CDR.cz - Vybráno z IT

Bluetooth sluchátko M55 od Plantronics slibuje až 5 měsíců výdrž na jedno nabití

m55-300x242
Na stůl nám tentokrát přistálo zajímavé zařízení menších rozměrů, sluchátko – handsfree od Plantronics, které mimo pozoruhodné výdrže na baterii nabízí i solidní kvalitu zvuku či technologii pro udržení spojení se dvěma zařízeními najednou.

Bezdrátový handsfree je skvělý pomocník během vyřizování (nejen) delších telefonních hovorů, při kterých doceníme volnost našich rukou, ať už pro jakoukoliv manuální činnost za kancelářským stolem, nebo například za volantem svého automobilu. Tyto modelové příklady použití jsme nezvolili náhodou: dnes námi představované bluetooth telefonní sluchátko od společnosti Plantronics s produktovým označením M55 je právě pro tyto situace přímo určené. I když výrobce vyzdvihuje pokročilou redukci okolního hluku, naše reálné testování však potvrdilo předpokládané obavy z kompaktní velikosti sluchátka (daň za malou velikost a také a propos skvělou váhu, cca 8 gramů) – v hlučném venkovním prostředí města není zvuková kvalita příliš valná. Naproti tomu kancelářský šum či hluk za jízdy v autě je naprosto bezproblémový, zde se sluchátko osvědčilo.

Jeho samotné nošení je možné hned dvěma způsoby, a to díky dvěma přiloženým "nástavcům". Jedním z nich je klasický háček k zavěšení za ucho. Ten druhý nástavec (ear coupling) se nám však zalíbil více. Jde o jakýsi měkký gelový tip, který se navleče přímo na reproduktorek sluchátka a společně s ním strčí rovnou do ušního boltce.

Plantronics M55  (2)

Vyzkoušeli jsme pevnost držení hned v několika lidech a musíme potvrdit, že jsme neměli vůbec žádný problém. Faktem je, že Plantronics vsadil na universální velikost, což se v našem případě osvědčilo na jedničku – všem zúčastněným sluchátka padlo. Nelže však vyloučit, že by někteří potenciální zákazníci nemuseli mít s tímto problém – možná by nebylo příště od věci raději přiložit těchto nástavců o různých velikostí více (jako tomu ostatně bývá u řady špuntových sluchátek).

Fyzická tlačítka nalezneme na M55 tři: posuvník pro zapnutí/vypnutí, sluchátko pro příjem a odmítnutí hovoru (případně pro vytočení posledního volajícího dvojitým stiskem) a kolébka pro regulaci hlasitosti. Propojení s nabíječkou (součástí balení je jen autonabíječka a USB kabel, síťová nabíječka není) je realizováno skrze microUSB (handsfree je nabité za cca 2 hodiny).

Plantronics M55  (1)i-plantronics-m55-300x300

Z klíčových vlastností určitě zmiňme multipoint technologii, která umožní připojit ke sluchátku dvě zařízení najednou, hlasovou navigaci (po zapnutí vám ženský hlas oznámí stav baterie a konektivity) a ovládání (příjem/odmítnutí hovoru pomocí slov "answer" a "ignore"), skvělou výdrž na baterii (11 hodin nepřetržitého hovoru, nebo 16 dní v pohotovostním režimu, či až 5 měsíců v režimu DeepSleep, který se aktivuje automaticky, pokud se od sluchátka vzdálíte na dobu více než 90 minut) a nebo pěknou mobilní aplikaci "Headset Battery Meter" (zdarma na Store, určena jen pro iOS a Android 4+), která vás bude informovat o aktuálním stavu baterie handsfree přímo na mobilním telefonu.

Screenshot_Headset-Battery-MeterScreenshot_Headset-Battery-Meter-1

O rozšíření zvukových povelů či možností hlasového průvodce (ovládání mailů, předčítání SMS, aktualizace profilů na Facebooku či Twitteru aj.) se stará předplacenková služba Vocalyst (další aplikace na Store), která však z důvodu nelokalizovanosti (USA) není určena pro náš trh. Zmiňujeme ji tak jen pro úplnost.

Plantronics M55  (3)

Plantronics M55 se nám souhrnně jako celek velmi líbí. Domníváme se, že i prodejní cena je adekvátní - aktuálně ukazuje na částku lehce pod osm set korun. Velmi chválíme nízkou váhu a gelový tip, který ve spojení s dlouho výdrží na baterii dělá ze zařízení nenápadný a pohodlný komunikační nástroj. 


Reklama
Plantronics M55
Plantronics M55
(Bluetooth handsfree)
Cena: 790 CZK*
Plantronics logo
* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview

 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bluetooth sluchátko M55 od Plantronics slibuje až 5 měsíců výdrž na jedno nabití

Středa, 4 Prosinec 2013 - 08:54 | Eugi | Jeden plantronics jsem mel a naprosta spokojenost...
Úterý, 3 Prosinec 2013 - 20:17 | Jan Novák | Ten gelový nádstavec už několik let používá Nokia...
Pondělí, 2 Prosinec 2013 - 12:17 | Anonym | 11 hodin hmm.. a pak nabijet a nepouzitelne kdyz...

Zobrazit diskusi