CDR.cz - Vybráno z IT

Piranha Bytes odhalili RPG Risen 3: Titan Lords

Na veřejnost se dostaly informace o třetím pokračování úspěšného RPG z dílny německého studia Piranha Bytes. Oficiálně oznámeno bude skrze nadcházející číslo časopisu PC Games, v podobě osmistránkového preview, už 14. března.

Piranha Bytes se v průběhu roku 2012 opět dostalo k licenci na hru Gothic, kterou mělo od vydání třetího dílu propůjčené dnes už zkrachovalé vydavatelství JoWood. Pochopitelně se tak na herní scéně rozjela diskuze o tom, zda se úspěšní němečtí tvůrci pustí do dalšího pokračování po ryze průměrné Arcania: Gothic IV od vývojářů ze studia Spellbound.

Nakonec se však navázat nerozhodli a vyrukovali s dalším pokračováním své nové značky Risen. Ten se na veřejnosti představil v poměrně dobrém světle a jako RPG, de facto kráčejících v zajetých kolejích Gothicu, si získal širokou fanouškovskou základnu. A možná i kvůli svému ne pro tento žánr tak tradičnímu zasazení, tedy díky tématice pirátství.

Odhalení třetího dílu je tak pro herní scénu velkou událostí. Risen 3 ponese podtitul Titan Lords. Nabídnout by měl úplně novou postavu, s hlavním hrdinou z Risen 2: Dark Waters (2012) bychom se nicméně měli v rámci příběhu setkat také. A možná prý i s některými NPC postavami z prvního dílu vůbec. 

Informace o existenci hry se mimo kanceláře Piranha Bytes dostaly kvůli úniku in-game screenshotů a artworků, zda šlo o krok cílený či nikoliv je už věc jiná. Podrobnosti se dozvíme 14. března v připravovaném osmistránkovém preview německého tištěného magazínu PC Games, kde dojde k oficiálnímu oznámení hry. Podle předpokladů by Risen 3: Titan Lords měl vyjít na PC, PlayStation 3 a Xbox 360 ještě koncem letošního roku.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Piranha Bytes odhalili RPG Risen 3: Titan Lords

Žádné komentáře.