jednou rukou díky pásku Deus Ex Aria

Deus Ex Aria
S novým ovládání můžete své chytré hodinky řídit pohyby šlach bez nutnosti použití druhé ruky.

Nemožnost ovládání chytrých hodinek jednou rukou značně omezuje jejich možnosti. Jejich obrazovka je příliš malá na intuitivní ovládání a hlasové ovládání zase nemusí splňovat očekávání zákazníka, proto přichází nové řešení. Společnost Deus Ex Technologies vytvořila projekt Aria. Jedná se o speciální doplněk, díky němuž můžete ovládat chytré hodinky rukou, na které je nosíte.

Deus Ex Aria Versions

Technologie umožňuje sledovat pohyby šlach na zápěstí uživatele a podle nich provádět příkazy v chytrém zařízení. Výrobce tvrdí, že tento způsob je mnohem přesnější a spolehlivější než jiné používané metody, navíc je možné jej využívat i v situaci, kdy má uživatel tetování nebo je jeho pokožka mokrá či zpocená. Senzory jsou připraveny k použití, jakmile se uživatel podívá na hodinky.

Pásek rozpozná příkazy, jako je přiblížení palce a ukazováčku, přiblížení palce a prsteníčku, pohyb palce ze strany na stranu u dlaně nebo ten stejný pohyb dále od dlaně. Příkazy pro jednotlivá gesta si můžete nastavit podle svého. Najdete mezi nimi zvednutí hovoru, čtení zpráv nebo e-mailů, přehrávání hudby nebo prohlížení fotografií.

Deus Ex Aria Control

Aria přichází ve dvou variantách. Jednak jako klip pro hodinky s Androidem a nebo jako chytrý řemínek pro hodinky Pebble. Klip se připevňuje z vnitřní strany řemínku hodinek a je kompatibilní se všemi druhy chytrých hodinek s operačním systémem Android Wear (například LG G Watch, Sony Smartwatch 3, Motorola Moto360, Asus ZenWatch a další). Dokonce umí na dálku ovládat i GoPro kameru přes aplikaci ve vašem smartphonu. Synchronizace probíhá přes Bluetooth a klip údajně vydrží na jedno plné nabití fungovat 24 hodin. Varianta pro hodinky Pebble má senzory zabudované přímo v řemínku. Software pro Android je zpřístupněn jako open source.

Pokud vás nápad zaujal, projekt můžete podpořit na stránkách Kickstarter.com, kde se jeho tvůrci snaží nashromáždit 100 tisíc dolarů pro jeho realizaci. Jestli se tak stane, zájemci svůj balíček obdrží v červnu. Zatím si daří velmi dobře. Za 69 dolarů (cca 1700 Kč) si můžete předobjednat verzi pro Pebble a za 99 dolarů (cca 2500 Kč) verzi pro Android.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládejte chytré hodinky jednou rukou díky pásku Deus Ex Aria

Úterý, 23 Červen 2015 - 18:11 | HKMaly | Hodinky merici pohyb slach bude nepohodlne i jen...
Úterý, 23 Červen 2015 - 09:12 | Pan_Filuta | Pravda, z domovů se místo místa kam se chodíme...
Úterý, 23 Červen 2015 - 01:56 | BTJ | Zase jsem naletel ...... Kolkova - kickstarter...

Zobrazit diskusi