CDR.cz - Vybráno z IT

Pandořané slaví: Rogue Trooper se dočká remasteru, vyjde i na Switch

Rogue Trooper
Remaster je skvělou cestou, jak představit starou značku novému publiku i umožnit vývojáři vydělat pár korun na případné pokračování. Proto jsme rádi, že vám můžeme oznámit, že v tomto hypotetickém procesu je Rogue Trooper na půli cesty a dočká se remasteru.

Rogue Trooper je hra od Rebellion z roku 2006, inspirovaná stejnojmennou komiksovou sérii vycházející od počátků osmdesátých let. Ve videoherní podobě se jednalo střílečku z pohledu třetí osoby, kde se hráč zhostil role geneticky modifikovaného vojáka vyslaného na neobyvatelnou planetu Nu Earth.

Záběry z původní verze z roku 2006

Na tehdejší poměry se jednalo o velmi nápaditý titul, se zajímavými herními mechanikami, výborným příběhem a skvěle podtrhnutou atmosférou. Zub času se na něm však podepsal, a dnes tak nemůže současným titulům nijak konkurovat. Proto je nám nesmírným potěšením informovat o připravovaném remaku. 

Novinka v moderním kabátku by měla vyjít na PC, Xbox One, Playstation 4 a dokonce i Nintendo Switch. Tvorbu bude mít na starosti britské studio TickTock Games, a Rogue Trooper Redux se tak stane prvním titulem z komiksové série 2000 AD, který bude vyvíjený mimo Rebellion.

A tím s informacemi o remasteru bohužel končíme. Nabídnout nemůžeme ani žádný (užitečný) trailer nebo obrázek. Do budoucna je ale možné, že se dočkáme dalších podobných oznámení, protože Rebellion nedávno sdělil, že by byl ochoten své 2000 AD značky (jako například Judge Dredd a Sláine) propůjčit ostatním vývojářům. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pandořané slaví: Rogue Trooper se dočká remasteru, vyjde i na Switch

Žádné komentáře.