CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Piráti prolomili ochranu proti kopírování u 4K videa Netflixu

Otázkou spíše je, zdali ještě nějaké zákony budu někoho zajímat v okamžiku, kdy zákony v ČR nedodržuje nikdo, ani soudci, ani policajti a ani posranci... Takže v zákoně může být cokoliv.

Realita si půjde dál svou cestou.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

No však to je smysl zakonu...
Mit na každého něco, no nechat ho byt, dokud není potřeba ho nejak podusit. A samozrejme davat vedet "hele, my na tebe ledacos mame, tak bud hodny, jinak to použijeme".
Klasika, však to uz tady bylo jakou dobu..

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

by ma zaujimalo co im brani rozobrat monitor a priamy vystup na pixely napojit na daky lepsi osciloskop a vsetko zachytavat.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

pokud to delas pro porizeni osobni kopie, tak nic. pokud to delas za ucelem porizeni neautorizovane kopie, tak ti v tom taky nic nebrani, ale vystavujes se moznosti zaloby a soudu. soud totiz prihlizi k umyslu

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

nemal som na mysli otazku legalnosti, to mi je jasne. Ide mi o to, ze vsetky tie technologie ako su sifrovany prenos weboveho videa, sifrovane HDMI, DRM a nakonci to aj tak musi byt dako zobrazene. Je daky problem to proste takto grabovat ?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

tak problem to urcite neni. ve specifikaci na sifrovane spojeni pres hdmi jsou nejake hefty o hlidani hardwaru zda se tam neco nepripojilo, ale to je nerealne. jenze takovy multikanalovy digitizer, ktery to zvladne dostatecne rychle a dve hodiny v kuse bude pekne mastny.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Jo a nehledě na to, že grabovat obraz "pixel po pixelu" by obnášelo napojit 3840x3(rgb) sloupců a 2160 řádků. Myslím si, že takový "konektor" by byl asi několikanásobně dražší než zakoupení filmu.
Snížení počtu napojení by bylo možné na vstupech driverů pro LCD. Tam ale ještě může být signál stále zakódovaný právě proti "zcizení". Jediné hw řešení by byla krabička s HDMI či DP vstupem a odpovídajícími čipy jako v TV, ale výstup by byl přesměrovaný do souboru. O něčem takovém jsem již před pár lety někde četl (možná i zde) a bylo to určené pro FHD obsah.
Tak uvidíme jak se daná problematika bude zdárně vyvíjet.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to "grabovadlo" na FHD našel:
http://cdr.cz/clanek/androidi-tv-boxy-ktere-umi-nahravat-video-ve-fullhd
Tak kluci snažte se ať je to i pro UHD :§)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Je úplně jedno, co to stojí, protože každý BR disk vydaný na světě je zapotřebí tím prohnat jen jednou, takže se cena pěkně amortizuje. :-) Navíc si nemyslím, že by to bylo zas až tak drahé. Spíš navrhnout to zabere čas, ty součástky pro jeden kus jsou v porovnání s tím už skoro pakatel.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to zpomalit tok dat a poskytnout tak analyzéru delší čas k navzorkování. Pak by mohla být praktická konstrukce finančně únosná. Je třeba sejmout úrovně 3840 pixelů (x3=11520 subpixelů) v ose X na 2160 řádcích v ose Y = 24883200bitů (24,883200Mb). Muselo by se stihnout multiplexovat 11520 úrovní ve 2160 řádcích a to na každý snímek, pokud bys chtěl originální kvalitu, protože 11520ti vstupý analyzér mají asi jen ve StarTreku. Navíc by se muselo snímání úrovní synchronizovat se zobrazovadlem, protože zachytit více vzorků z jednoho snímku nemá smysl (budou všechny stejné, ale množství dat by bylo několikanásobně větší). Vstupy by měly být energeticky kompatibilní s tím, co se posílá přímo do LCD pixelu (MOSFETu). Možná by bylo úplně nejjednodušší odchytit data přímo na LVDS kabelu. Předpokládám, že tam až chapadla HDCP nesahají. ☺

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, věta "Není snad nutné dodávat že podobná iniciativa se časem dostane i k nám do ČR". Seberte zemanovy flašku z ruky nechte ho vystřízlivět a hned tu budou kdejaké kkt zákony.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.