CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pirátění na Androidu. Rostoucí problém, který podle FBI nelze ignorovat

To jsou ve světě takoví chudáci, že se vyčerpají koupí smartphonu a pak už nemají ani pár dolarů na placené aplikace (nemluvě o tom, že je tu spousta kvalitních free appek)?
Nebo je to nějaká ideologie? Osobně jsem ukradl jedinou aplikačku. Původně jsem si ji koupil se všemi rozšířeními, ale pak ji v obchodě zrušili a vydali "novou", která byla téměř stejná, akorát se za ni muselo všechno platit znovu...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem pár her stáhnul, ale jen proto, že jsem chtěl vědět jestli mi to telefon zvládne vůbec přehrát (fps hry) a demo verze nebo na zkoušku nebylo k dispozici. A zjistil jsem, že ikdyž mi to stíhalo po HW stránce, tak ovládání bylo tak debilní, že to bylo nehratelné a tudíž jsem to stejně po chvilce smazal. A kdybych měl zato dát po 200 kč a až pak zjistil, že je to na p..u, tak by mne to pěkně nasra.o ! Jinak si myslím, že pár aplikací stojí zaty peníze, ale většina je zbytečně předražená nebo brak, který by neměli ani dát k dispozici pro stáhnutí. Snížení warezu pomůžou hlavně rozumnější ceny ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po nákupu je tuším 15 minut limit na vrácení. Moc to není, ale už jsem něco takhle vyzkoušel a vrátil.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To jsi takový chudák, žes ji ukradl a nekoupil znovu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, vyčerpal jsem se koupí smartphonu, appek a všech DLC do nich. Dělat to samé podruhé jen tak z prdele bez viditelného přínosu, na to už jsem těch pár dolarů neměl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak o co si lepší než ty chudáci, jak ostatní nazýváš?
si uplně obyčený pokrytecký lejno kamaráde.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Čím víc svobodných aplikací, tím menší problém to bude, to je pro mě správná cesta. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyto kradeze rozhodne nestoji firmy miliony dolaru. Az na vyjimky by si nikdo z tech, co to upiratili ten program nekoupil. To je jenom hloupa a naivni predstava prodejcu SW. Tim nechci nijak podporovat SW piratstvi, ale tyhle kecy jsou vazne mimo realitu.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy z tech co si tu aplikaci upiratil zpusobil vlastnikovi prav skodu.

To, jestli by si ji koupil nebo ne je naprosto irelevantni, protoze ji ma a nezaplatil za ni. To je jako kdybys chtel za kradez auta soudit jen ty, kteri by si to auto mohli dovolit koupit, pricemz skodu zpusobil stejnou ten co by si to nekoupil i ten co by si to koupil.

Tudiz skoda se pocita zcela spravne jako pocet nelegalnich uzivatelu vynasobeny cenou aplikace. Uzivatele kteri nekoupi a neupirati se samozrejmne nepocitaji, pocitaji se jen ti co nekoupi a upirati.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Moralni ano, ale ekonomickou ne.
Rozhodne bych to nesrovnaval z vecmi z fyzickeho sveta, tam totiz kdyz neco ukradnete, tak to nekde chybi. Tady nechybi nic.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já vím že psát to lidem jako vy je jako mluvit do zdi, ale stejně mi to nedá:
upirátěním vaší aplikace vám žádná ŠKODA NEVZNIKNE. Škoda by vám vznikla, kdybych vám například rozbil okno, odřel auto, nebo ukradl slivovici ze sklepa. Pokud upirátím vaši app, tak vám pouze UJDE ZISK a to ještě zisk POTENCIÁLNÍ. Protože pokud by nebylo jak vaši app upirátit, nejspíš bych si ji stejně ani tak nekoupil.
Mobilní aplikace jsou pro běžné uživatele totiž vlastně věci (nebo možná přesněji služby) zbytného charakteru, plnohodnotný život lze dále žít i bez nich, narozdíl třeba od chleba (příklad), bez kterého to prostě dlouhodobě nejde a který když ukradnete, tak jeho vlastníkovi opravdu ŠKODU ZPŮSOBÍTE, bo mu bude chybět...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Som ochotny pripustit, ze mate v plnej miere pravdu. Ale mne chybaju peniaze ktore mi ukradli ochrancovia prav za pamatove media ktore som nakupil. Kto mi vrati peniaze ked na nich nemam nic nelegalne? A co firma kde pracujem? Tam je pamatovich nosicov fakt velke mnozstvo poctom a o kapacite ani nehovorim.

Stale tvrdim, ak ma byt stahovanie nelegalne OK ale:
Chcem zaruku na obsah formou, ze ho budem moct lubovolne pouzivat do kvality ktoru som zaplatil. Prehravanie na hocicom bez bmedzenia nosicom. Chcem aby zakupeny (tovar sw, audio video) boli k stiahnutiu v zakupenej kvalite vzdy a navzdy k dispozicii. Vsak si nekupujem hmotnu vec tak nech mam stali pristup k mojmu zakupenemu pravu. Nesmie byt ziadne pamatove medium zatazene ziadnym vypalnym. Pred zaplatenim za elektronicky obsah musi mat kupujuci adekvatny cas na vyskusanie. 15 minut je smiesne malo. To sa taka GPS nevyskusa, zlozitejsi SW ani nehovorim.

Co ma serie je, ze som si zakupil nejaky ten obsah, ale napr SW ktrory spolupracuje s nejakymi servermi po case ostal nefunkcny. Ked som zistoval preco, tak odpoved bola jednoducha. Musite si zakupit novsiu verziu. Vasa sa nepodporuje. CCA 2 roky od zakupenia ( nikde v licencnych ci inych dokladoch neexistovalo casove obmedzenie).Tak toto bol klinec do rakvi kupovaniu SW ktory pracuje so sluzbami na serveroch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pirátit se prostě nesmí, proto to každý dělá i když nemusí vědět že provádí nelegální činnost. Zachvili bude piráctví jen to že budete psát téma o piráctví.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam momentalne v tabletu asi 5 ukradenych her.Kdyby to neslo ukrast,nekoupil bych si je ani kdybych chtel protoze proste nemam ucet v bance a kreditni kartu atd... Az mi G Play umozni hru koupit pomoci premium SMS,tak si koupim cokoliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze by ti nevadilo ani kdyz ti zamestnavet neposle vyplatu, protoze nemas ucet kam by ji poslal?

Z ciste technickeho hlediska ucet v bance nepotrebujes k online platbe, ty prachy tam jde poslat dalsimi X zpusoby.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Co komentar, to perla.
Mate tam toho vic?
Doufam ze to neplodite, Petre, zadarmo a aspon to mate zaplacene.
Nebo jste tvurce app kterou nikdo nechce a v hlave mate predstavu, ze vam ji vsichni misto koupe kradou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou má pravdu. Způsobů jak zaplatit a virtuálních kreditek je dost. Tohle není omluva. Sami jsme museli kvůli pirátství rozkurvit hru a přejít na freemium které vydělává víc.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

kvůli pirátství ? nebylo to spíš kvůli tomu že se vám nechtělo dávat xxxxx peněz za masovou reklamu, aby se povědomí o vaší hře rozšířilo a našli jste tak právě ty zákazníky, kteří nejen, že vaši hru chtějí hrát, ale také jsou zani ochotni platit? No a místo toho jste ji dali zdarma tím se více rozšířila a našlo se i dost těch co jsou ochotni za ni utrácet... to je celé

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem dříve pirátil hodně...ale postupem času jsem zjistil, že těch pár kaček za dobrou aplikaci obětuju bez problémů a už dva roky mám všechny aplikace legální. Jen když si chci vyzkoušet nějakou aplikaci, stáhnu si jí někde z netu a zkouším jí třeba tři dny (těch 15 minut je někdy fakt málo, chtělo by to tak půl hodiny) a když se mi líbí, jdu si jí koupit. Když ne, mažu jí i s instalačkou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.