CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pirát snímku Deadpool přistoupil na dohodu. Výměnou za nižší trest

Jen dodám, že mu je 21let a Fresno je v Kalifornii.
Člověk by očekával, že jednadvacetiletý Kaliforňan by mohl mít rozum.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak já vám neviem. 100000 dolárov a rok basy ? Keby aspoň za to bral prachy nič nepoviem.
Nejak ma s toho prešla chuť ísť do kina na dvojku :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jak mu to mohou dokázat. Kdokoli mohl založit falešný účet, to kdo seděl za počítačem se nedá zjistit. Platí presumpce neviny. Zatloukal bych.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jiný stát, jiný krám. Například Konvička se výše popisovaným způsobem vysekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možností je spousta, od hloupostí jako :
- zjištění od FB IP uživatele
- zjištění od ISP adresu uživatele
- nález důkazu v PC, že účet na FB patří jemu

Až po sofistikovanější, jako např. po zjištění, kdo to tam dal, odposloucháváním komunikace.
Dotyčný byl evidentně na tom FB aktivní a moudrosti také moc nepobral. Nějaká proxy člověka nezachrání a podobně asi také Tor síť, protože na práci s FB je ten js asi potřeba, takže zjištění IP a konkrétní info o PC je easy.

To, zda seděl dotyčný za PC, nebo ne, lze podle mně také dokázat jednoduše.
Jinak já bych policajty nepodceňoval. Takové ty hlášky jak dokážou tohle a tohle, jak tahle IP mohla patřit někomu jinému atd. Pokud jsi aktivní, tak všechny důkazy pokreje jednodenní sledovačka. Pak už se z ničeho nevymluvíš.

Podobně vtipné jsou pak předpoklady, jak si někdo zneškodní PC, nebo jak ho spasí šifrování před PČR.
Stačí trochu menší sledovačka a hned znají heslo k tokenu a pak už je jen otázkou si ho od tebe vzít.

Dá se ochránit na velké úrovni, ale to předpokládá znalosti a vybavení a nutné návyky.
To zná jen minimum lidí, a podle tvé reakce bych si tipl, že by tě také měli hned :).
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete tu přestat cpát reklamu na lživou XY % slevu na 3D tiskárny? Nebo tam popravdě napište že jde o 52% z o 100% navýšené ceny. Ta 3D tiskárna stojí běžně beze slevy kolem 190$, ne 390$, jak se snaží na TomTopu nakecat. A tedy i vy tady. Styďte se!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v paticce dole mas jejich cislo konta. Zaplat redakci provoz a nebude mit potrebu hledat cash v reklamě. :) Bez reklamy ale dneska web nemas sanci provozovat... Mas tam oznaceni PR Článek, to by ti melo stacit k tomu abys vedel ze to neni redakcni obsah. Je to to same jako na internetu vsudyptitomné bannery od googlu.
edit: vyzneni clanku redakce nezmeni... kdyz vidis v reklamu od lziveho alzáka, nadáváš na alzu nebo na Novu, že takovou reklamu pousti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde ale o vyložený podvod, s umělým navýšením ceny na dvojnásobek a následné snížení na polovinu. To je jako kdyby tu byla reklama na nacisty a redakce by tvrdila, že nacismus nepodporuje, že jde jen o peníze z reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře mu tak. Dopustil se jednání, které poškodilo držitele práv. Sice je jasné, že v tomto státě je nějaké právní povědomí zcela žalostné a zástupy Švejků ho budou obhajovat, že přeci neukradl nic hmatatelného a že ty zlé korporace si dovolí požadovat za své duševní dílo peníze, ale tak to prostě je. Ukradl film, který když už teda místo zakoupení digitální licence či fyzického nosiče stáhl, měl si ho stáhnout alespoň výhradně pro svou potřebu. Pokud to šíří dál a okrade držitele práv o nemalé peníze, které by jim zaplatili ti, kdo film chtějí vidět, tak si trest naprosto zaslouží. Nevidím důvod s ním soucítit, pokud nemá papíry na hlavu a předokládám, že nemá, tak se jednání dopouštěl ze své svobodné vůle. Ať tedy nese následky, dobře mu tak.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A jak přesně poškodil "držitele práv"? Podle mně jim naopak dělal reklamu a lákal lidi do kina......

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Súhlasím že keď si to stiahol mal to používať len pre vlastnú potrebu. Ale neverím že ak si to pozrelo 5M ľudí, tak ak by nebolo jeho, každý z nich by si určite kúpil minimálne BD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je dobre, zes nikdy nesel na cervenou. Ovsem my ostatni tak dokonali nejsme a fakt mi prijde trochu vic hodne moc divny az ujety za takovou blbost jako je prechazeni na cervenou nekomu dat 100.000 pokutu plus rok vezeni a to nebezpecnost prechodu na cervenou kdy muzes ohrozit svym jednanim dalsi lidi je vyssi nez umisteni kamripu na facebook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak dělal jim reklamu! Ostatne studie kterou nechala zpracovat EU mluvi jasne piratstvi zvysuje prodeje to je proste fakt skoda jen ze tu studii verejne EU neprezentuje chapu vysla jim jinak nez zamysleli a tak musela skoncit v archivu, ale pak jsou tu lidi jako ty co si mysli jak nekoho poskuzuje to ze mu dela reklamu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tech 5.000.000 shlehnuti je jako ze to 5M lidi videl od zacatku do konce. Nebo se tam pocita i kdyz clovek jen klikne na spusteni videa a po 3s ho zavre, protoze nechce cinemarip?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Facebook za zhliadnutie pocita aj tie 3 sekundy, na rozdiel napr. od Jutjubu kde treba pozriet aspon nejaku cast videa. Svojho casu za zhliadnutie povazovali aj autoplay videa pri prechadzani novinkami, teraz uz sa videa automaticky nespustaju.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je to blbost a "klukovina". A tak by se to mělo i řešit, ne jako krádež, či snad dokonce loupež...
Alespoň je vidět na co si američané tu FBI z velké části platí...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.