CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový ekologický LED monitor od Philips, který hlídá vaši přítomnost

No ... když už frajeři uvádí 80%, tak by mohli alespoň napsat z čeho. Je to takové to socialistické: "Plán splníme na 110%". Docela by mne zajímal údaj o spotřebě v normálním režimu a u "ekologického" monitoru i údaj o spotřebě ve stand-by režimu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autore autore ... uspávání monitoru počítač je jedna věc, která má tu zásadní slabinu že počítač nepozná jestli jsem odešel nebo čtu na obrazovce. Takže příslušný čas nastavím na 5-15 minut, tak aby mi to monitor nevypínalo když si čtu. Kdežto tenhle monitor si sám v určitých intervalech (a tipnu třeba i 1-2 minuty) zjistí jestli tam jsem nebo ne a podle toho zeslabí jas.

Takže výslednou úsporu získám tak že vezmu spotřebu s vypínáním 5-15 minut při nečinnosti na PC a odečtu spotřebou při zeslabení jasu 1-3 minut po odchodu.

Dosáhnout ve vhodně vybraném modelovém případu úspory na celkovém odběru až 80% pak nevidím jako žádný problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ondro, tato technologie pouze umí ztlumit jas, nikoliv obrazovku vypnout - to opět za vás udělá počítač. Navíc počítač umí jas automaticky (v závislosti ale na činnosti, ne přítomnosti - to je jasné) ztlumit také. Pokud by vám to udělal při čtení textu, není takový problém šťouchnout do myšky na stole, aby se o milimetr posunula a jas nahodila. Existují také aplikace třetích stran, které nastavení jasu regulují v závislosti na spuštěné aplikaci - popřípadě některé monitory disponují režimem dynamického jasu, který se rozhoduje sám na základě obsahu, který promítá. Tedy nulová spotřeba navíc pro monitor. Pořád mi přijde úspornější nechat toto rozhodovat počítač, než nějakým paprskem kontrolovat na mém těle bůhví co. (Nebo možná nějaký pohyb? Nevím, co přesně sleduje.) Protože Philips neposkytl žádná reálná čísla, fakt nemohu potvrdit, jestli je toto infračervené udělátko tak zanedbatelné či ne. Já to vnímám jako zbytečnost a "spotřebovávací" komponentu navíc. Možná máte pravdu a já se mýlím, ale 80% úspora je přeci jen trochu předimenzované číslo. To by byla trochu revoluce ve spotřebě, nemyslíte?! :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To me se obrazovka rovnou vypina kdyz me sensor nevidi. A skutecne o dost rychleji nez ji vypne pocitac.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Super, děkuji za komentář. Máte nějaký podobný monitor od této značky? Po jak dlouhé době senzor zjistí, že nejste před obrazovkou? A hledá zornici a nebo reaguje na pohyb? Máte nějaká data o spotřebě? (Jinak vypnutí obrazovky se tuším dát nastavit už od jedné minuty nečinnosti, což je už dost drastické. Ale myšlenka přímého vypnutí než ztlumení jasu se mi docela zamlouvá. Teda jestli je vypnutím myšleno standby.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, mam uplne jiny monitor BenQ BL2400. Sensor zjisti, ze jsem pryc, asi po 15 vterinach (zacne zobrazovat takove kolecko) a po asi minute vypne obrazovku (tedy, pravdepodobne standby, kazdopadne kdyz se zase objevim pred monitorem tak se zase zapne). Technicky princip neznam a data o spotrebe nemam.

Hlavni nevyhodou je, ze to nejde moc nastavovat - v podstate on/off a vzdalenost, pricemz nejvetsi "far" znamena ze se nesmim moc opirat do kresla (i kdyz mozna je issue uhel, tj. ze kdyz se opru jsem moc nizko).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A dá se nějak zařídit, aby se monitor nevypnul, když se třeba budete chtít z gauče dívat na film, takže od monitoru budete 2 m?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on/off

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ctyri a pul litru za 24" TNko? WOW!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.