CDR.cz - Vybráno z IT

Po letech čekání vychází v plné verzi Battalion 1944, střílečka z druhé světové

Battalion 1944, střílečka z druhé světové války, která při svém startu v Early Access slibovala návrat do dob starého Call of Duty či Medal of Honor, vystupuje z vod předčasného přístupu a přináší zároveň i první neplacené DLC.

Slibně vypadající FPS hra z období druhé světové války, která hraje na nostalgickou notu z dob nejlepších druhoválečných stříleček s novou grafikou a vizí nové e-sport hry. Přibližně takto prezentovali lidé ze studia Bulkhead Interactive, kteří stojí za hrou The Turing Test, svojí druhou hru Battalion 1944.

Dne 1. února 2018 spustili verzi předběžného přístupu na Steamu. Tomuto kroku předcházela úspěšná kampaň na Kickstarteru, kde tvůrci vybrali v přepočtu přes 9 a půl miliónů korun na vývoj. Chuť mezi hráči (v té době) po právě takové hře byla obrovská, ale jak to tak bohužel bývá, spuštění nedopadlo zrovna nejlépe. Servery nestíhaly, optimalizace nebyla zrovna na dobré úrovni a obsahu na rozdíl od všelijakých bugů a glitchů bylo pomálu. 

Bohužel jako by toho již nebylo dost, přidaly se problémy s připojením do hry, hra občas z nejasných důvodů hráče vyhodila v průběhu zápasu, ve hře byla znát nevybalancovanost stran a zbraní a nevoli u hráčů vzbudil i jediný herní mód 5v5 a již přítomnost Loot boxů v předčasné verzi hry. Jak se dalo čekat, daný stav hry způsobil značný odliv komunity, po kterém zůstalo jen několik stovek, ne-li desítek, hráčů.

Vývojáři z Bulkhead Interaktictive se po počátečním neúspěchu nevzdali, a i přes nevelký zájem o hru přidali během uplynulého roku spousty novinek a změn. Přibyly čtyři nové mapy (Savoia, Invasion, Coastal a Derailed), Spectator mód (možnost sledování zápasu), nové zbraně, vylepšili voip komunikaci a celkové audio hry, přepracovali animace postav, přidali AI boty a podobně. Minulý měsíc dokonce vydali modovací nástroje, které jsou dostupné skrze Epic Launcher.

Battalion 1944 nyní ovšem vstupuje do plné verze a tím nejenom, že přicházejí do hry další změny v mechanikách, ale i první z řady neplacených plánovaných DLC. Přídavek nese název Eastern Front a jak již z názvu plyne, do hry přibydou ruské zbraně a jednotky. Spolu s tím budou hráči moc hrát i na třech nových mapách Goldrush, Doky a Vanguard. Změny se dočká i recoil systém, aby více odpovídal skutečnosti, a zbraně tak působily věrohodněji.

Je otázka, jestli dají hráči po téměř roce arkádovému Battalionu druhou šanci a jestli vůbec může v současné situaci najít mezeru na trhu. Je nutné připomenout, že během dané doby vyšel Battlefield V, Post Scriptum a chystá se Hell Let Loose, takže nelze říct, že by nyní o FPS hry z druhé světové války bylo nouze.

Tagy: 

Pavel "Pavel Turnhöfer" Turnhöfer

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Po letech čekání vychází v plné verzi Battalion 1944, střílečka z druhé světové

Středa, 29 Květen 2019 - 10:29 | LordOfRyzen | jo,to je fakt.CoD WWII je strašně krátký...
Pondělí, 27 Květen 2019 - 03:01 | Fox 25 | takže nelze říct, že by nyní o FPS hry z druhé...

Zobrazit diskusi