CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pobřežní hlídce odzvonilo! S chytrým náramkem Kingii se neutopíte

Skutecne neutopime? Schvalne kolik najdou utopenych lidi, kterym bude nad hladinu koukat jen natazena ruka s timhle vynalezem.

Autor totiz tak uplne nepochopil princip zachranne vesty, ktera drzi nad vodou telo a hlavne hlavu cloveka - i zcela vysileneho. Co se asi stane, az clovek s timhle naramkem bude vysileny tak, ze se neudrzi na hladine?

Co se tyce Pobrezni hlidky - pokud naramek neobsahuje zaroven motor, ktery cloveka dotlaci ke brehu bude porad potreba. Ona totiz samotna vesta jeste nemusi cloveka zachranit, je treba ho z te vody dostat. A ze jsou v Kalifornii obcas pekne velke vlny.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Bohuzel to je snaha o "bombastickou" novinarinu. Bombasticky titulek, aby co nejvice lidi kliklo na clanek :(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

přitom by stačilo místo chytrého náramku vyrobit chytrý obojek :-D

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Mám za barákem jezero a už kolikrát jsem přemýšlel o něčem podobně malém, ale co by se upnulo kolem hrudi - něco jako měřič tepu. Pak bych při přeplavávání větších úseků byl mnohem klidnější.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zcela vysileneho - nebo v bezvedomi.

Je pravda, ze na udrzeni ruky s vynalezem pod bradou potrebujes mene sily nez na slapani vody, ale treba spat by tak neslo. Navic, pripevnene na krku byt to pri plavani prekazelo mene nez na ruce. Idealne pripevnene vzadu na krku ale vymyslene tak, aby se nafouklo dopredu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Většinou se zastávám nových řešení i když to má prvotní mouchy, ale tady to je fakt nesmysl. Nehledě na to, že když už to v té vodě tedy nafoukne, tak s tím neuplave ani metr.
Třeba se ale někdo toho chytne a vyrobí podobný nákrčník.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"Nehledě na to, že když už to v té vodě tedy nafoukne, tak s tím neuplave ani metr."

Koukam nekteri zdejsi by do ty vody radsi ani nemeli chodit, kdyz neumej ani splyvat...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

A čo je na náramku Kingii tak chytré ? Chytré zariadenie by malo monitorovať funkcie tela za určitých okolnosti automaticky náramok aktivovať. A nie ako teraz, že ak padnem do bezvedomia tak Kingii bude slúžiť len ako ťažítko.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Když padneš do bezvědomí, bude ti tohle k ničemu a stejně se utopíš - akorát tě pak jednoduššej najdou ;)
Tohle je pro případy, kdy (například) dostaneš křeče, nebo prostě dojdou síly a nemůžeš se udržet na hladině normálním plaváním. Jak bys takový stav chtěl asi monitorovat?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale toto je proste uplne zly koncept, clovek ktory sa topi nedokaze ten "chytry" naramok pouzit. Ludia ktori sa topia nevyzeraju ako to co clovek vidi vo filme:

http://mariovittone.com/2010/05/154/

Specialne tato veta:

"Throughout the Instinctive Drowning Response, drowning people cannot voluntarily control their arm movements. Physiologically, drowning people who are struggling on the surface of the water cannot stop drowning and perform voluntary movements such as waving for help, moving toward a rescuer, or reaching out for a piece of rescue equipment."

Inak povedane, ked sa clovek topi, nedokaze zatiahnut za packu, pretoze s najvyssou pravdepodobnostou nedokaze ani dat ruky dokopy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.